FC Groningen - FC Dender, 4-4. Doelpuntenfestijn eindigt onbeslist

Ons team is al sinds begin deze week in het Nederlandse Delden op oefenstage, tijdspanne waarin er ook twee oefenwedstrijden afgehaspeld worden.

Vandaag stond de eerste oefenpot op het programma en ontmoetten we FC Groningen, ofte “De Trots uit het Noorden” en dit seizoen opnieuw uitkomend in de hoogste Nederlandse voetbalklasse.
Tijdens deze stage wordt de fysieke lat heel hoog gelegd. Zo stond er ook deze voormiddag al een training op het programma.

Nsimba opent de score

Aanvankelijk zagen we veel stevige duels zonder groot doelgevaar.
De eerst kans was voor FC Groningen. Onze doelman kon de kopbal onschadelijk maken.
Op het half uur veroverden we de bal. Via een snelle counter en een FC D in overtal kon Nsimba de score openen, 0-1.
Lang konden onze jongens echter niet genieten van deze voorsprong want in de 36e minuut poeierde Bacuna de bal vanop 25m in de kruising, 1-1.
Net voor rusten kwam Groningen zelfs op voorsprong via een intikkertje van Hove, 2-1.

Verdiend langszij

De tweede helft werd uiteraard gekenmerkt door veel wissels, toch zagen we nog een heel spannende strijd.
Na een uur spelen lukte Acquah met een prachtig schot de gelijkmaker, 2-2.
Lien, 3-2, en Mariani, 4-2, leken de thuisploeg de overwinning te kunnen schenken.
Ons team wou echter van geen wijken weten stak nu een extra tandje bij en creëerde heel wat gevaarlijke kansen.
Met nog een kwartier te gaan knalde Akman de aansluitingstreffer binnen, 4-3.
Een Groningse verdediger moest de bal van de lijn keren en de plaatselijke doelman diende een schot vanonder de deklat duwen. Een schot ging nog rakelings voorlangs.
In de extra tijd was echter het toch raak toen Akman enig mooi en met een venijnig hakje de gelijkmaker nette, 4-4.

Bevredigende oefenwedstrijd van ons team dat zich, zelfs na een ochtendlijke training, fysiek heel sterk toonde, alsook mooie combinaties op de mat wist te toveren.
Intensieve wedstrijd aan een hoog tempo.

De volgende oefenwedstrijd is deze tegen Heracles Almelo, eveneens uitkomend in de Nederlandse Eredivisie. De wedstrijd heeft nu zaterdag 13 juli plaats om 14u.