Algemeen / donderdag 14 december 2023

Voorbeschouwing FC Dender - FC Luik, vrijdag 15 december 2023, 20u

Voorbeschouwing FC Dender - FC Luik, vrijdag 15 december 2023, 20u

Ons team liet vorig weekend tegen SL 16 FC heel aantrekkelijk voetbal zien, de 0-4 cijfers logen er niet om.

Ondertussen zitten we al halfweg de competitie en strijden we volop mee in de top van het klassement. We staan op de vierde plaats, terwijl het verschil met leider Zulte Waregem amper drie punten bedraagt.
Nu vrijdag, op de eerste speeldag van de terugronde, ontmoeten we thuis promovendus FC Luik. 

Hoe vergaat het Club Luik in hun eerste seizoen 1B?

RFCL kende al een goede eerste seizoenhelft. Het staat met twee punten minder dan ons op de zesde plaats. Hun 24 punten werden behaald uit 8 overwinningen. Luik speelde dus nog geen enkele keer gelijk.
Het heeft wel een negatief doelpuntensaldo van -1 (21/22). Van die 21 gescoorde doelpunten werden er al meer dan de helft, 11, door de 23-jarige spits Bertacini gescoord. Cascio scoorde er al driemaal.
De start van het seizoen verliep minder rooskleurig dan gedacht, maar momenteel hebben ze met 9 op 15 toch wel de goede drive te pakken.
De voorlaatste wedstrijd, de derby tegen Seraing, werd dankzij twee doelpunten van Bertacini met 2-1 gewonnen.
Vorig weekend werd er, na een moeilijke confrontatie, met 1-0 van Francs Borains gewonnen.
  

Historiek FC Dender / RFC Luik:

Wat de recentste elf duels betreft ligt de lat perfect in evenwicht, elk vier overwinningen en drie gelijke spelen.
Het scorend vermogen van RFC Luik was net iets beter. Dit was niet het geval tijdens de laatste confrontatie, want tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen wist Lennard Hens met een magistrale vrije trap, net voor affluiten, de 0-1 eindstand op het scorebord te zetten. 
 

12/08/23 RFC LUIK 0-1 FC DENDER
22/05/22 RFC LUIK 1-0 FC DENDER
11/05/22 FC DENDER 2-0 RFC LUIK
27/03/22 RFC LUIK 3-0 FC DENDER
16/10/21 FC DENDER 0-0 RFC LUIK



Nathan Rodes:

“Ik ken onze komende tegenstander maar al te goed want twee jaar geleden maakte ik ook nog deel uit van de Luikse club. Stamnummer 4 heeft een heel grote en trouwe aanhang, vooral in Rocourt hebben de tegenstanders er last mee, maar ook voor de uitmatchen brengt Luik heel wat volk op de been.
Hun start van het seizoen verliep, net zoals bij ons vorig jaar, moeizaam. Ondertussen hebben ze hun draai gevonden en staan maar net onder ons geklasseerd. Ik ken er bijna de volledige kern en mag gerust zeggen dat het allemaal klassespelers zijn. We weten dus wat er ons te wachten staat. Bovendien zitten ze met de titelstrijd van twee seizoenen geleden in hun achterhoofd, waarbij Dender de titel pakte. 


Bij FC Dender, krijgen we ook heel wat steun van onze supporters, telkenmale een grote  stimulans. Positief is ook dat ze ons bij een achterstand naar voor blijven stuwen. De sfeer en mentaliteit binnen de groep is heel positief. Bovendien wordt er hier heel professioneel gewerkt en was er ook een grote kwaliteitsinjectie bij het begin van het seizoen. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen mijn ex-club FC Luik.”

Timmy Simons:

“Met FC Luik ontvangen we nu vrijdag een stevige tegenstander. Bij de seizoensaanvang hadden ze het moeilijk, maar nu gaan we een steviger team moeten bekampen dan datgene dat we op de eerste speeldag ontmoetten. Luik heeft nu het ritme van 1B te pakken. Ze hebben ons al aangenaam verrast.


Vooral hun spits Bertacini, topscorer van de reeks, valt niet te onderschatten. 
Maar wij gaan uiteraard ook nu voor de drie punten. Louange en Houdret zijn nog enige tijd out, maar er staan genoeg spelers te trappelen om te kunnen meespelen.”

 
Uiteraard willen we 2023 succesvol afsluiten, zorg er dus voor dat je erbij bent. 
   
Het betreft een wedstrijd die onder de combiregeling valt, waardoor de loketten net vóór de wedstrijd gesloten dienen te blijven. 
 
Je tickets online bestellen kan steeds. 
 
Er wordt deze week ook een voorverkoop gehouden. 
Openingsuren:

Donderdag 14 december, van 18 tot 20u,
Vrijdag 15 december, van 10 tot 12u. 

 
Ben je abonnee? Vergeet dan niet je twee gratis tickets bijbestellen. 
 
Vóór de wedstrijd heeft er ook een kersthappening plaats. 
 
Wedstrijdleiding:
Vermeire Jordy - De Cuyper Michiel - Vandenborre Jordan - De Couvreur Hannes

Bekijk onze commerciële partners