Algemeen / zaterdag 27 juli 2024

FCD - Union, 0-0. Paal houdt stand in evenwicht

Voor onze eerste wedstrijd mochten we meteen al één van de topploegen uit de JPL ontvangen. Met Union stond er een wedstrijd tegen de winnaar van de supercup op het programma.

Union toonde zich al vrij snel van zijn sterkste kant. Na 2 minuten moest onze doelman, met een indrukwekkende zweefsprong, uitpakken om een gevaarlijke Brusselse voorzet uit de lucht te plukken.
Union creëerde enkele kleine kansjes waarmee onze doelman vakkundig raad wist. Na 20 minuten werd Nsimba door Hens diep gestuurd. Zijn 1-0 stond echter maar even op het bord, buitenspel gooide roet in het eten.
Twee vrije trappen van Union zorgden nog even voor gevaar, maar er werd gerust bij 0-0.

Na 10 minuten in de tweede helft moest Verrips een listige bal van Puertas uit doel halen. Ook op een poging van Teklab moest hij zich van zijn beste kant tonen.
Enkele ogenblikken later stond het bijna opnieuw 1-0 maar het harde knal van Hrncar stierf op de paal.
Union nam nu het initiatief maar veel grote kansen leverde dit niet op.
Coach Euvrard verving Nsimba en Kvet door Soladio en Berte. Soladio ging zijn kans na een vrije trap, via een verdediger belandde de bal in hoekschop. De Brusselse doelman moest de hierop volgende hoekschop van Hens van onder de deklat tippen.
Ook Pupe kopte rakelings over doel.
In de voorlaatste minuut toonde onze doelman nogmaals zijn grote waarde voor het team door een knal van Sadiki uit doel te zweven.
De wedstrijd eindigde scoreloos.

Onze coach zette een goed laag blok neer en ving de bezoekers nog vrij gemakkelijk op. De weinige kansen die Union kon creëren werden door onze doelman onschadelijk gemaakt.
Doelman Verrips werd dan ook dankzij enkele puike reddingen terecht verkozen tot man van de match.
Het kon zelfs nog beter maar buitenspel en de paal hielden onze jongens zelfs van de overwinning.
Al bij al een logische uitslag, met meteen een goede start van het nieuwe seizoen.
Een gelijkspel tegen de vice-kampioen dat door de supporters als een overwinning kon gevierd worden.

Coach Vincent Euvrard: "Bevestiging gekregen van wat ik tijdens de oefencampagne zag"

“Het is een logische uitslag. Union had het meeste balbezit maar dankzij ons laag blok konden we ze van ons doel weghouden  en gaven we geen al te grote kansen weg.
Er waren wel enkele spelers die uitblonken maar het was vooral een puike prestatie van het ganse team. Er zaten ook enkele zaken in die nog vatbaar zijn voor verbetering.
Het was gewoon de bevestiging van wat ik tijdens de voorbereiding zag.

Ik zag op het einde dat er ruimte lag achter de Brusselse verdediging daarom bracht ik met Soladio en Berte vers bloed in.
We zagen toen plots ook een betere dynamiek.

Ik ben tevreden want we stuntten bijna tegen een vaandeldrager van het Belgisch voetbal.”

Ploegopstellingen:
FC Dender: Verrips, Pupe, Cools, Ruyssen, Hens (87' Masangu), Kvet (62' Soladio), Rodes, Hrncar, Viltard, Nsimba (62' Berte) en Ferraro.

Union: Moris, Mac Allister, Kabangu, Eckert (66' David), Teklab (80' Terho), Castro Montes, Puertas (80' Lazare), Vanhoutte, Sadiki en Leysen.