Algemeen / maandag 07 augustus 2023

Zo ziet onze vernieuwde staf er komend seizoen uit.

Zo ziet onze vernieuwde staf er komend seizoen uit.

De competitiestart nadert zienderogen. Voor FC Dender start het seizoen nu zaterdag, 12 augustus, tegen FC Luik. FC Luik is, naast FC Seraing, Zulte Waregem, KV Oostende, Patro Eisden en Francs Borains ook een nieuwkomer in onze reeks.

De oefenwedstrijden liggen achter de rug. Om ons pas ingezaaide terrein te sparen, hadden alle wedstrijden buitenshuis plaats.
Van de 10 oefenpartijen werden er 8 gewonnen! De wedstrijd tegen Cercle eindigde op een 0-0 gelijkspel en tegen Al Taawon (Saoedi-Arabië) werd er na een potig duel met 2-1 verloren. 
Het blijven dan wel oefenwedstrijden waarin door beide teams allerlei zaken uitgeprobeerd werden, maar het rapport oogt positief. De technische staf mag dus tevreden terugblikken op de oefencampagne.
Onze spelerskern werd gedeeltelijk vernieuwd maar ook onze staf onderging enkele wijzigingen.
Tijd dus om jullie de nieuwkomers van de staf (technische, medische en andere medewerkers) voor te stellen.
 
Onze nieuwe T2 luistert naar de naam José Jeunechamps en was vorig seizoen actief bij RE Virton.
José brengt meteen heel wat ervaring mee.
Hij begon aan zijn voetbalcarrière als doelman.
Begin de jaren 2000 trainde hij aanvankelijk enkele regionale voetbalploegen. Daarna was hij als assistant- en/of hoofdcoach verbonden aan FC Seraing, St. Luik, Cercle Brugge, Moeskroen, Charlton, FC Metz, OHL en Antwerp.
Ervaring zat dus!

Een andere nieuwkomer is onze keepertrainer Dany Verlinden.
Dany voorstellen is eigenlijk overbodig. Zijn bijnaam “De Muur” zegt ook al veel. Eerst was hij de vaste doelman van SK Lierse. Nadien keepte hij tot zijn 41
e voor Club Brugge.
Later ging hij als keepertrainer aan de slag bij Club Brugge, Al Shabab, Club Africain, Cercle Brugge en tenslotte bij RE Virton. 
 
De naam van onze nieuwe physical coach, Damien Broothaerts, klinkt eveneens bekend in de oren, zij het dan via een andere sport.
Damien was namelijk topatleet. Hij bouwde een schitterende atletiekcarrière uit, voornamelijk als hordeloper en vertegenwoordigde ons land op diverse internationale tornooien. De jongste jaren schoolde de gewezen profatleet van Excelsior Brussel zich om tot physical coach in het voetbalmilieu. 
Na passages bij Tubeke en RE Virton gaat hij nu bij FC Dender aan de slag.

 
Ook onze teammanager Jonas Heijndrickx is nieuw bij de het eerste elftal.
Jonas lieten we zelf een woordje uitleg geven over hoe hij bij FC D terecht kwam en wat de – voor FC Dender – enigszins nieuwe functie als teammanager inhoudt.
Ik heb tot mijn 18 jaar bij FC Schepdaal gevoetbald, tot mijn 10 jaar als verdediger, daarna als keeper. Ik werd er op mijn vijftiende opgenomen in de kern van de 1
ste ploeg. Toen ik 18 jaar was, maakte ik de overstap naar de beloften van FC Dender. Hier heb ik 2 jaar doorgebracht. Spijtig genoeg kreeg ik een rugblessure waardoor ik genoodzaakt was om te stoppen met keepen. Er werd me daarom gevraagd om als délégué van de beloften verder te gaan zodat ik toch nog binnen de club actief bleef. Toen Lieven Van Isterdael  mij vroeg of ik het zag zitten om eens een match van de eerste ploeg bij te wonen (laatste match voor de start van de play-offs), ging ik daar logischerwijs gretig op in. En ik ben niet meer vertrokken... 
Zeven maanden was ik de polyvalente medewerker van Lieven en probeerde ik te helpen waar ik kon. Uiteindelijk werd me in november 2022 gevraagd om als Teammanager aan de slag te gaan. In combinatie met mijn studie Vastgoed, was dit redelijk zwaar. Twee maand geleden ben ik afgestudeerd en heeft de club me gevraagd om fulltime in dienst te treden. Hiermee heb ik ingestemd.

Als teammanager zorg ik ervoor dat spelers en staff zich zoveel mogelijk op het voetballen kunnen concentreren en dat alles errond effectief geregeld geraakt.
Hiervoor is een nauwe samenwerking met Mathieu Lootens (Operationeel verantwoordelijke), Julien Gorius (Sports director) en Lieven Van Isterdael (onze ervaren teamafgevaardigde) uiteraard noodzakelijk.
Zo regel ik onder andere vriendschappelijke wedstrijden en stages, alsook de afzonderingen voor matchen. Ik zoek onderdak voor spelers, ben het aanspreekpunt van spelers/staff in geval van problemen, sta in voor het dossier van de kledij enzovoort."
 
Onze volledige staf telt nu 16 leden, hier vind je ze allemaal!
 
 
Nog geen abonnement aangeschaft (info)? 
Doe het dan nu! 

Bekijk onze commerciële partners