Algemeen / vrijdag 15 september 2023

Voorbeschouwing FC Dender - Lommel SK, 16 september 2023 - 20u.

Voorbeschouwing FC Dender - Lommel SK, 16 september 2023 - 20u.

Zaterdag 16 september krijgt FC Dender de competitieleider, Lommel SK, over de vloer.

Vorig weekend moest FC D heel diep gaan om voorbij RAEC Bergen te geraken in het kader van de Croky Cup.
Er waren zelfs 115 minuten nodig om Bergen uit te schakelen. Kapitein Lennard Hens was de verlosser van dienst door net voor affluiten, met een loeier, de penalty’s te vermijden.
 
Voor onze volgende tegenstander Lommel verliep het bekeravontuur minder goed. Het zag zich door URSL Wezet met 2-0 uitgeschakeld worden.
In beide helften wist Wezet een verdedigende fout af te straffen. 
In de Challenger Pro League verloopt het nochtans vrij vlot voor Lommel, want het legde -v met 12 op 12 - al een vlekkeloos parcours af.
Tegen KVO, Deinze en Club NXT werd er telkens met 1-0/0-1 gewonnen. Voor de winst op Lierse moest het iets dieper gaan, daar werd er met 1-2 afgesloten.
Op basis van de cijfers teert Lommel dus vooral op een ijzersterkte verdediging, al is het blijkbaar ook een team dat tot de laatste minuut blijft vechten voor de winst.
Tegen KVO werd de winning goal gescoord in de 90e minuut en tegen Club NXT zelfs in de 93e minuut.
Bij Lommel, in handen van de City Football Group, een Britse holding waartoe ook Manchester City behoort, ligt de lat voor dit seizoen vrij hoog.
Er werden er door de eigenaar opnieuw heel wat jonge talenten gestald, reden ook waarom er bij Lommel een 17-tal nationaliteiten rondlopen.
Coach is er de Engelsman Steve Bould.

FC Dender liet tijdens de eerste vier wedstrijden al heel mooie zaken zien, met winst afsluiten bleek telkens een ander paar mouwen.
Het telt nu 5 punten, terwijl het al veel meer verdiende.
Rowell en Masangu trainen momenteel al met de groep mee. Houdret, Ferarro en Borry moeten nog wat meer geduld uitoefenen.
Twee spelers uit onze kern hebben een Lommel-verleden. Stefano Marzo is afkomstig van Lommel en kreeg er ook zijn jeugdopleiding, terwijl Ridwane M’Barki er zijn eerste ervaring op als profspeler opdeed.

Wij zijn ni bang... want M'Barki is erbij...!

Ridwane M’Barki: “Uit de huidige kern van SK Lommel ken ik nog 1 speler. Het maakt voor mij dus niet meer zoveel uit of we nu tegen Lommel of een andere ploeg spelen. Ze behaalden wel al 12 op 12 en mogen dus als titelkandidaat bestempeld worden. Het is een sterke tegenstander maar ook wij zijn goed bezig. We moeten het niveau van op Zulte Waregem kunnen evenaren en alleen voor doel wat scherper optreden.
Ik voel me momenteel goed in mijn vel en krijg veel steun en vertrouwen van de coach. Ook het deuntje van de supporters doet deugd en mist zijn effect niet.”

Lommel is andere tegenstander dan Zulte Waregem, dus geen garantie dat het nu ook zo vlot gaat lopen.

Timmy Simons

Timmy Simons: “Ik ben tevreden met de loting voor de beker. Zo kunnen we ons eens meten met een Eersteklasser.
Lommel mogen gerust als titelkandidaat beschouwen. Ze hebben veel geïnvesteerd in nieuwe spelers en dat resulteerde al in een 12 op 12.
Tegen Zulte-Waregem zetten we eigenlijk de bijna perfecte wedstrijd neer, maar winnen was echter opnieuw niet aan de orde. Dit moet beter kunnen.
Lommel is echter een andere tegenstander, dus geen garantie dat we ook nu zo vlot gaan kunnen combineren.

We hebben een brede kern zodat de spelers mekaar toch wel scherp houden. Op de laatste nieuwkomers is het nog wat wachten omdat ik telkens reken op een zestal weken meetrainen om ze competitief klaar te stomen.
En zomaar roteren ga ik niet doen, ik selecteer – rekening houdend met het tactisch plan – telkens de spelers die de selectie het meeste verdienen.“

Wedstrijdleiding: Ref. : Van De Velde Dunken - Dhondt Kevin - Denuit Andy - Diskeuve Theophile

Enkele opmerkingen wat deze wedstrijd betreft:
De wedstrijd van zaterdag aanstaande is ook de laatste waarbij de drankbonnetjes seizoen 2022-2023 kunnen omgeruild worden.
 
Daar er nogal veel herbruikbare drankbekers verdwijnen zijn we genoodzaakt om vanaf nu voor het eerste bekertje een waarborg van 1€ te vragen. Dit kan op het einde van de avond, in het Sportscafé, ingeruild worden. Het geld wordt dan terug op de betaalkaart geplaatst.
 
Nog steeds merken we nog steeds lange wachttijden aan onze loketten, maak het jezelf en ons dan ook gemakkelijk en koop je ticket online.

Bekijk onze commerciële partners