Algemeen / vrijdag 19 april 2024

Back to the Jupiler Pro League, the place where we belong

Vandaag, de laatste seizoenswedstrijd, stond er voor ons een match van heel groot belang op het programma. Tegenstander Francs Borains had niets meer te winnen of te verliezen. Voor ons lagen de kaarten enigszins anders want bij winst konden we na 15 jaar opnieuw in onze hoogste voetbalklasse aantreden!

Zenuwachtig begin

De zenuwen speelden ons team aanvankelijk duidelijk parten. Slechte passes en balverlies waren legio. Maar nadat Francs Borains eerst nog de dwarsligger viseerde was, na 20 minuten, onze eerste grote kans meteen raak. Nsimba knalde in de draai op doel en de goed gevolgde Ridwane M'Barki duwde de rebound netjes voorbij de thuisdoelman, 0-1

We herstelden nu het evenwicht en gingen op zoek naar de verlossende treffer.
In de 37e minuut was er een hoekschop die via enkele FC-tussenstations bij Nsimba terecht kwam. Bruny twijfelde niet en duwde de 0-2 in doel.
We zaten nu op rozen en speelden de eerste helft rustig uit.

Droomstart tweede helft

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of het stond al 0-3. M'Barki schudde een enig mooie actie uit de voeten en bediende Nsimba die vrij makkelijk de beslissende treffer nette.

Twee minuten later ging Gillekens, na een vrije trap, nogal gemakkelijk neer in de 16. Gerechtigheid geschiedde want de penalty van specialist Kadiri werd door Xavier Gies knap uit doel geranseld.

We controleerden nu volledig de wedstrijd, creëerden nog enkele kansen maar konden de score niet meer opdrijven.

Een verdiende zege die ons de promotie naar de Jupiler Pro League oplevert.
We beëindigen de competitie op de tweede plaats, met slechts 2 punten minder dan kampioen Beerschot. Scoorden het meeste aantal doelpunten (55), hebben het beste doelpuntensaldo (+23), minste nederlagen (6) en meeste clean sheets (12). Cijfers om trots op te zijn!
We behoren nu tot het kransje van de 16 sterkste voetbalteams van ons land.
De Trots van de Denderstreek speelde een fantastisch seizoen en overtrof alle doelstellingen van dit seizoen.
Met twee promoties op drie seizoenen tijd zetten we meteen ook een huzarenstuk neer.

Francs Borains: Libertiaux, Gillekens, Gece (82’ Mpati), Guirassy (64’ Tainmont), Francotte, Vandendriessche, Malungu (84 Chaabi), Healy, Massolin, Lavie, Kadiri (64’ Dailly).

FC Dender: Gies, Pupe, M’Barki, Hens, Rôdes, Cools (85’ Ragolle), Ruyssen, Marzo, Nsimba, Ferraro (85’ Van Oudenhove), Soladio (50’ Lallemand).

Doelpunten: 21’ M’Barki (0-1), 38’ en 47’ Nsimba (0-2 en 0-3).

Geel: Cools, Soladio, Massolin, Marzo