Algemeen / vrijdag 01 september 2023

Zulte Waregem - FC Dender, 1-1. Opnieuw te karig beloond.

FC Dender moest op de vierde speeldag op bezoek bij Zulte Waregem. Eén van de titelkandidaten voor dit seizoen.

Coach Simons voerde tegenover vorige week één wissel door, Cools kwam in de plaats van Ruyssen. Kersvers nieuwkomer Soladio nam plaats op de bank.
FC D brengt al een gans seizoen attractief voetbal en was tot dusver met 4 op 9 nog maar karig bedeeld.

FC begon net zoals in de vorige wedstrijden snedig aan de match.
Tijdens de eerste 5 minuten zagen we al 2 grote kansen, Lallemand kwam een teen te kort op voorzet van Van Oudenhove en Marzo knalde rakelings naast.
Tiental minuten later bracht Vossen redding voor ZW door een trap van Lallemand op de doellijn te keren.
Een knal van Nsimba werd door de doelman gepakt. Iets later werd diezelfde Nsimba, op weg naar doel, in de 16 neergetrokken. De scheidsrechter besliste geen penalty te fluiten.
In de twintigste minuut een zeldzame kans voor ZW. Traore kon de 1-0 in doel trappen. Het doelpunt werd op aangeven van de lijnrechter terecht afgekeurd wegens een voorafgaande fout op Xavier Gies die groggy op de doellijn lag.
Op het halfuur was er een mooie aanval, op links. Marzo besluit naast doel.
Na 38 minuten werd de onmondigheid van FC D afgestraft toen Gano aan de tweede paal een voorzet van Brüls kon binnen koppen, 1-0.
Zulte Waregem zette nu even door en een knal van Traoré belandde tegen het doelkader.
FC versierde voor de rust nog kansen via Van Oudenhove, Nsimba en Marzo, het bleef echter 1-0.

FC Dender zette ook van bij het begin van de tweede helft de thuisploeg vast en ging onmiddellijk op zoek achter de gelijkmaker.
Cools kopte op corner millimeters naast doel en een harde knal van M’Barki werd door Bostyn uit de korte hoek geranseld.
FC was heer en meester over de bal. Eén enkele kans viel er voor de thuisploeg nog te noteren toen Traoré in het zijnet knalde.
Simons voerde enkel wissels door. Soladio en Myny kwamen Marzo en Lallemand vervangen.
Iets later was het aan M’Barki om plaats te ruimen voor Rajsel.
De kansen voor FC werden schaarser omdat de thuisploeg een muur optrok voor Bostyn.
Toch kwam FC Dender nog meer dan verdiend langszij toen Rajsel vanop 30m de bal enig mooi voorbij de verbouwereerde Bostyn knalde, 1-1.
Ook de eindestand.

Opnieuw werd FC Dender te weinig beloond in een wedstrijd die het 90 minuten lang domineerde.
Eens te meer lukte het vrij moeilijk om de resem gecreëerde kansen om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk leverde het harde zwoegen, dankzij de wereldgoal van Rajsel, toch nog een punt op.
De statistieken spreken opnieuw boekdelen. FC leverde 24 schoten op doel af, ZW slechts 5. Ook qua verwachte doelpunten scoort FC D uitmuntend, 2,71 tegenover 0,8 voor Zulte Waregem, maar uiteindelijk zijn het de effectief gescoorde doelpunten die tellen!
FC toonde wel veel karakter en liet zien dat het ook bij een achterstand de pressing blijft voeren om nog terug te komen.
FC Dender telt nu 5 punten en ontvangt binnen 2 weken Lommel SK in het Dender Football Complex.
Volgend weekend is er bekerwedstrijd tegen RAEC Mons (2e Nationale).

Dender:
Gies, Pupe, Ragolle, Mbarki (76’ Rajsel), Van Oudenhove, Lallemand (69’ Soladio), Hens, Rôdes, Cools, Marzo (69' Myny), Nsimba (90' De Bodt).

Doelpunten:
 38’ Gano (1-0), 90’ Rajsel (1-1).