Algemeen / zondag 04 augustus 2024

AA Gent - FC Dender, 1-2. Berte zet de kers op de taart

Nadat we vorig weekend thuis tegen Union een gelijkspel behaalden stond er nu, met het uitje naar AA Gent, opnieuw een zware wedstrijd op het programma. De statistieken oogden in ons voordeel want in het Gentse stadion verloren we nog nooit.

Coach Euvrard wijzigde zijn elftal tegenover wedstrijd 1 op slechts één plaats.
Om meer kansen te creëren pakte hij deze keer uit met 2 spitsen, Soladio verving middenvelder Kvet.

FC schiet snedig uit de startblokken

Na 20 minuten voetballen telden we al 3 hoekschoppen en een viertal kansjes.
Voor Gent viel er enkel een poging via Hong te noteren, Pupe kon met een geweldige tackle het gevaar keren.
In de 23e minuut was het toch raak toen Nsimba op links een aanval opzette en Pupe Soladio kon bedienen. Soladio twijfelde niet en zag zijn bal via Watanabe in doel verdwijnen, 0-1.
Op het halfuur lukte Nsimba bijna de 0-2 maar zijn listige lob viel in het dak van het doel.
We bleven goed georganiseerd spelen, verder dan wat afstandsschoten kwamen de Buffalo’s niet meer tijdens de 1e helft.

Toch nog de volle buit

Gent kwam agressiever uit de kleedkamers. Surdez bediende knap Yokota, die Verrips kansloos liet, 1-1.
Gent zette nu door en bleef hoog druk zetten.
Een vrije trap van Kums ging rakelings naast. Gent bleef het balbezit opeisen, maar via Hrncar, Hens en Nsimba bleven we toch tegenprikken.
Delorge trapte over doel en Verrips dook een venijnige vrije trap van Gudjohnsen uit doel.
Kvet zag een schot rakelings naast doel gaan.

Met nog 4 minuten voor de boeg kon Nsimba, op aangeven van Hrncar Berte bedienen. Mo liet in de draai de Gentse doelman Roef compleet kansloos, 1-2.
De Buffalo’s probeerden nog terug te slaan maar ons team speelde de wedstrijd nog vrij rustig uit.

Een verdiende overwinning, met vooral een heel goede eerste helft waarbij de ruststand gerust hoger opgelopen kon zijn.
We speelden een heel compacte wedstrijd, waren sterk in de duels en creëerden de meeste en beste kansen.
We bevinden ons nu met 4 op 6 op de 5e plaats. Een onverhoopt succes na de confrontaties tegen 2 gerenommeerde tegenstanders.

Volgende week zaterdag, 10 augustus – om 16u, ontvangen we thuis KV Kortrijk.
Jullie speelden een heel belangrijke rol bij deze overwinning, zorg dat je er ook op wedstrijddag 3 bij bent.