Algemeen / vrijdag 13 september 2024

FC Dender - St. Luik, 0-2. Botsten op muur

FC Dender - St. Luik, 0-2. Botsten op muur

Coach Euvrard wijzigde zijn team op één plaats, Berte nam vooraan de plaats in van Soladio.

De wedstrijd tegen een immer stug verdedigend Standard Luik beloofde geen gemakkelijke karwei te worden. Tijdens de oefencampagne wonnen we in Luik met 1-5, maar dit Standard had ondertussen een andere gedaante aangenomen. Bovendien konden we in het verleden nog nooit winnen van de Rouches.

 

Te snel op achterstand

De bezoekers zaten al vrij snel op rozen toen Kuavita in de 16 tegen Verrips aanbotste. Scheidsrechter Smet zag hierin een strafschop, die door Benjdida feilloos werd omgezet, 0-1.
 
Pogingen van Rodes en Berte gingen net naast, terwijl een knal van Cools uit de benedenhoek gehaald werd.
 
Ons team bleef druk zetten, kansen voor de bezoekers werden er helemaal niet genoteerd. Op het half uur botsten Verrips en Cools tegen mekaar. Onze doelman kon nog een knal van Bulat uit doel halen maar moest zich nadien toch gekwetst (waarschijnlijk hersenschudding) laten vervangen.
   
 

Zeldzame counter maakt match dood

Ook in de tweede helft eisten we het balbezit op, kansen creëren tegen het sterk verdedigend Luikse blok bleek een ander paar mouwen.
 
Luik bleef op de loer liggen en slaagde er in de 65e minuut in om met een zeldzame counter de score te verdubbelen. Nieuwkomer Zeqiri werd met een omhaal de diepte ingestuurd, hij plaatste de 0-2 netjes naast de ingevallen Dietsch in doel.
 
Coach Euvrard voerde enkele vervangingen door om de Luikse defensie proberen te ontwrichten. Schoten van Hens en Ferraro gingen naast en een omhaal van Pupe  ging net over doel. De grootste kans was nog voor Acquah, zijn keihard schot werd door Epolo en de lat uit doel gehouden.
De 0-2 stand veranderde niet meer.
 
 
Ons team kwam al vrij vroeg op achterstand waardoor de bezoekers hun geliefkoosd spelletje konden spelen. Met een dubbele afweergordel hielden ze iedereen ver weg van doelman Epolo. De Luikenaren lieten het balbezit over aan ons team dat vandaag de nodige inspiratie miste om de Luikse defensie te ontwrichten.
Standard komt dankzij deze overwinning op gelijke hoogte, terwijl RSCA - dankzij een beter doelpuntensaldo - over ons naar de 1e plaats wipt.
Volgende zondag ontmoeten we KRC Genk.
 
FC Dender: Verrips - Ruyssen, Cools, Pupe, Hrncar, Viltard, Kvet, Ferraro, Rodes - Berte, Nsimba.
Standard: Epolo, Sutalo, Bates, Ngoy, Lawrence, O’Neill, Kuavita, Camara – Bulat, Benjdida, Zeqiri.

Vervangingen: 42’ Verrips door Dietsch, 63’ Viltard door Acquah, 63’ Hrncar door M’Barki, 68’ Zeqiri door Badamosi, 73’ Berte door Soladio, 79’ Kuavita door Price, 87’ Bulat door Alexandropoulos, 87’ Camara door Calut.

Doelpunten: 9’ Benjdida (P) 0-1, 65’ Zeqiri 0-2

Gele kaarten: 17’ Rodes, 76’ Bulat, 87’ Sutalo, 87’ Nsimba.
 
 

Bekijk onze commerciële partners