Algemeen / vrijdag 11 augustus 2023

Voorbeschouwing RFC Luik - FC Dender, 12 augustus 2023, 20u.

Voorbeschouwing RFC Luik - FC Dender, 12 augustus 2023, 20u.

Zaterdag is het opnieuw zover en wordt er weer om de knikkers gespeeld. Voorlopig is het nog koffiedik kijken wat de ambities van de tegenstanders uit de Challenger Pro League zijn.

Zulte Waregem, KV Oostende en FC Seraing, de dalers uit 1A, zullen waarschijnlijk zo snel mogelijk hun verloren plaats hogerop opnieuw willen innemen.
Wat mogen we verwachten van de stijgers, Francs Borains – Patro Eisden en FC Luik?

 
FC Luik is onze eerste tegenstander van dit nieuwe seizoen. Luik promoveerde vorig seizoen en kon hiervoor rekenen op een zevental spelers, o.a. Debaty, Lambot, Prudhomme en Loemba, ...,  met 1B-ervaring.
De Luikenaren zaten deze zomer ook niet stil op de transfermarkt. Ze versterkten zich met  Jérémie Lioka (Olympic Charleroi), Alessio Cascio (Visé), Adriano Bertaccini (Thes Sport), Reno Wilmots (Wezet). Allen spelers uit het amateurvoetbal maar die toch tot de beteren uit hun reeksen behoorden. 
Vorig seizoen eindigde Luik op de tweede plaats. Het moest enkel Patro Eisden, op basis van het aantal overwinningen, laten voorgaan. Luik leed ook maar twee nederlagen tijdens de 38 competitiewedstrijden. Het scoorde vorig seizoen maar liefst 99 doelpunten en beschikte over een doelpuntensaldo van +70! 
Eén van de grote bezielers van de promotie was hun topschutter Jérémy Perbet. Deze wist vorig seizoen 24 doelpunten te scoren in 35 duels. Hij zocht op het einde van de competitie wel andere oorden op en is nu in dienst bij Winkel Sport.
Ook Reuten, Besson, Matyas Goffin en Florian Gendebien verlieten de club.
Hun oefencampagne oogt ook rooskleurig. Er werd viermaal gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld. FC Luik is dus een team in de winning mood. 
 
Ook FC Dender was uiteraard actief op de transfermarkt.
Zowel de staf als A-kern ondergingen enkele wijzigingen.
Keres Masangu (Virton), Bruny Nsimba (SK Beveren), Joedrick Pupe (Lierse), Ibrahima Sankhon (RWDM), Kosei Tani (Gamba Osaka), Fabio Ferraro (RWDM) en Ali Akman (E. Frankfurt) zijn de nieuwkomers.
Jarno Jourquin (KSV Oudenaarde), Remko De Backer (Dikkelvenne), Mike Smet (SK Heist), Wesley Vanbelle, Matteo Perri, Danny Fofana (Namur - uitleenbeurt) zijn de vertrekkers.
De uitleenbeurten van Tiago Cukur, Alexandre De Bruyn liepen ten einde.
Net zoals bij FC Luik mogen we ook de oefencampagne van FC Dender als succesvol beschouwen. Het blijven uiteraard maar oefenpartijen...
Er werd tienmaal geoefend, waarvan 8 overwinningen, eenmaal gelijk (Cercle) en eenmaal verlies (Al Taawon (Saoedi-Arabië). 
 
De uitstapjes van FC Dender naar Rocourt mogen we, op basis van het verleden, als een zware dobber beschouwen.

Op het kleine synthetische veld verloor FC D, op 1 gelijkspel na, altijd.
Ook de plaatselijke supporters, van de vurige stede, zorgen er meestal voor een helse sfeer.

Tijd om hier verandering in te brengen! 
 
Deze wedstrijd is er één die onder de combiregeling valt.
Individueel kan men dus niet naar Rocourt, FC Luik, trekken. Enkel onze supportersbussen worden toegelaten.
 
Zaterdag 12 augustus 2023, 20u: FC Luik – FC Dender.
 
Wedstrijdleiding:  
Ref. : Clerkx Klass - Borms Kristof - Van Dyck Jonas - Stevens Tom

Hoe zit de competitie 2023 – 2024 in mekaar?
S
tijgers: Plaatsen 1 en 2 promoveren rechtstreeks. De plaatsen 3 t&m 6 spelen een knock-out systeem, de winnaar hiervan treft de tweede ploeg uit de Relegation Play-offs van de Jupiler Pro League. De winnaar van deze barragewedstrijden speelt het seizoen nadien in de Jupiler Pro League.
Dalers: De 2 laagst geklasseerde teams uit het algemeen klassement degraderen rechtstreeks naar Eerste Nationale. 
Alle details vind je hier.

Bekijk onze commerciële partners