Algemeen / donderdag 17 augustus 2023

Voorbeschouwing FC Dender - RSCA Futures.

Voorbeschouwing FC Dender - RSCA Futures.

FC Dender wist bij zijn eerste competitiewedstrijd onmiddellijk de 3 punten mee te pakken vanuit Luik. Een uiterst moeilijke verplaatsing die voor het eerst ooit de 3 punten opleverde. Onze twee volgende wedstrijden hebben plaats in het Dender Football Complex, met RSCA Futures en SK Lierse als tegenstander.

Nu vrijdag treffen we de youngsters van RSCA. Zij beëindigden vorig seizoen de reguliere competitie op de zesde plaats, met 15 punten meer dan FC  Dender (19p).
Ze speelden dus helemaal geen slecht seizoen. Maar wat mogen we dit seizoen van de Futures verwachten, want zoals bij de meeste U23 werd de kern ook bij RSCA grondig vernieuwd en is het dus telkenmale opnieuw afwachten hoe de aanpassing van deze jonge spelers aan het zware profvoetbal gaat verlopen.
Vorig weekend was RSCA alvast een maatje tegen het ervaren Beerschot. Het speelde een eerste goede helft en kwam op voorsprong dankzij een owngoal. Na de rust nam de fysieke kracht van Beerschot de bovenhand op het technisch vernuft van RSCA Futures, eindstand 1-3.
 
FC Dender kon vorig seizoen tweemaal winnen tegen RSCA Futures. 0-2 in Anderlecht (Marzo en Borry) en 2-1 thuis (2 doelpunten Marzo).
Nieuwe spelers, nieuwe coach, ander spelsysteem,… het is dus koffiedik kijken hoe de tegenstander voor de dag gaat komen.
FC Dender moet vooral verder bouwen op de sterke eerste helft van in Luik.
Coach Simons kan enkele weken geen beroep doen op Kjetil Borry wiens mediale band gekwetst is. Ook Houdret (kraakbeen en nog voor onbepaalde tijd out) en Rowell (traint al met de bal) zijn nog onbeschikbaar.
Ook voor Akman, verhuis en aanpassing aan ons hoog trainingsritme, komt deze wedstrijd nog iets te vroeg. 

Voortgaande op de uitslagen van de eerste speeldag belooft het een spannende competitie te worden.

Lennard Hens

Kapitein Lennard Hens was heel blij met zijn prachtige vrije trap die meteen ook de overwinning opleverde.
"Ik ben fier op mijn doelpunt, maar dan vooral omdat het op een heel belangrijk moment viel en het ons alsnog de verdiende 3 punten schonk! Ik speelde wel al 10 keer op Rocourt maar dit was de eerste keer met winst als eindresultaat. Het kleine synthetische plein met de hevige supporters errond, kortom een moeilijke verplaatsing. Nu vrijdag wordt het opnieuw afwachten wat het gaat worden tegen het technisch heel sterke RSCA Futures, al zou een 6 op 6 natuurlijk een mooie start betekenen. We gaan uitermate ons best doen tegen de ploeg waar ik mijn jeugdopleiding kreeg!"

Ook coach Timmy Simons blikte tevreden terug op de uitwedstrijd in Luik.
“Ik was tevreden met wat ik in Luik te zien kreeg. Vooral de eerste helft kon mij bekoren. De afwerking kon nog ietsje beter maar dit is dan ook het moeilijkste onderdeel van het spelletje. Ik beschik over een goede en heel gemotiveerde spelersgroep. De teamspirit en gedrevenheid liggen hoog, zelden meegemaakt. Ook al wordt er een mengelmoes van Nederlands, Frans en Engels als voertaal gebruikt, er wordt binnen de groep heel veel gelachen maar ook keihard gewerkt.
Anderlecht B heeft een piepjonge kern en speelde tegen Beerschot een heel goede eerste helft. Het wordt in elk geval oppassen! ”

 
SUPPORTERS OP POST!
 
Vrijdag 18 augustus, 20u: FC Dender – RSCA Futures.
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Letellier Anthony - Seeldraeyers Gianni - Debeuckelaere Kevin - De Keyzer Tim

Bekijk onze commerciële partners