Algemeen / zaterdag 09 maart 2024

KV Oostende vs FC Dender 0-1, fel bevochten driepunter

Op de vijfentwintigste speeldag trokken we naar de Diaz Arena om er KV Oostende te bekampen.

Kapitein Lennard Hens nam, na zijn schorsing, opnieuw zijn vertrouwde plaats in. Voor de gekwetsten M’Barki en Marzo kwam deze wedstrijd nog iets te vroeg. Ferraro en Soladio namen hun plaats in. De tegen Beerschot sterk spelende Desmond Acquah begon ook nu aan de wedstrijd.

Tijdens de eerste helft toonden beide verdedigingen zich heer en meester. Grote kansen vielen er dan ook niet te noteren.
Een voorzet van Hens werd net voor de neus van Soladio door de plaatselijke doelman weg gebokst en een strakke voorzet van Ferraro werd ontzet.
Schoten van Hens en Acquah gingen net naast.
Voor de thuisploeg konden we enkel voorzet van Laes, die voorlangs ging, noteren.
Logischerwijs werd er gerust bij 0-0.

Van bij de aanvang van de tweede helft gingen onze jongens op zoek naar een doelpunt.
Na 5 minuten spelen ging het plots heel snel. Acquah bediende Soladio die de goed gevolgde Nsimba de 0-1 aanbood. Prachtige aanval en meteen het 10e doelpunt van onze vlot scorende spits.

Acht minuten later moesten we echter met 10 man verder toen Lennard Hens zijn tweede geel, na een heel discutabele fase, onder de neus geduwd kreeg.
Simons ruilde meteen Soladio in voor Akman.

KVO moest nu komen en probeerde de bakens te verzetten. Gies, geholpen door Rodes, duwde een poging van D’Haese met de voet in hoekschop.
Na 66 minuten moest Kobe Cools de wedstrijd, na een kopduel, met een bloedende gebroken neus staken.

Ferraro verscheen nog alleen voor Oostendse doelman, Bossin duwde zijn schot in hoekschop.
Gies moest gepast tussenbeide komen op een knal van Hartwig.
Ook tijdens de 9 minuten extra tijd gaf ons team geen krimp.
De hard bevochten driepunter was een feit.

Een verdiende overwinning voor ons team, dat de beste kansen bij mekaar voetbalde en met een prachtig uitgespeeld doelpunt KVO schaakmat zette.
Het eerste uur hadden we de wedstrijd volledig in handen, maar toen we met 10 man verder moesten werd de wedstrijd evenwichtiger. Ons team stelde zich stug op, prikte af en toe nog eens tegen en speelde de wedstrijd nog makkelijk uit.
Deze overwinning betekende meteen ook de achtste clean sheet voor Xavier Gies.

Met nog 5 wedstrijden te gaan staan we nu voorlopig op de 4e plaats met 42 punten, 5 minder dan leider Beerschot.

Volgend weekend, zaterdag 16 maart, ontvangen we om 20u45 SL 16 FC in het Dender Football Complex.

SUPPORTERS OP POST !

FC Dender: Gies, Ruyssen, Cools (70’ Ragolle), Pupe, Ferraro, Acquah, Rôdes, Soladio (61’ Akman),  Myny, Hens, Nsimba (88’ Masangu).