Algemeen / zaterdag 10 augustus 2024

FC Dender - KV Kortrijk, 4-1. Ruime winst gekruid met prachtige doelpunten

Op speeldag 3 ontvingen we KV Kortrijk in het Dender Football Complex. KVK deed het tot dusver niet slecht en telde 3 punten uit 1 overwinning. Wij stonden op de 4e plaats met 1 puntje meer.

Bij beide teams waren de verwachtingen hooggespannen.
Wij hadden, na de onverdiende nederlaag van vorig seizoen in de beker, nog een eitje te pellen met de Kerels.

Coach Euvrard voerde 1 wissel door. Hij koos om tactische redenen voor Kvet i.p.v. Viltard.

Twee uppercuts zetten bezoekers op achtervolgen

Het eerste kansje was voor Hens maar zijn vrije trap werd door de bezoekende doelman makkelijk onschadelijk gemaakt. Verrips had meer werk met de vrijschop van Kadri die hij uit de winkelhaak diende te ranselen.
Tijdens de eerste 20 minuten was het meeste balbezit voor de bezoekers maar toch waren het onze spelers die het verrassendst uit de hoek kwamen.
In de 23e minuut voerden we op links een enig mooi nummertje op dat uiteindelijk door Kvet in doel werd getikt, 1-0. Doelpunt om de vingers van af te likken!

De Kortrijkse doelman maakte eerst nog een schot van Soladio onschadelijk, maar in de 36e minuut konden we onze  voorsprong verdubbelen toen Nsimba een bal uit de lucht plukte en vanop 25m enig mooi over de kansloze Gunnarson in doel vlamde, 2-0. Opnieuw een enig mooi doelpunt!

Lang konden we van deze dubbele voorsprong niet genieten. Op hoekschop kon Kadri met een kopbal de aansluitingstreffer scoren, 2-1.
Ook de ruststand.

Berte maakt het af

In het begin van de 2e helft namen onmiddellijk het initiatief. Nsimba en Soladio gingen hun kans. Zelf gaven we weinig weg.

In de 67e minuut verving onze coach Hens, Kvet en Soladio door Acquah, Viltard en Berte.
Dit bleken meteen gouden wissels te zijn want Momo Berte toverde al meteen een prachtig doelpunt uit zijn sloffen toen hij de pass van Ferraro in de verste hoek draaide, 3-1. Opnieuw een mooi doelpunt.

KVK kon enkel wat dreigen via afstandsschoten. In de 78e minuut moest het zelfs met 10 verder toen Mampassi zijn 2e geel ontving na een drieste tackle op Pupe.

De gevaarlijk ingevallen Berte vlamde eerst nog eens rakelings naast, maar net voor affluiten etaleerde hij nogmaals zijn uitzonderlijk talent toen hij in de rebound de eindcijfers op het scorebord zette, 4-1.

Na deze heel aangename wedstrijd tellen we nu 7 op 9.
We begonnen ietwat aarzelend aan de partij en liepen tijdens de eerste 20 minuten enigszins wat achter de feiten aan. Na het prachtig doelpunt van Kvet namen we een andere gedaante aan, toonden ons veel gevaarlijker en lieten we de Kortrijkse bezoekers geen schijn van kans.
Sterk verdedigend werk, scherpe aanvallen afgerond met schitterende doelpunten waren ons handelsmerk in deze energieke wedstrijd.
Met 7 punten staan we nu, toch wat buiten alle verwachtingen in, op de 2e plaats in het klassement

Voetbal een feest!

Volgende week zaterdag, om 18u15, bekampen we STVV in Sint Truiden.

Ploegopstelling:
FC Dender:
Verrips, Pupe, Hens (66' Viltard), Kvet (66' Acquah), Rodes, Hrncar, Cools, Ruyssen, Nsimba (84' Scheidler), Ferraro (84' Goncalves), en Soladio (66' Berte).
KV Kortrijk: Gunnarsson, Mampassi, Silva, Fujii, Alebiosu, Takamine, Mehssatou (69′ Fossum), De Neve (69′ El Idrissy), Kaneko (59′ Ambrose), Kadri (59′ Bruno), Ferri (81′ Messaoudi).

Doelpunten: 23' Kvet (1-0), 36' Nsimba (2-0), 39' Kaneko (2-1), 68' Berte (3-1), 88' Berte (4-1)

Geel: Mehssatou, Mampassi (2x), El Idrissy
Rood: Mampassi

WEDSTRIJDBEELDEN

Vincent Euvrard: we maakten op cruciale momenten de wedstrijd af

"We kenden in het begin enkele moeilijke momenten waarbij KVK veel corners afdwong. Dankzij een prachtig uitgespeelde aanval kwamen we op voorsprong. Een bonus die we nog verder konden uitbouwen. Bij het tegendoelpunt merkte ik wel enkele foutjes op.

We kwamen heel scherp uit de kleedkamers en konden nog vlot de klus klaren. Berte kende inderdaad een goeie invalsbeurt maar elkeen heeft zijn uiterste best gedaan. Ik ben fier op mijn team dat door enorme steun van onze achterban telkens nog wat extra drive krijgt.

KVK Coach Alexandersson: we kregen hier een zware klap

"We begonnen vrij goed aan de wedstrijd maar toch lieten we Dender via een prachtcombinatie uit het niets op voorsprong komen. Gelukkig konden we nog een aansluitingstreffer scoren na de 2-0.
Vier doelpunten slikken is wel onaanvaardbaar. Bij de tegendoelpunten stelde wel enkele communicatiefouten vast.

We konden ook maar weinig gevaar creëren wat de verdienste is van dit sterke Dender. Er valt dan ook helemaal niets op deze overwinning aan te merken."