Algemeen / maandag 26 augustus 2024

Hall of Fame: kies jouw clublegende

Hall of Fame: kies jouw clublegende

Dit seizoen viert de Pro League haar 50e verjaardag. Ter ere van dit jubileum introduceert de Pro League een Hall of Fame. Wij mogen een speler nomineren, en jullie mogen de keuze maken! Tot en met 31 augustus kunnen jullie stemmen op een van onze zeven legendes. De speler met de meeste stemmen zal genomineerd worden voor de Hall of Fame bij de algemene stemming van de Pro League in september. Hieronder stellen we met plezier onze zeven kanshebbers voor.

 

 

Steven De Petter

Steven Depetter mogen we beschouwen als één van onze grootste (jeugd)talenten ooit. Op 11-jarige sloot hij bij onze jeugdacademie aan, om op zijn 17e in ons eerste elftal in 2e klasse zijn debuut te maken. Steven maakte hier de hoogtes (opmars naar 1e klasse) en laagtes (2 seizoenen 3e klasse) mee. Hij speelde 7 seizoenen in ons eerste elftal en was goed voor 164 wedstrijden en 14 doelpunten. Als kind van de streek was de uiterst sympathieke Steven indertijd na de wedstrijd steevast terug te vinden tussen de supporters in een van onze kantines. Ook nu blijft hij FC D trouw en woont hij nog regelmatig onze wedstrijden bij. Steven verkaste na onze degradatie uit de JPL naar Westerlo. Nadien ging hij ook nog aan de slag bij KVM en STVV. Hij was goed voor 339 eersteklassewedstrijden en was hier ook jarenlang kapitein en vooral het boegbeeld van ons team. 

Eric Deflandre

Eric Deflandre heeft 35 wedstrijden eersteklassevoetbal met onze club op de teller staan. De rechtsachter speelde ook nog bij andere clubs een grote rol van betekenis. Bij FC Luik, Club, Ol. Lyon en St. Luik was hij eveneens actief.  Hij was goed voor in totaal 429 wedstrijden in 1e klasse. Veel scoren was niet aan hem besteed want in zijn 18 seizoenen in de hoogste voetbalklasse lukte hij slechts 5 doelpunten. Eric was, met 57 interlands, ook een mijlpaal van onze nationale elf. Uiterst sympathieke Luikenaar die steeds zijn beste Nederlands bovenhaalde om de supporters te begroeten.

Erwin Lemmens

Erwin Lemmens was onze eerste keeper waarmee wij in eerste klasse uitpakten. Kwetsuren verhinderden hem echter om voluit voor FC Dender te kunnen gaan want na 14 wedstrijden viel hij gekwetst uit. Erwin was vooral in het buitenland actief. In Spanje kwam hij uit voor RC Santander en RCD Espanol. In Griekenland verdedigde hij de kleuren van Ol. Piraeus en in Nederland van RKC Waalwijk. Zijn Belgische carrière begon hij bij SK Beveren. Hij heeft ook 2 interlands op zijn teller staan en was eveneens jarenlang de keeperstrainer van onze Rode Duivels.

Cédric Berthelin

Cédric Berthelin was een secure doelman die onze kleuren gedurende 1,5 seizoenen verdedigde en hier 41 keer onder de lat stond. De Noord Fransman belandde tijdens de winterstop van het seizoen 2007/2008 bij onze club. Crédric kwam over van RAEC Bergen waar hij een heel gewaardeerde aanvoerder was. Hij zag onze club in 2009, via de eindronde, wel degraderen naar 2e klasse en trok nadien opnieuw richting RAEC Bergen.
Hij was ook nog actief bij Lens, Moeskroen, Bergen, Crystal Palace, Luton Town en KVO. Als keeperstrainer ging hij aan de slag bij KVO, Kortrijk en Sp. Charleroi.

Bart Van den Eede

Bart Van den Eede was onze spits tijdens het seizoen 2008/2009. Hij maakte vooral furore bij SK Beveren en het Nederlandse Den Bosch. Bij beide clubs was hij goed voor in totaal 67 doelpunten. Nadien was hij ook nog actief bij NAC, NEC, Willem II en het Belgische Westerlo. Hij was goed voor meer dan 250 wedstrijden op het hoogste niveau.

Henri Munyaneza

Henri Munyaneza was driemaal aangesloten bij onze club, periodes waarin hij hier 91 wedstrijden afhaspelde. Tussendoor verdedigde hij ook nog de kleuren van Germinal Berschot en STVV. We herinneren hem vooral als koningskoppel met zijn spitsbroer Norman Sylla. Henri was een slangenmens, had een enorm torinstinct en scoorde hier in zijn eerste seizoen 19 doelpunten, uiteraard met de titel in 3e klasse tot gevolg.

David Destorme

David Destorme werd in de zomer van 2006 weggehaald van bij het Nederlandse KSV Hoek. Tijdens het seizoen 2006/2007 domineerden wij volledig de competitie en was hij mee verantwoordelijk voor onze promotie naar de Jupiler Pro League. Hij speelde hier 75 wedstrijden en verliet onze club voor KVM toen we naar 2e klasse degradeerden. Naast Mechelen speelde hij in 1e klasse ook nog voor SK Beveren. Sterke body die vooral zwaar woog op de verdediging en goed was voor in totaal een 200-tal wedstrijden en 50 doelpunten op het hoogste niveau.

Stem nu hieronder op jouw favoriete clublegende tot en met 31 augustus! 

Nomineer hier jouw favoriete speler:

Bekijk onze commerciële partners