Algemeen / zaterdag 06 april 2024

FC Dender - SK Deinze, 3-0. Via ruime zege naar promotieplaats

Vandaag stond er met de Oost-Vlaamse derby tegen SK Deinze een onvervalste topper op het programma. Twee clubs die in de strijd om de Play-offs slechts één punt verschil telden.

Timmy Simons hield het simpel en begon met dezelfde 11 als tegen Club NXT aan de wedstrijd. Deze avond stond ook de wedstrijd Lommel – FC Seraing op het programma.

Sublieme eerste helft

Ons team begonnen snedig aan de wedstrijd.
Al na 2 minuten stuurde Acquah met een prachtige dieptepas Nsimba richting achterlijn. Zijn voorzet werd door Deinze-verdediger Schuermans, onder druk van de mee opgerukte Marzo, in eigen doel gedropt, 1-0. De ideale start.

Gies moest redding brengen op een schot van Hendrickx. Langs de overkant knalde Hens rakelings naast.
Ons team bepaalde het spelbeeld.
Marzo vergat af te drukken, maar in de 35e minuut knalde hij - op aangeven van Soladio en na een mooie schijnbeweging - de 2-0 enig prachtig in doel.

Net voor rusten werd Ruyssen door een verdediger van de 3-0 gehouden. De hierop volgende hoekschop was wel raak toen Cools de corner van Hens keihard in doel kopte, 3-0.
We konden met een verdiende 3-0 gaan rusten.

Ook tijdens tweede helft het gevaarlijkste elftal

Coach Somers van Deinze voerde tijdens de rust twee wissels door en probeerde zijn team pressing te laten voeren. Ons team verdedigde stevig zodat de aanvalsdrang van de bezoekers niet al te veel uitgespeelde kansen opleverde. Kehrer trapte net naast doel.

Het was ons team dat nog de betere kansen bij mekaar voetbalde. Een hoekschop van Hens moest door Miras uit doel geduwd worden.
Nsimba werd neergeduwd in de 16, waarna M’Barki keihard op de deklat knalde.
Een listige bal van Nsimba ging rakelings naast doel.
De 3-0 ruststand werd ook de eindstand.

Een dik verdiende overwinning.
Onze spelers maakten vooral tijdens de 1e helft, met heel offensief voetbal, het verschil en konden met een 3-0 voorsprong gaan rusten.
Tijdens de 2e helft probeerden de bezoekers weerwerk te bieden, maar onze verdediging gaf quasi geen kansen weg en versierde zelfs nog de betere kansen.

Heel aangename wedstrijd die ons, dankzij het gelijkspel van Lommel SK, meteen  ook naar de 2e plaats brengt, een rechtstreekse promotieplaats!
We hebben ook mooie cijfers achter onze naam staan: minste nederlagen (5) - meeste doelpunten (51), beste doelpuntensaldo (+23) en 11 clean-sheets.

Volgende week staat er opnieuw een topwedstrijd op het programma. Dan ontvangen we Zulte Waregem, dat nog steeds in strijd is voor een ticket voor de Play-offs.
Ook wij zijn mathematisch nog niet zeker van de Play-Offs omdat FC Luik nog roet in het eten kan gooien.

FC Dender – Zulte Waregem, zaterdag 13 april – 20u.
Een wedstrijd waarvoor er tickets, sfeertribune H, te verkrijgen zijn aan 5€.

FC Dender: 1. Xavier Gies, 3. Joedrick Pupe, 10. Lennard Hens (C) (87’ 19. Ali Akman), 18. Nathan Rhodes, 21. Kobe Cools, 22. Gilles Ruyssen, 23. Desmond Acquah (22’ 8. Jasper Van Oudenhove), 28. Stefano Marzo, 77. Bruny Nsimba (87’ 14. Olivier Myny), 88. Fabio Ferraro (64’ 9. Michael Lallemand), 98. Jordy Soladio (64’ 7. Ridwane M’Barki)

Doelpunten: 2' Schuermans (og, 1-0), 35' Marzo (2-0), 43' Cools (3-0).

Gele kaarten: Soladio, Quintero, Mateos en Braken.

Hans Somers, teveel duels verloren

"We werden al snel genekt door individuele fouten. Eenvoudige dingen liepen verkeerd en werden door de thuisploeg goed afgestraft.

Onze mindset zat ook niet goed. Het was onvoldoende wat we brachten tegen dit sterke Dender.
Tijdens de rust heb ik bijgestuurd maar het bracht niet veel zoden aan de dijk."

Timmy Simons, de focus nog niet te ver vooruit leggen

We kwamen misschien wat gelukkig op voorsprong, maar toch vind ik ons eerste doelpunt er eentje dat we zelf afgedwongen hebben. Nadien speelden we het perfect uit en konden met een ruime 3-0 voorsprong gaan rusten.

Desmond Acquah had een trap op de enkel gekregen en kon niet meer verder, maar Jasper Van Oudenhove heeft dit goed opgelost.

We schrijven alleszins een mooi verhaal Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we nu op een promotieplaats. Er is dus nog niets definitief beslist.
Maar we gaan bij de volgende wedstrijden eveneens voor de overwinning. Ik laat mijn spelers voetballen zoals ze het op training doen."