Algemeen / zaterdag 31 augustus 2024

Beerschot - FC Dender, 1-2. Blitzstart niet meer uit handen gegeven

Op speeldag 6 moesten we naar ’t Kiel om er medepromovendus Beerschot in de ogen te kijken. Onze start van de competitie oogde, met 8 punten, alvast veel beter dan deze van de Ratten die slechts 1 punt telden.

Coach Euvrard had ook nu slechts 1 doel voor ogen, nl. winnen om bovenaan het klassement stand te houden.
Voor onze keeperstrainer Dany Verlinden was het een speciale wedstrijd want zoon Thibaud stond als aanvaller in het rivaliserende kamp.

Er werd één wissel doorgevoerd tegenover de wedstrijd tegen Club Brugge, Berte moest vooraan plaats ruimen voor Soladio.

FC neemt vliegende start

Ondanks het laattijdig arriveren van onze supportersclan konden we toch al na 2 minuten juichen. Na een aanval op links kwam een afgeblokt schot van Nsimba bij Hrncar terecht die hoog in het dak van het doel de 0-1 binnen knalde.
We gingen op ons elan door en zetten de thuisploeg volledig vast voor eigen doel.

Rond de 10e minuut kopte Pupe een hoekschop strak op doel. De VAR had hierbij handsbal van Konstatopoulos gezien. Nsimba zette vanop de stip de thuisdoelman op het verkeerde been, 0-2.

Beter kon de wedstrijd niet beginnen. We lieten de teugels wat losser waardoor Beerschot meer in de wedstrijd kon komen maar kansen werden er door onze verdediging niet weggegeven.

Pogingen van Rodes en Ferraro werden afgeblokt. De grootste kans was nog voor Hrncar, maar deze keer mikte hij net iets te hoog om zijn 2e doelpunt te kunnen aantekenen.
FC D op rozen na een stevige eerste helft.

Spelen wedstrijd volwassen uit

Beerschot voerde tijdens de rust 3 wissels door. Er zat nu wat meer evenwicht in de partij.
Pupe moest een schot afblokken en Verrips diende ook tussenbeide te komen na een geharrewar voor doel.

Rond het uur werd Hrncar van een doelpunt gehouden en vlamde Nsimba - op corner van de ingevallen Goncalves - direct op doel. Matijas haalde de bal echter uit de linkerbenedenhoek.

Met nog 20 minuten te gaan versierde Beerschot een penalty. Matthys lukte de aansluitingstreffer, 1-2.

Met een verre vrije trap verraste Goncalves doelman Matijas, de bal ging echter net iets te hoog en viel in het dak van het doel.
Een snelle counter via Berte werd door de goed mee gevolgde Nsimba van dichtbij tegen binnenkant paal gelobd.

Beerschot zette nu alles op alles, maar onze verdediging gaf geen krimp.
FC D drie punten rijker!

Ploegopstelling: Verrips, Ruyssen, Cools, Pupe, Ferraro (58' Goncalves), Viltard (72' Hens), Rodes, Hrncar, Kvet (72' Van Oudenhove), Soladio (58' Berte) en Nsimba (90' Masangu).

Doelpunten: 2' Hrncar 0-1, 10' Nsimba 0-2, 71' Matthys 1-2.

Gele kaarten: Reyners, Matthys, Colassin, Kosiah en Masangu.

Een verdiende overwinning na een sterke eerste helft waarin we geen enkele kans weggaven, maar misschien wel de wedstrijd vergaten dood te maken.
Na 70 minuten zagen we Beerschot vanop de stip de aansluitingstreffer lukken, maar ook tijdens de tweede helft stonden we goed te verdedigen en gaven we weinig kansen weg.
Op de counter konden we er zelfs nog bijna 1-3 van maken maar de lob van Nsimba belandde tegen de paal.

Een heel volwassen en efficiënt FCD staat nu, voorlopig, met 11 op 18 helemaal bovenaan het klassement.
Op 6 wedstrijden behaalden we 3 overwinningen en 2 gelijke spelen. Enkel tegen landskampioen Club Brugge beten we in het zand, een wedstrijd die we trouwens ook niet verdienden te verliezen!

Volgend weekend heeft er een interlandbreak plaats.
Nadien ontvangen we Standard Luik dat 8 punten telt.

Vrijdag 13 september, om 20u45: FC Dender – Standard Luik.