Algemeen / donderdag 31 augustus 2023

Voorbeschouwing Zulte Waregem - FC Dender, 1 september 2023, 20u.

Voorbeschouwing Zulte Waregem - FC Dender, 1 september 2023, 20u.

Vrijdagavond staat de vierde competitiewedstrijd in de Challenger Pro League op het programma.

FC Dender moet op bezoek bij gedoodverfd titelkandidaat Zulte Waregem dat momenteel, met 6 op  9, op de tweede plaats gerangschikt staat.
Beide opponenten worden geleid door een coach met een verleden bij de tegenstander.
Timmy Simons stond eerder al aan het roer aan de Gaverbeek, terwijl huidig ZW-coach Frederik D’Hollander ooit als spits actief was bij FC D.

 
Zulte Waregem moest vorig seizoen onverwacht degraderen en ziet een lang verblijf in 1B niet zitten. Daarom werden de grote tenoren van vorig seizoen behouden.  De ervaren rotten, Bostyn – Brüls – Vossen – Vormer - Derijck en Gano, werden er behouden om het opkomend jonge talent, Traoré – Diop – Demuynck – Dismas en Tambedou, te begeleiden.
De ervaren ex-1A spelers waren er wel al goed bij schot. Gano (4), Vossen (3) en Vormer (1) zijn er verantwoordelijk voor alle doelpunten.
Zulte Waregem scoorde dus al achtmaal waaronder de 0-5 van vorig weekend tegen Seraing. Een uitslag die een walk-over doet vermoeden, toch was het een evenwichtige partij tot een kwartier voor het einde toen Seraing met 10 man viel en ZW nog viermaal kon scoren.
In de openingswedstrijd van het seizoen werd het wel koud gepakt door promovendus Francs Borains, 1-3. In zijn tweede wedstrijd ging het op Beerschot met 1-2 winnen.
Het telt nu 3 punten minder dan koploper Lommel SK, dat eveneens een promotie als doelstelling heeft.
Naast coach D’Hollander heeft er ook Timothy Derijck (2007-2008) een FCD-verleden. Hij werd indertijd bij FCD weggehaald door Feyenoord.
Het belooft dus in Waregem een felle strijd te worden, temeer daar FC Dender al drie goede wedstrijden op rij speelde maar telkens niet echt loon naar werken kreeg!
Lukt het deze keer wel?
Borry (mediale band knie) is nog een tijdje out.
Ferraro kent wat voetproblemen en moet het nog voorzichtig aan doen.
Rowell heeft de groepstraining hervat en Keres Masangu kan volgende week bij de groep aansluiten. Houdret herstelt zoals gepland. 
 
Naast onze coach, Timmy Simons, heeft ook Olivier Myny een ZW-verleden. Zowel speler als coach hebben het volste vertrouwen in deze verplaatsing.
 

We hoeven van niemand bang te zijn want iedereen uit onze groep heeft nu ook al 1B-ervaring.

Oli Myny

Oli Myny: “Ik heb mijn jeugdopleiding bij Zulte Waregem gehad, huidig coach D’Hollander was er toen mijn spitsencoach. Het was de lichting van Thorgan Hazard. We weten wat er de ambities zijn, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan. Ons spel valt best goed te noemen. We zijn een goed uitgebalanceerde en moeilijk te bespelen ploeg. ZW is uiteraard een ander type tegenstander dan RSCA Futures van vorige week, deze keer ontmoeten we heel wat ervaring. Maar we hoeven van niemand bang te zijn want iedereen uit onze groep heeft nu ook al voldoende 1B-ervaring.”

Zulte Waregem is wel een goed uitgebalanceerd elftal. Heel ervaren spelers begeleiden er de jonge klassespelers. Maar wij zijn ook goed bewapend om voldoende tegenwerk te bieden.

Timmy Simons

Timmy Simons: “Ik ken uiteraard nog heel wat volk bij de komende tegenstander, ik speelde zelfs nog tezamen met Vormer en Vossen. Het is duidelijk dat het tegen dit Zulte Waregem geen makkelijke partij gaat worden. Ze wonnen vorig weekend met 0-5 tegen Seraing, maar het verliep eigenlijk niet zo gemakkelijk als de einduitslag laat vermoeden. Na de rode kaart zakte de thuisploeg volledig weg en slikte het nog vier doelpunten. Zulte Waregem is wel een goed uitgebalanceerd elftal. Heel ervaren spelers begeleiden er de jonge klassespelers. Vooral het nieuwe talent, de 20-jarige Traoré, valt er op. Maar wij zijn ook goed bewapend om voldoende tegenwerk te bieden. Nu is er trouwens ook nieuwkomer Jordy Soladio bijgekomen. Hij traint al een tijdje mee en laat er echt mooie dingen zien. Vooral in de box is hij sterk. Fysiek is hij uiteraard nog niet voor 100%  klaar, maar als de papieren in orde geraken maakt hij toch de verplaatsing naar Waregem mee. Ik ben tevreden met de huidige kern.”
 
Het betreft een wedstrijd met combiregeling. Je kan dus enkel met de bus naar Zulte Waregem. Reserveren kan via de supportersverenigingen.
 
Wedstrijdleiding: Ref. : Vermeire Jordy - Becquet Lennert - Biron Julien - Clerkx Klass
 
Vrijdag 1 september 2023, 20u: Zulte Waregem – FC Dender.

Bekijk onze commerciële partners