Algemeen / donderdag 21 september 2023

Voorbeschouwing Patro Eisden MM - FC Dender. Vrijdag 22 september 2023, 20u.

Voorbeschouwing Patro Eisden MM - FC Dender. Vrijdag 22 september 2023, 20u.

FC Dender brengt al gans het seizoen heel aanvallend en attractief voetbal. De puntenoogst was echter niet in verhouding tot het gebrachte spel.

Vorig weekend werd er tegen leider Lommel echter orde op zaken gesteld, met een 3-1 als resultaat! Een overwinning die vooral na de rust gestalte kreeg.
FC D kroop dankzij de 3 punten enkele plaatsjes hogerop in het klassement. Het moet nu nog 5 ploegen laten voorgaan waaronder onze volgende tegenstander Patro Eisden Maasmechelen.
 
De tegenstander onder de loep.
 
Patro staat, met 10 punten, op de tweede plaats gerangschikt. Twee minder dan leider Lommel en twee meer dan FC Dender.
Onze uitstap naar Limburg belooft dus een keiharde dobber te worden, temeer daar Patro – sinds het begin van de competitie - enkel nog maar tegen Lierse verloor, 2-1. Ook in de Croky Cup plaatste het zich gemakkelijk voor de 16e finales door met 0-2 te gaan winnen in Hoogstraten.
Patro voetbalt als een compact geheel en springt heel zorgvuldig om met de kansen. Het wist al 11 doelpunten te scoren en incasseerde al 7 tegendoelpunten. Patro scoorde tijdens iedere wedstrijd.
Topscorer is er Elisha Sam (4) die enkel tegen SK Beveren niet wist te scoren. Dansoko en Sigurðarson hebben elk reeds 2 doelpunten achter hun naam staan.
Coach Stijn Stijnen beschikt over een heel ervaren team waarin er meerdere spelers lopen van 30+.  De basiself van de wedstrijd tegen RSCA Futures had een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Ervaring zat dus, een grote surplus in het profvoetbal.
De meest in het oog springende naam is er Stef Peeters, vorig seizoen nog actief bij KAS Eupen en bezitter van een uitstekende traptechniek.
Patro presenteert zich meestal als een stevig en moeilijk te ontwrichten blok, het voetbal dat Stijn Stijnen prefereert en waarmee het team vorig seizoen ook vlot kampioen speelde in Eerste Nationale.
Patro beschikt ook over een aanvalslinie van spelers met een grote gestalte.
 
De gekwetstenboeg. 
 
Borry en Van Oudenhove trainen nog individueel.
Masangu en Rowell trainen terug met de groep maar missen nog matchritme.
FC Dender weet dus wat er zich in Eisden te wachten staat.
Onze spelers tankten vertrouwen uit de winst tegen Lommel en hopen uiteraard om hieraan een vervolg te kunnen breien.
Bij FC Dender ligt de lat op fysiek vlak heel hoog waardoor de spelers, die later aansloten of terugkeren uit kwetsuur, meer dan hun best moeten doen om het vereiste niveau te behalen.

Stefano Marzo. 

“Dit is de zwaarste voorbereiding die ik tot dusver al meegemaakt heb. Maar het resultaat mag gezien worden, we staan fysiek heel sterk. Dit geeft ons een goed gevoel en veel vertrouwen.
Maar na hun prachtige reeks en de 1-3 winst tegen RSCA Futures zal ook Patro bulken van het vertrouwen.

Ze brengen vlot voetbal, scoren makkelijk en gebruiken hiervoor alle middelen die voorhandig zijn, m.a.w. FC Dender moet een geslepen tegenstander in de ogen kijken.
Maar we hoeven van niemand bang te zijn, de overwinning kan van kleine details afhangen. 
We gaan ons uiterste best doen en hopelijk kan ik ook deze keer met een goed gevoel naar Limburg terugkeren. “

 
Marzo speelde één seizoen, Beerschot, tezamen met Stijn Stijnen. Dit ligt uiteraard anders voor onze coach Timmy Simons,  die tezamen met Stijn Stijnen ettelijke jaren de kleedkamer deelde bij Club Brugge en nadien ook tezamen trainerscursus volgde.
 
Timmy Simons:
  
“We kennen elkaar door en door en ik weet niet echt of we mekaar nog kunnen verrassen.

Het is een speelstijl die vooral uitgaat van stevige duels. Stijn weet ook zijn spelers optimaal te gebruiken. Ze voetballen vooral als een stevig blok van achteruit.
Komt daar nu ook nog eens Stef Peeters bij, met hem is het vooral opletten op de stilstaande fases.
Maar we zijn er klaar voor en merk ook dat onze invallers gamechangers zijn. Ze kunnen bepalend zijn voor een wedstrijd. Iedereen staat scherp. Zo lieten eerder ook Mymy en Rajsel zien dat ze er klaar voor zijn. En ik wil dat ons niveau nog de hoogte ingaat, daarom verkies ik ook dat alle beschikbare spelers alle trainingen meedoen. Ze moeten elkaar naar een hoger niveau tillen.
Binnenkort ga ik ook een oefenduel inlassen om de spelers die wat minder aan bod komen matchritme te laten opdoen.
Patro valt niet te onderschatten maar we zijn er klaar voor.“

In Eisden blijven de loketten voor de bezoekers gesloten.
Tickets kan je hier online bestellen.
 
Wedstrijdleiding: Ref. : Willems Laurent - Maszowez Nicolas - Gonnissen Ben - Van Laere Jari

Bekijk onze commerciële partners