Vandaag kregen we, op de 26e speeldag, hekkensluiter SL 16 FC voorgeschoteld. Een team dat nog alles uit de kast moest halen i.v.m. de operatie redding.

De heenwedstrijd werd makkelijk met 0-4 gewonnen.
De beloften van Standard Luik versterkten zich tijdens de winterstop.
Ook wij mochten geen punten laten liggen om ons in de top zes te handhaven.

Kapitein Hens was geschorst en M’Barki, kwetsuur hamstrings, stond veiligheidshalve nog niet op het wedstrijdblad. Kobe Cools, neusbreuk, was eveneens onbeschikbaar.

Ons team eiste onmiddellijk de bal op.
Na 8 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Nsimba werd door Soladio diep gestuurd. Zijn eerste poging werd door een verdediger nog van de lijn gekeerd, in de herneming poeierde hij de bal in het dak van het Luikse doel. Zijn 11e doelpunt van het seizoen.

Twee minuten later verscheen hij opnieuw voor de bezoekende doelman, die ditmaal wel de bal kon keren.
Nsimba viseerde ook nog eens de paal. Een poging van Rodes leverde geen doelpunt op.
Na 25 minuten kwam er wat meer evenwicht in de partij, maar grote kansen vielen er voor de bezoekers niet te noteren.

Net voor rusten moest de Luikse doelman nog een schot van Nsimba met een knappe reflex uit doel weren.
Er werd gerust bij 1-0, een gevleide ruststand voor de bezoekers.

De tweede helft begon met hetzelfde scenario.
Nsimba verscheen alleen voor Epolo die de netten kon schoon houden.
SL 16 stelde zich nu wel gevaarlijker op. Ziani schoot net over doel en Xavier Gies moest nog een poging van dichtbij uit doel halen.
Op het uur werd onze voorsprong verdubbeld toen een voorzet van Acquah, na een duel tussen Soladio en Brimane, in doel verdween, 2-0.

Een knal van Ghalidi ging net naast.
In de 63e minuut kwam de 3-0 op het scorebord toen de bedrijvige Acquah de bal, net naast de paal, in doel trapte.
In de 66e minuut kon Benjdida een tegendoelpunt scoren, hij kopte een voorzet voorbij Gies, 3-1.
De ingevallen Akman zag in korte tijd 4 pogingen net niet lukken. De deklat en doelman beletten hem te scoren.
In de 90e minuut was het de beurt aan Rajsel om zich te tonen. Hij schoot vanop de 16 de 4-1 eindstand netjes voorbij Epolo.

Uiteraard een verdiende overwinning tegen een tegenstrever die gedurende de ganse wedstrijd gedomineerd werd.
Ons team toonde zich op alle vlakken de meerdere van de bezoekers en creëerde vooral de betere en meeste kansen.
De eindscore kon gerust nog hoger opgelopen zijn.

Met nog 4 wedstrijden te gaan staan we nu op de 4e plaats met 45 punten, 5 minder dan leider Beerschot.

Volgend weekend is er een interlandstop . De eerstvolgende wedstrijd heeft op vrijdag 29 maart, 20u, plaats tegen Club NXT.

FC Dender: Gies, Pupe, Ragolle, Ruyssen, Marzo, Rodes, Ferrero (81' Van Oudenhove), Acquah, (73' Rajsel) Soladio, Nsimba (73' Masangu) , Myny (66' Akman).

Doelpunten: 8’ Nsimba 1-0, 60’ Birame 2-0, 63’ Acquah 3-0, Benjdida 3-1 en 90’ Rajsel 4-1.

Geel: Oscar, Ragolle en Benjdida.

Timmy Simons,

"Ik heb vandaag vooral veel positieve zaken gezien. De efficiëntie kon in het begin van de wedstrijd misschien wel wat beter. We lieten zo de tegenstander terug in de wedstrijd komen.
Maar het verliep grotendeels zoals ik het wou, we zetten hoog druk.
Tijdens de tweede helft gaf ik de spelers ook de nodige vrijheid, "play what you see...". Ook onze invallers waren opnieuw van goudwaarde en beslissend.
Misschien wel jammer dat we geen clean sheet konden behouden.

Spijtig dat er volgend weekend een interlandbreak is want we zitten in een goede flow en heb het gevoel dat we iedereen aankunnen. Onze spelers begrijpen het systeem. Ik zie ze iedere week zelfs nog groeien."