Algemeen / zaterdag 13 april 2024

FC Dender - Zulte Waregem 1-4. Bezoekers straffen foutjes af

Met nog twee speeldagen te gaan konden we vandaag mits wat meeval, eigen winst en puntenverlies van Lommel SK, de promotie binnen halen.

Winst tegen de sterke uitploeg Zulte Waregem, 35 op 45, kondigde zich als een moeilijke opdracht aan.
Jasper Van Oudenhove startte aan de wedstrijd in plaats van de nog niet volledig herstelde Desmond Acquah.

Gelijk opgaande eerste helft

Na wat aftasten was de eerste kans voor ons maar de bezoekende doelman wist raad met de voorzet van Ferraro.
Gies kwam gepast tussenbeide op een verre knal.

Een voorzet van Van Oudenhove kon door Ferraro net niet in doel verlengd worden. Nsimba probeerde in de draai De Wolf te verrassen. Een vrije trap van Hens likte de doelpaal.

Een eerste helft, waarin we het betere spel brachten, eindigde zonder extreem grote kansen op 0-0.

Marzo uitgesloten

In het begin van de tweede helft zag onze doelman een poging van ZW net over doel dwarrelen.
In de 48e minuut werd Marzo overdreven zwaar bestraft met rood voor een fout in de 16. Een kolfje naar de hand van Vossen, 0-1.

Onze spelers kenden nu enkele moeilijke momenten maar herstelden op het uur het evenwicht. Een knal van Hens werd door de doelman onschadelijk gemaakt.
Een doelgerichte actie van M’Barki werd op de 16 meterlijn foutief afgestopt, de hierop volgende vrije trap werd in hoekschop gedevieerd.

Enkele minuten later ging het na balverlies op het middenveld plots heel snel. Traore klaarde de klus en tikte de bal beheerst voorbij Gies, 0-2.

In de 78e minuut lukte Nsmiba, op aangeven van M’Barki, de aansluitingstreffer, 1-2.
Een tussenstand die niet lang op het scorebord bleef staan. Na heel ongelukkig balverlies achteraan nette de aalvlugge Traore de 1-3.

De Wolf haalde een kopbal van Myny uit de winkelhaak en schot van Akman zoefde rakelings naast.
Het was echter Vormer die met de kop ons moegestreden team de definitieve doodsteek kon geven, 1-4.

Na een evenwichtige eerste helft begon onze tweede helft heel dramatisch met de rode kaart voor Marzo en de penalty in ons nadeel. Een wedstrijdbepalende fase. Ons team kromde met 10 man nog de rug maar zag een uitgekookt Zulte Waregem onze foutjes heel efficiënt afstraffen.
Zwaar overdreven verliescijfers van een gehandicapt FC D tegen een heel matuur Zulte Waregem.

Dankzij het verlies van Lommel SK, 3-2 tegen SK Deinze, bevinden we nog steeds op de 2e plaats en hebben we de promotie nog steeds in eigen hand.

Onze laatste competitiewedstrijd heeft nu vrijdag, uit, plaats tegen Francs Borains.

Vincent Euvrard: "Dit Dender verdient de promotie"

"We waren bevreesd want Dender heeft een heel goed team. Ze hebben heel goede statistieken achter hun naam staan en werden vooral in het begin van het seizoen niet beloond voor het spel dat ze brachten.
Hun 2e plaats valt meer dan terecht te noemen.

De rode kaart was het kantelmoment van de wedstrijd. Tegen 11 spelers zou het waarschijnlijk een ander verhaal geweest zijn, maar mijn spelers speelden een volwassen wedstrijd, scoorden op de juiste momenten en wisten de fouten van Dender af te straffen.

Wij zijn de kampioen van de uitwedstrijden maar moeten volgende week nu ook eens tonen dat we thuis ook resultaat kunnen neerzetten."

Timmy Simons: "We stootten op een mature ploeg"

"We wisten dat er bepaalde fase het wedstrijdresultaat konden beïnvloeden. De rode kaart, het kantelmoment van de wedstrijd, was er zo één. We verweerden ons nog vrij goed met 10 man, maar de bezoekers benutten de momenten vrij goed.

We verdienden ook een penalty want de fout op M'Barki gebeurde op de lijn van de 16m, dus binnen het strafschopgebied. We kenden vandaag niet al te veel geluk.

Het is dus duidelijk dat we het niet gemakkelijk gaan hebben om de 2e plaats te behouden. Het zal volgende week nog hard werken worden."