Algemeen / vrijdag 08 september 2023

Voorbeschouwing RAEC Mons - FC Dender. Zondag 10 september 2023, om 16u.

Voorbeschouwing RAEC Mons - FC Dender. Zondag 10 september 2023, om 16u.

Zondag stapt FC Dender in de Croky Cup.

Als tegenstander ontmoet het RAEC Mons, dat zich in de vorige ronde wist te plaatsen door met 0-1 te gaan winnen bij SC E. Aalst. 
 
Voluit noemt de club Renaissance Albert-Elisabeth Club de Mons, stamnummer 4194. De oorspronkelijke club werd in 1945 gesticht als AS Quévy-le-Grand et Extensions. Na enkele fusies, met tussendoor namen als US Genly-Guévy 89 en RA Quévy-Mons, nam het uiteindelijk de naam RAEC Mons aan en speelt nu in het Stade Charles Tondreau van het ter ziele gegane Royal Albert-Elisabeth Club de Mons (stamnummer 44),  waartegen FC Dender vroeger nog in 1e en 2e klasse aantrad.
Tegen het huidige Renaissance AEC Mons, dat nu op zijn hoogste niveau (2e amateurklasse) ooit speelt, speelde FC Dender nog nooit.
Huidig trainer is er Dante Brogno die vroeger furore maakte bij Sp. Charleroi en waarvoor hij in 15 seizoenen 108 doelpunten lukte.
RAEC Mons schakelde in de vorige rondes KVK Tienen (2-2, penalty's 4-5) en SC E. Aalst (0-1) uit. 
Mons komt, als promovendus, uit in de 2e amateurklasse en wist zijn eerste twee competitiewedstrijden meteen winnend af te sluiten. 
Uit, tegen in Hamoir, won het met 0-1.
Thuis werd er overtuigend met 4-1 van FC Ganshoren gewonnen. 
RAEC Mons blijkt dus een team in de winning mood te zijn! 
Brogno beschikt over een team met enkele spelers met ervaring in hogere reeksen. Vooral de naam Alessandro Cordaro klinkt bekend in de oren. Hij speelde in 1A voor Royal AEC Mons, KV Mechelen, Zulte Waregem en Sp. Charleroi. 
    
FC Dender speelt al enkele weken de pannen van het dak! Toch kreeg het ook tegen Zulte Waregem weer niet het verdiende loon. Na een 1-0 achterstand mocht het zich uiteindelijk nog tevreden stellen dat het in de laatste minuut nog een gelijkspel uit de brand wist te slepen.
Een bekerwedstrijd is echter een ander gegeven waarbij FC Dender underdog RAC Mons zeker niet mag onderschatten. RAEC zit in een goede flow en mag FC D in eigen huis ontvangen.
Het wordt dus oppassen geblazen.
De loketten zijn geopend vóór de wedstrijd. 
In de volgende ronde, de zestiendefinales, doen de clubs uit de Jupiler Pro League hun intrede. 

Het is een bekerwedstrijd, alleen op kwaliteit zullen we het niet halen.

Simons

Timmy Simons: “Bergen is een goed georganiseerde ploeg met enkele jongens die ervaring hebben in hogere klassen. Zij weten wel wat het is om een bekerwedstrijd te spelen. Alleen op kwaliteit gaan we het zondag niet halen.
We zullen hard moeten werken en ons goed organiseren. Dan zal het afhangen van wie iets extra uit de kast kan halen. Je mag in Bergen enkele andere namen aan de aftrap verwachten maar echt roteren ga ik niet doen. "
Ondanks de 1-1 in Zulte Waregem, heeft onze coach een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. “Het stelt me gerust dat we tijdens de match op elk vlak de bovenhand hadden. Dat betekent dat we een volwassen wedstrijd hebben gespeeld."

Een bekerwedstrijd tegen een team uit een lagere reeks is nooit gemakkelijk.

Lallemand

Lallemand: "Voor mij was onze sterke prestatie in Waregem helemaal geen verrassing. We bewezen al eerder dat deze ploeg in staat is om een hoog niveau te halen. Fysiek maken we nog steeds vooruitgang. Alleen de afwerking moet wel nog scherper.
We kennen het verleden van de tegenstander. Met hun ervaring in de eerste klasse en enkele jongens uit hogere reeksen wordt het zeker geen makkelijke tegenstander."

SUPPORTERS OP POST!
 
Zondag 10 september 2023, 16u: RAEC Mons - FC Dender. 
Charles Tondreaustadion, Avenue du Tir 80, 7000 Bergen.
 
Wedstrijdleiding: Soors Arnaud - Bertholet David - Beheydt Cedric
 
Prijzen: 10 Euro. 
Koop nu al je ticket online. 

Bekijk onze commerciële partners