Algemeen / zaterdag 20 juli 2024

FC Dender - RAAL La Louvière, 0-3. Mindere wedstrijd

Tot dusver verliep onze oefencampagne al heel succesvol, enkel tegen RSCA werd er nipt, 2-1, verloren. Voor onze negende en laatste oefenwedstrijd ontvingen we RAAL La Louvière, kersvers promovendus naar de CPL, in het Dender Football Complex.

Kansarme eerste helft

Het was meteen duidelijk dat we een vinnige, snel storende tegenstander voorgeschoteld kregen.
De eerste kans was voor Nsimba die, op pass van Kvet, op de doelman strandde.
Een stevige kopbal van de bezoekers ging rakelings over doel.
Een perfecte voorzet van M’Barki ging voorlangs, niemand kon de 1-0 in doel tikken.
Met nog goed 5 minuten te spelen versierden de bezoekers een penalty wegens haakfout. Nagera zette Verrips op het verkeerde been, 0-1.
Bij een mistasten van de bezoekende verdediging slaagde Kvet er net niet in om de aangeboden kans te verzilveren.
Er werd gerust bij 0-1.

Foutjes afgestraft

De tweede helft begon met een kansje voor La Louvière, Verrips behoedde ons van een 0-2 achterstand.
Lang diende er niet gewacht te worden op die 0-2. Na balverlies op het middenveld kon Nagera een verre voorzet, vanop rechts, aan de 2e paal in doel trappen.
Een voorzet van Goncalves werd net voor de neus van Kvet door de doelman onderschept. Een vrije trap van Gonvalves werd door Cools in doel gekopt, doelpunt dat wegens buitenspel echter afgekeurd werd.

Op het uur ruimden Rodes, Hens, M’Barki en Ferraro plaats voor Akman, Yahaya, Viltard en Hrncar.
Ons team kwam nu beter in de wedstrijd en versierde onmiddellijk al een grote kans maar de heel goed keepende bezoekende doelman toonde zich ook nu meester in het spel.
Enkele minuten later haalde hij ook een kopbal van Nsimba uit de benedenhoek.
We moesten echter nog de kelk tot op de bodem ledigen toen nieuw balverlies door Guindo werd afgestraft, 0-3.

Ons team leek niet voor de volle 100% bij de les en kende heel wat moeilijkheden met het vinnige La Louvière.
Er werden wel enkele kansjes afgedwongen, maar vooral het balverlies in eigen rangen speelde een nadrukkelijk rol in het  eindresultaat.
In onze voortreffelijke oefencampagne was dit duidelijk de mindere wedstrijd, een offday!

Volgende week moet het beter tegen vice-landskampioen Union Sint Gillis.
FC Dender - Union SG: zaterdag 27 juli, om 16u.