Jong Genk - FC Dender, 2-1. Jong Genk, een moeilijke klip.

Met de uitstap naar Geel, waar we Jong Genk in de ogen moesten kijken, stonden we voor een moeilijke uitwedstrijd.

Jong Genk was de laatste weken in goeden doen. Met de thuisnederlaag in de heenwedstrijd in het achterhoofd mochten we ons opnieuw aan een vinnig Jong Genk verwachten.
Timmy Simons startte met dezelfde elf als woensdag tegen FC Seraing.

Ons team eiste onmiddellijk grotendeels het balbezit op, toch zagen we vooral middenveldspel.
We zagen kansjes via M’Barki, Hens en Ruyssen.
Op de eerste kans voor de thuisploeg was het wachten tot op het half uur toen Claes over doel knalde.
Een vrije trap van Hens werd door Penders uit doel gebokst.

In de 40e minuut kwam Jong Genk, tegen de gang van het spel in, op voorsprong. De bedrijvige Claes knalde via Kobe Cools de bal voorbij Gies, 1-0.
Hens dreigde met een prachtige vrije trap. Ook nu stond Penders goed te keepen.
Voor Genk belandde er nog een kopbal op de deklat.
Er werd gerust bij 1-0.

Myny verving Akman tijdens de rust.
Hens vlamde over doel en Myny knalde op de doelman. Ook Gies moest zich nog tweemaal van zijn beste kant tonen op verre knallen.
In de 75e minuut kwamen we toch verdiend langszij toen Marzo de vrijgelopen Myny bediende die de 1-1 hoog in doel binnen knalde.
Onze jongens gingen nu volop voor de 3 punten, maar liepen toch nog op een stevige counter die door Nuozzi vakkundig voorbij Gies getrapt werd, 2-1.
Ons team voerde nu nog meer de pressing. Stefano Marzo werd in de 16 foutief afgestopt. Hens zag zijn elfmeter door de heel sterk keepende Penders gepareerd worden.
Einde wedstrijd.

Ons team lijdt zijn vierde nederlaag van het seizoen, waarvan twee tegen Jong Genk dat momenteel met een 13 op 15 door de competitie raast.
We zagen een goede eerste helft van ons team, maar waarin we op een ongelukkige wijze op achterstand kwamen.
Tijdens de tweede helft vielen er heel wat onzuiverheden en verloren ballen te noteren. Zo komt er een einde aan de ongeslagen reeks wedstrijden.
Ons team bevindt zich nu net buiten de top zes met 35 punten.
Volgend weekend ontvangen we SK Beveren dat evenveel punten als ons telt.

FC Dender: Gies, Ruyssen, Cools, Pupe, M’Barki (85' Lallemand), Marzo, Rôdes (69' Soladio), Hens, Rajsel, Akman (46' Myny), Nsimba (85' Ferraro).

Doelpunten: 40’ Claes 1-0, 75’ Myny 1-1, 84’ Nuozzi 2-1.

Geel: 3’ Marzo, 47’ Al Mazyani, 64’ Hens, 71’ Caicedo.

Zaterdag 17 februari 2024, 20u: FC Dender - SK Beveren.