Algemeen / vrijdag 12 januari 2024

Lierse SK - FC Dender, 2-4. 2024 prima gestart

De eerste wedstrijd van 2024 betekende een uitstap naar Lier. Tegenstander Lierse Kempenzonen stond op de elfde plaats gerangschikt en kan de punten best gebruiken.

Coach Simons hield veiligheidshalve de licht gekwetsten Nsimba en Myny aan de kant. Houdret en Muhire werken nog aan hun terugkeer en Ragolle was geel geschorst.
Ruyssen en Soladio begonnen aan de wedstrijd die op een moeilijk bespeelbaar veld moest gespeeld worden.

De eerste kans was voor Lierse maar De Bruyn mikte rakelings naast.
In de 7e minuut stelde M’Barki de plaatselijke doelman op de proef met een harde knal, de goed gevolgde Van Oudenhove poeierde de rebound keihard in doel, 0-1.

Akman dook alleen op voor Teunckens die met een prachtredding Ali van een doelpunt hield. Ook Soladio zag de 0-2, door een verdediger, uit doel gehouden worden.
De thuisploeg reageerde via Sow en Van Acker. In de 25e minuut kwam Lierse langszij toen Oulare in een geharrewar de 1-1 kon scoren.

Lierse nam nu het initiatief over en ging op zoek naar de 2-1. Gies moest met de voet redding brengen op een kopbal.
Net na het half uur moest Xavier zich toch gewonnen geven op een schuiver van Sow, 2-1.
Net voor rusten waren er nog kansen voor Van Oudenhove en Pupe.
2-1 was ook de ruststand.

Kapitein Hens ging in de tweede helft als eerste zijn kans, zijn plaatsbal werd met een prachtige safe door Teunckens uit doel gehouden.
Na 5 minuten stonden de cijfers in evenwicht. Akman werd diep gestuurd, lobde bal over de doelman en kopte de 2-2 in doel.

Onze jongens bleven op zoek gaan naar een doelpunt en drukten de Pallieters achteruit. M’Barki krulde de bal net naast doel.
Net voor het uur zagen we een enig mooi doelpunt. Na enkele deviaties kwam de bal via een tikje van Akman bij Soladio terecht die de 2-3 nette.

Onze kansen volgden nu elkaar op. Een kopbal van Van Oudenhove werd in hoekschop gewerkt. Met nog een kwartier te gaan moest Lierse met 10 man verder wanneer Marijnissen de doorgebroken Rajsel foutief moest afstoppen. Teunckens moest nog eens alles uit de kast halen op een vrije trap van Hens. Ook Gies moest nog eens plat op een verre knal.
Onze reactie hierop leverde meteen de 2-4 op. Bij een snelle aanval via Rajsel en M’Barki kwam de bal bij Lallemand terecht die het leder aan de tweede paal maar in doel hoefde te duwen, 2-4. Meteen ook de eindstand.

Uiteraard een welverdiende overwinning.
We namen een heel goede start, kwamen 0-1 voor maar zagen de thuisploeg - na hun gelijkmaker - gedurende 20 minuten het laken naar zich toetrekken en zelfs op voorsprong komen.
Tijdens de tweede helft stelden we orde op zaken en waren we heer en meester. We stapelden de kansen (24) op, wisten nog driemaal te scoren en pakten vrij vlot de overwinning.

Heel sterke wedstrijd van ons team. Onze jongens stonden opnieuw garant voor een stevige partij offensief voetbal, bekroond met heel mooie doelpunten.

We staan nu op de derde plaats met 30 punten.
Zaterdag 20 januari ontvangen we, om 16u, RFC Seraing in het Dender Football Complex. Seraing bevindt zich op de 14e plaats met 14 punten.

Wees erbij en bestel hier je ticket!

FC Dender: Gies, Pupe, Ruyssen, M’Barki (88’ Masangu), Van Oudenhove (88’ Ferraro), Hens, Rôdes, Akman (73’ Rajsel), Cools, Marzo, Soladio (73’ Lallemand).

Geel: Rajsel, De Bruyn en Brebels.

Rood: Marijnissen.

Doelpunten: 7’ Van Oudenhove (0-1), 25’ Oulare (1-1), 32’ Sow (2-1), 50’ Akman (2-2), 58’ Soladio (2-3) en 82’ Lallemand (2-4).