Algemeen / zondag 25 augustus 2024

FC Dender - Club Brugge, 1-2. Onverdiend onderuit

Vandaag stond er, met de thuiswedstrijd tegen landskampioen Club Brugge, een zware opdracht op het programma, meteen een wedstrijd in een uitverkocht stadion. Ondanks het feit dat er deze week enkele spelers met buikgriep te kampen hadden startte coach Vincent Euvrard toch met dezelfde elf als tegen Sint Truiden.

Met valse noot aan de wedstrijd begonnen

Club schoot snel uit de startblokken. Het eerste kansje van Nilsson werd nog afgeblokt maar in de 8e minuut wist hij toch, al te gemakkelijk, de 0-1 binnen te koppen.
Vijf minuten later stond er al 0-2 op het scorebord toen Tzolis de bal in de verste benedenhoek kon binnen krullen.

Ons team leek ietwat onder de indruk en onderging aanvankelijk de wedstrijd.  Na 20 minuten poeierde Rodes rakelings voorlangs, het signaal om de knop om te draaien.
Berte, Hrncar en Ferraro gingen nog hun kans, maar Mignolet wist makkelijk raad met hun doelpogingen. Een kopbal van Hrncar ging rakelings naast.

We bleven druk zetten en net voor rusten slaagden we er dan toch in om de aansluitingstreffer te scoren. Een door Pupe doorgekopte vrije trap van Ferraro werd door de goedgevolgde Rodes in doel geduwd, 1-2. Verdiende aansluitingstreffer.

Goede tweede helft zonder doelpunten

Club probeerde, net zoals in de 1e helft, vurig van start te gaan maar ons team stelde zich deze keer ook meteen gevaarlijk op. Bij een fout op Berte werd de bal net buiten de 16 gelegd.  Mignolet maakte de vrije trap van Hrncar met de vuisten onschadelijk.

Ons team zat nu veel beter in de wedstrijd en trok op zoek naar de gelijkmaker.
Ook al waren we het gevaarlijkste elftal, echt grote kansen vielen er niet te noteren.
Mignolet moest zich van zijn beste kant tonen op een goed uitgespeelde kans van de ingevallen Acquah.

Onze coach speelde nu ridder of mis, voerde enkele vervangingen door en liet ook Akman opdraven i.p.v. Ruyssen.
Onze grootste kans viel echter in de extra tijd te noteren toen Nsimba op rechts slim kon doorstoten. Zijn voorzet werd net voor de voeten van Soladio door Ordoñez in hoekschop geduwd.
De 1-2 ruststand bleef op het scorebord staan!

Een wedstrijd tussen twee evenwaardige teams. Club verraste ons tijdens de eerste 20 minuten compleet. We slaagden er op het einde van de eerste helft toch in om langszij te komen en trokken na de rust op zoek naar de gelijkmaker.
Ons team toonde zich veruit het gevaarlijkste elftal tijdens de 2e helft. De gevaarlijkste kans werd door een prachtige tackle van Ordoñez onschadelijk gemaakt.
Een wedstrijd met twee gezichten. Een onherkenbaar FC D tijdens de eerste 20 minuten, nadien herpakte het zich en toonde zich minstens de evenknie van de regerend landskampioen.
Op het einde van de wedstrijd zagen we de verdiende gelijkmaker door een prachtige sliding van Ordoñez nog verijdeld worden.

We tellen nu 8 op 15 en staan hiermee op de vierde  plaats.

Volgende wedstrijd: zaterdag 31 augustus 2024, 18u15 - Beerschot - FC Dender.

We zijn heel ontgoocheld naar het resultaat toe. We waren bij de aanvang van de wedstrijd niet bij de les zodat we met een 0-2 achterstand deze de wedstrijd begonnen zijn. Club strafte direct onze foutjes af terwijl wijzelf toch wat efficiënter konden zijn. Wat ik na de eerste 20 minuten zag geeft wel vertrouwen naar de toekomst toe." - Vincent Euvrard