Algemeen / vrijdag 29 maart 2024

Club NXT - FC Dender, 0-1. Vlotte winst

Op de zevenentwintigste speeldag trokken we naar The NEST in Roeselare om er Club NEXT te bekampen.

Kapitein Lennard Hens nam, na zijn schorsing, opnieuw zijn vertrouwde plaats in. Kobe Cools, neusbreuk, was voldoende hersteld en trad aan met een masker.
Club NXT had niets meer te winnen of te verliezen.

De eerste kans was voor de thuisploeg maar Pupe kon verder onheil voorkomen.
Nsimba knalde, na een snelle counter, van dichtbij in het zijnet en een poging van Hens was eveneens niet succesvol.
Granados krulde de bal net over het doel van Gies. Een knal van Hens werd door de doelman gestopt en Ferraro tipte een knappe voorzet van Soladio rakelings naast.
Ons team zette de thuisploeg onder druk.
Vijf minuten voor rusten kwamen we toch op voorsprong toen de bal via Marzo en Nsimba bij Soladio terecht kwam. Jordy was zijn verdediger te snel af en lukte de 0-1.

0-2 M'Barki afgekeurd

M’Barki startte aan de tweede helft.
Ons team trok nu alle registers open en ging op zoek naar een bevrijdend doelpunt. Acquah knalde op de vuisten van De Corte. Ook op kopballen van Cools en Ruyssen was de plaatselijke doelman de redder in nood.
Een doelpunt van M’Barki werd wegens voorafgaande fout afgekeurd.
Club NXT werd nu volledig overpowerd en kwam er helemaal niet meer uit.
Cools zag nog een poging van de lijn gehaald worden, ook de rebound van Pupe verdween niet in doel.

Een sterke prestatie van ons team dat met dominant voetbal een oververdiende overwinning behaalde.
Vooral tijdens de tweede helft zagen we éénrichtigsvoetbal. Gies kende, ook dankzij onze sterk spelende verdediging, een heel rustige avond. Meteen onze tiende clean sheet van het seizoen, waarvan 9 voor Xavier.

We creëerden wel voldoende kansen, maar de geruststellende 0-2 bleef achterwege.

We staan momenteel op de derde plaats met 48 punten, evenveel als tweede Lommel SK. Leider Beerschot won vandaag met 1-0 tegen Jong Genk en telt nog steeds 5 punten meer dan ons.

Timmy Simons, alle linies verzetten heel wat werk

“We waren de dominante ploeg. Vooral tijdens de tweede helft verliep het vrij vlot.
Alle linies verzetten opnieuw veel werk om de druk op onze verdediging te verlichten. Xavier werd niet echt op de proef gesteld.

We hadden wel onze voorsprong moeten verdubbelen zodat het wedstrijdeinde wat minder stressvol zou geweest zijn. Op het einde gaven we ook nog enkele vermijdbare hoekschoppen weg.
Maar ik ben uiteraard een heel tevreden coach.”

Volgende wedstrijd: FC Dender - SK Deinze, zaterdag 6 april 2024, 20u.