Coach Simons kon geen beroep doen op zijn geschorste assistenkoning kapitein Lennard Hens. Hij werd vervangen door nieuwkomer Desmond Acquah.
Akman en Lallemand moesten plaats ruimen voor de herstelde Marzo en M’Barki.

De bezoekers begonnen gretig aan de wedstrijd.
Kobe Cools liep al in de eerste minuut tegen een gele kaart aan.
Er waren schoten van Huiberts en Verlinden die de juiste richting misten. Pupe moest redding brengen op een poging van Beerschot.
Myny werd voor doel door M’Barki bediend, zijn knal werd in hoekschop geduwd.
Xavier Gies bracht tweemaal redding. Met de voet haalde hij een knal van Diawara uit doel en met de hand een poging van dichtbij van Nzita.
Rajsel zag twee pogingen verijdeld.
Gies moest nog redding brengen op een kans via Reyners.
Er werd gerust bij 0-0.

Bij de rust werd Rajsel vervangen door Soladio.
Onze spelers kwamen goed uit de startblokken en pakten de bezoekers direct bij de keel toen Cools een vrije trap van Myny naast de doelman in doel devieerde, 1-0
Ons team duwde door en drukte Beerschot achteruit.
Bijna kwam de 2-0 op het scorebord toen er net geen owngoal viel en een snedige counter in hoekschop werd geduwd.
Een doelpunt van Soladio werd wegens buitenspel afgekeurd.
Tijdens de laatste 10 minuten kwam Beerschot wat meer opzetten. Onze verdediging hield goed stand tot in de 92e minuut. Beerschot versierde een vrije trap net voor de 16. Weymans verraste iedereen met een voorzetschot, 1-1.

Beide teams domineerden elk één helft. Ons team verdedigde sterk tijdens het betere werk van Beerschot in de eerste helft. Vooral Gies bracht enkele keren redding.
Tijdens de tweede helft had Beerschot het moeilijk met een heel beweeglijk en sterk FC. In de laatste seconden zagen we echter de driepunter nog verloren gaan.
We tellen nu 39 punten en blijven hiermee op de zesde plaats in het klassement staan.
Volgende week zaterdag, 9 maart, spelen we om 20u de 25e speeldag in Oostende. KVO won vandaag met 2-3 tegen SK Beveren en bevindt zich met 22 punten op de 14e plaats.

FC Dender: Gies, Ruyssen, Cools, Pupe, M'Barki, Acquah (89' Masangu), Rôdes, Rajsel (46' Soladio), Myny (72' Akman), Marzo, Nsimba.

Doelpunten: 47' Cools 1-0, 92' Weymans 1-1.

Geel: Cools, Marzo en Weymans.

Dirk Kuyt, ik kan leven met het gelijkspel tegen dit sterk FC Dender

“We domineerden de eerste helft maar vergaten onszelf toen te belonen. De tweede helft was voor FC Dender, dat toch wel één van de betere ploegen uit onze reeks is.

Gelukkig konden we in extremis nog een gelijkspel uit de brand slepen. Ik kan leven met dit gelijkspel, een terechte uitslag.

Het blijft alvast spannend in onze reeks. Het wordt voor iedereen nog knokken tot de laatste speeldag.”

Timmy Simons, verrassend slot

“Tijdens de eerste helft hadden we het niet makkelijk. In de tweede helft verzetten we de bakens en waren wij het sterkste elftal met de betere kansen.
In de extra tijd zo’n tegendoelpunt slikken is wel heel pijnlijk, maar globaal gezien is dit wel een terechte uitslag.

We hadden het op het einde misschien wat beter moeten uitspelen. Het tegendoelpunt was een moeilijke en verrassende bal voor Gies, waarbij er enkele spelers van Beerschot net onder de bal doorgingen. Xavier had geen tijd meer om te reageren.

We krijgen nog een spannend seizoeneinde.”