Algemeen / zondag 10 december 2023

Voorbeschouwing SL 16 FC - FC Dender, zaterdag 9 december 2023, 16u.

Voorbeschouwing SL 16 FC - FC Dender, zaterdag 9 december 2023, 16u.

Dankzij de 2-0 winst tegen Francs Borains nestelde ons team zich op de vierde plaats en moet het nu enkel nog de meest ambitieuze ploegen laten voorgaan.

Van de hoger geklasseerde teams wist enkel Zulte Waregem te winnen. Beerschot en Deinze stonden in het verliezende kamp.
Beerschot moest de duimen leggen tegen SL 16 FC, het team waartegen wij het op de volgende speeldag moeten opnemen.

 

De cijfers van SL 16 FC:

De U23 van Standard spelen hun wedstrijden in het stadion van URSL Visé. Vorige dinsdag wonnen ze er met 1-0 de inhaalwedstrijd tegen leider Beerschot, doelpunt van de 16-jarige Oscar Olivier.
Dankzij deze winst geraakten de Luikenaren ook weg van de laatste plaats en bevinden zich nu, met 15 punten, vier plaatsen hogerop.
SL 16 FC kende een moeilijk seizoenbegin. Het lijkt er ook alles of niets te zijn want tijdens de voorbije 14 competitiewedstrijden behaalde het nog geen enkel gelijkspel. Het won reeds vijf keer, waarvan viermaal tijdens de laatste zes wedstrijden. Met 12 op 18 vallen ze momenteel helemaal niet te onderschatten!
Een periode waarin ze ook 12 van hun 15 doelpunten wisten te scoren. Luik telt 24 tegendoelpunten. Enkel Lierse en Jong Genk doen het op dit vlak slechter.
Ghalidi en Dierickx zijn er, met drie doelpunten, de topscorers.
 

Historiek FC Dender / SL 16 FC:

We ontmoetten SL 16 FC nog maar tweemaal. Vorige seizoen behaalde FC D 1 op 6 tegen de Luikenaren. In Luik werd er 1-1 gelijk gespeeld. Van Oudenhove nette de 1-0. Standard kwam toen via strafschop op gelijke hoogte. In eigen stadion werd er verloren. Kuavita, momenteel actief bij Genoa, zette met een prachtig afstandsschot de 0-1 eindstand op het scorebord.
    

De uitstap naar de Oostkant van ons land belooft dus geen hapklare brok te worden. Het is een wedstrijd tussen twee teams die de laatste tijd mooie resultaten neerzetten. FC D 11 op 18 en Luik 12 op 18.
Ons team wil bovenaan blijven meestrijden, terwijl SL 16 FC zo rap mogelijk in de veilige zone wilt geraken.
 
SUPPORTERS OP POST!

SL 16 FC – FC Dender:
zaterdag 9 december 2023, 16u.
Stade de la Cité de l'Oie: Rue de Mons 15, 4600 Wezet.
 
Wedstrijdleiding: De Keyzer Tim - Vanpoucke Tom - Toeback Maarten - Vermeiren Ken
   

Lennard Hens:

“SL 16 FC mag dan wel onderaan gerangschikt staan, maar na hun winst tegen de leider is het wel duidelijk dat er in onze reeks geen gemakkelijke wedstrijden bestaan. Iedereen kan zowat van iedereen winnen, een blik op de rangschikking zegt genoeg. Wekelijks vallen er verschuivingen te noteren in het klassement.


We weten dat de wedstrijden tegen de jeugdteams geen gemakkelijke opdrachten zijn. De U23 zijn zo onvoorspelbaar en allen heel technisch onderlegd. Met één flits kunnen ze een wedstrijd beslissen, dit deed SL 16 deze week ook zo tegen leider Beerschot. De Luikenaren zijn bovendien aan een sterke reeks bezig, het wordt dus oppassen geblazen. Onze ervaringen met de jeugdteams vallen statistisch gezien niet positief uit. Maar we gaan, net zoals bij de andere wedstrijden, 100% goed voorbereid zijn. De verstandhouding binnen ons team is optimaal. We gaan ook deze keer voor de winst!”
   

Timmy Simons:

“De overwinning tegen Francs Borains mogen we een zakelijke overwinning noemen. Ik had de spelers vóór de wedstrijd verwittigd. Vroeger zouden we zo’n wedstrijden misschien verloren hebben, nu zijn we rijper geworden en benutten onze kansen beter. Het is duidelijk dat je in deze reeks niet zomaar iedere wedstrijd kunt domineren. Al hebben we op dat vlak wel al ons best gedaan, we zijn nog maar zelden overspeeld geweest. We beschikken ook over een brede kern waarbij een vervanging geen verzwakking betekent. Ali Akman bijvoorbeeld was geduldig en is blijven werken. Nu zien we het resultaat, hij is een echte afwerker die steeds op de loer ligt en op het gepaste moment beslissend kan zijn. Zijn doelpogingen zijn ook meestal binnen het kader.


Kenneth Houdret werkt nog aan zijn revalidatie. Louange heeft tijdens een beloftenwedstrijd zijn schouders bezeerd, hij is enkele weken buiten strijd.
Xavier Gies is geschorst ingevolge een beslissing van de reviewcommissie wegens een fout tijdens de wedstrijd tegen Deinze.


Luik won zijn vorige wedstrijd tegen Beerschot, we zijn dus gewaarschuwd. Ze zijn bovendien heel goed bezig. De jeugdteams zijn allemaal onvoorspelbare tegenstanders, maar we zijn er klaar voor.”

Bekijk onze commerciële partners