Algemeen / vrijdag 25 augustus 2023

Voorbeschouwing FC Dender - Lierse Kempenzonen, 27 augustus 2023, om 13u30.

Voorbeschouwing FC Dender - Lierse Kempenzonen, 27 augustus 2023, om 13u30.

Zondag staat onze fandag op het programma, we ontvangen dan ook KSK Lierse Kempenzonen voor onze derde competitiewedstrijd van het seizoen.

Onze vorige wedstrijd, tegen RSCA Futures, eindigde op een 2-3 nederlaag. Een wedstrijd die eigenlijk met de rust al kon gespeeld zijn, maar FC D vergat af te werken terwijl een uiterst efficiënt RSCA onze droom na de rust aan diggelen voetbalde.
Het was ook een heel aangename wedstrijd om volgen, met mooie acties en een snelle balcirculatie.
 
Ook nu zondag belooft het te spetteren want dan ontvangen we Lierse Kempenzonen dat net zoals FC Dender uit twee wedstrijden 1 overwinning telt en in beide wedstrijden telkens tweemaal wist te scoren.
Lierse verloor zijn eerste wedstrijd tegen Club NXT, 3-2. Het eerste doelpunt van Lierse was een owngoal, het tweede werd gescoord door Alexandre De Bruyn, vorig jaar nog in dienst bij FC Dender.
De tweede wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, tegenstander was toen Patro Eisden MM. Beide doelpunten werden gescoord door Thibaut Van Acker.
Coach Jo Christiaens beschikt over een heel ervaren team van “late twintigers” en met ex-eersteklasser Thibaut Van Acker als draaischijf.
Naast Alexandre De Bruyn loopt er op het Lisp nog één speler rond die eerder bij FC Dender zijn strepen verdiende, nl. Mehdi Tarfi. Goed voor een vijftigtal wedstrijden gedurende 2 seizoenen FC Dender. Indertijd de lieveling van onze supporters.
  
FC Dender startte het seizoen vrij goed met winst tegen promovendus RFC Luik, ook tegen RSCA Futures bracht het aantrekkelijk voetbal, doch het resultaat zat tegen.
In de onderlinge duels doet Lierse het beter dan FC D. Ook vorig seizoen ging FC Dender tweemaal onderuit tegen de Pallieters, thuis 2-3 en uit 2-1.
FC Dender heeft met Joedrick Pupe één speler in zijn rangen lopen die eerder bij Lierse aan de slag was. 
Maar nu is FC Dender al wat ervaringsrijker binnen het profvoetbal en mogen we al wat meer hoop koesteren.
FC Dender moet nu vooral verder bouwen op de sterke eerste helft tegen RSCA Futures en zien dat de efficiëntie deze keer wel op punt staat.

Het is uitzonderlijk dat er aan 100% kan afgewerkt worden, maar we mogen niet te nonchalant zijn en moeten vooral de tegenstrever beter weten af te straffen.

Timmy Simons

"We hebben goede tranfers gedaan en het is nu duidelijk dat binnen deze ruimere kern de spelers elkaar naar een hoger niveau tillen. 
Timmy merkt ook een vooruitgang in alle gelederen binnen de club. Heel wat zaken werden er al onder handen genomen, nieuwe fitnessruimte, vernieuwing van de grasmat, uitbreiding sociale media, etc…  dit getuigt van een gezonde ambitie, op alle niveau's." 

Ik ben tevreden over het huidig niveau. Enkele jongens zijn later toegekomen en moeten de automatismen wel nog beter aanleren.

Timmy Simons

Coach Simons kan enkele weken geen beroep doen op Kjetil Borry wiens mediale band gekwetst is. Ook Houdret (kraakbeen en nog voor onbepaalde tijd out) en Rowell (traint al met de bal) zijn nog onbeschikbaar. 
 
Word jij onze fan van de maand?
 
Het betreft een wedstrijd met combiregeling. Dit betekent dat de loketten op de dag van de wedstrijd gesloten dienen te blijven. 
Koop je ticket in voorverkoop of online.  

SUPPORTERS OP POST!

FC Dender – Lierse Kempenzonen: zondag 27 augustus 2023, om 13u30.
Opening deuren fandag: 11u30.
 
Wedstrijdleiding:
Bourdeaud'Hui Simon - Senecaut Nick - Denuit Andy - Van De Velde Dunken
   

Programma fandag

Bekijk onze commerciële partners