Algemeen / woensdag 07 februari 2024

FC Dender - RFC Seraing, 5-1. Straffen toebak

FC Dender - RFC Seraing, 5-1. Straffen toebak

Vandaag, 18e speeldag, stond er een inhaalwedstrijd tegen RFC Seraing op het programma.

Mits een overwinning konden we eventueel enkele plaatsen hogerop klimmen en nog wat dichter aansluiten bij de top van het klassement.
Jasper Van Oudenhove sukkelde met een lichte kwetsuur, gisteren opgelopen op training, en werd vervangen door Rajsel. Simons liet ook Nsimba van bij de aanvang opdraven.
Bij Seraing, allerlaatste in het klassement, staat momenteel alles in het teken van de redding, het wou zijn vel dus duur verkopen. 

Onze spelers trokken direct het laken naar zich toe en gingen onmiddellijk op zoek naar een doelpunt.
Lang hoefden we niet te wachten. Nsimba lanceerde Marzo die gepast de bal richting M’Barki voorzette. Ridwane schoof de bal netjes onder de doelman in doel, 1-0.
 
Tien minuten later konden we al opnieuw juichen. Nu was het M’Barki die Seraing de bal ontfutselde en de vrijstaande Akman de 2-0 op een presenteerblaadje aanbood.
Ons team bleef de pressing voeren. Dit leverde nog kansen op voor Rodes en Nsimba.
Seraing kon enkel dreigen via een vrije trap van Kilota.
 
Op het half uur konden we al de 3-0 noteren toen Hens een hoekschop op het hoofd van Cools schilderde die doelman Margueron, via het hoofd van Fall, kansloos liet.
Nsimba ging nogmaals zijn kans maar besloot naast doel. 
Er werd gerust bij 3-0.
 
Simons wisselde tijdens de rust Ruyssen, reeds geel geboekt, voor Ragolle.
Vrij snel was er een eerste kans voor Nsimba, de bezoekende doelman duwde echter in hoekschop.
In de 51e minuut zette M’Barki voor op de inlopende Marzo, de 4-0 was een feit.
 
Het spelbeeld vertoonde enkel eenrichtingsverkeer, maar op het uur was er toch een verre trap van Guillaume die buiten bereik van Gies in doel belandde, 4-1.
 
Met nog 20 minuten te gaan werd Olivier Myny, die eerder reeds 2 doelpogingen afgestopt zag worden, voor doel bediend door onze kapitein Hens. Olivier devieerde de bal mooi in doel, 5-1
 
Ons team speelde, met het oog op de wedstrijd van komende zondag tegen Jong Genk, de wedstrijd vrij rustig uit.
Er vielen nog enkele hoekschoppen te noteren, gescoord werd er niet meer.
 
5-1, cijfers die meer dan voldoende zeggen. Ons team domineerde op 10 minuten na, en waarin ook het tegendoelpunt viel, de ganse wedstrijd.
We bezaten ook 63% balbezit.

Dankzij deze nieuwe overwinning bevinden we ons nu op een gedeelde 4e plaats met 35 punten, beschikken we meteen ook over de productiefste aanvalslinie (38) en het beste doelpuntensaldo (+16). 
We leden tot dusver nog maar 3 nederlagen en zijn nu reeds 7 wedstrijden ongeslagen.
Tegen onze eerstvolgende tegenstander, Jong Genk, gingen we eerder, met 1-3, de boot in.
Jong Genk won vorig weekend vrij makkelijk van Seraing met 1-3. Het wordt dus best opletten tegen een vinnig Jong Genk dat reeds 34 doelpunten achter zijn naam staan heeft. 
 

FC Dender: Gies, Ruyssen (46' Ragolle), Cools, Pupe, M’Barki (75' Ferraro), Marzo, Rôdes, Hens, Rajsel (66' Lallemand), Akman (59' Myny), Nsimba (66' Soladio).

Doelpunten: 7’ M’Barki (1-0), 17’ Akman (2-0), 30’ Fall (e.d. 3-0), 51’ Marzo (4-0), 63’ Guillaume (4-1) en 70’ Myny (5-1).

Geel: Ruyssen.

Zondag 11 februari 2024, 13u30: Jong Genk - FC Dender.
 

Mbaye Leye

"We wisten dat we het tegen een heel beweeglijke en sterk team moesten opnemen. Een ploeg met heel goede defensieve en offensieve linies. Het beloofde dus geen makkelijke wedstrijd voor ons te zijn. 
We slikten dan nog eens heel snel tegendoelpunten zodat onze opgave nog moeilijker werd. Er is op dit moment een te groot verschil tussen beide teams. Meer dan terechte overwinning voor FC Dender."
 

Timmy Simons

"Ik ben heel tevreden over wat ik vandaag voorgeschoteld kreeg. Ik mag terecht fier zijn op mijn jongens. Als ik dan toch een minpuntje moet meegeven... het weggeefdoelpunt! Dat viel misschien te vermijden. 
Dit was het voetbal dat ik heel graag zie. De tegenstander onmiddellijk bij de keel grijpen, snel scoren om dan de wedstrijd op een volwassen wijze uit te spelen. De voorsprong zelfs nog uit te diepen. 
 
Ik heb nog alle mogelijke vervangingen (5) doorgevoerd en het stelde mij volkomen tevreden met wat ik toen van de invallers zag. 
Mijn ganse kern oogt heel gedreven."

Bekijk onze commerciële partners