Algemeen / zaterdag 03 februari 2024

Lommel - FC Dender, 2-2. Nieuw gelijkspel

Met de uitstap naar Lommel stond er een zware moeilijke wedstrijd op het programma.

Lommel stond met evenveel punten 1 plaats hoger geklasseerd. Een wedstrijd tussen 2 evenwaardige teams.
Kapitein Hens, die deze week zijn contract verlengde, was verlost van zijn lichte kwetsuur en nam zijn basisplaats weer in.
Enkel Myny verhuisde naar de bank.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd en versierde kansen via De Grand en Vetokele.
Op het kwartier probeerde Vancsa een terugspeelbal van Marzo te onderscheppen. Gies moest de Lommelse aanvaller foutief afstoppen. Met een kattensprong hield Xavier de penalty uit doel.
Vetokele trapte net naast doel.
Na 31 minuten werd Hens foutief afgestopt. Op vrije trap bediende hij Soladio aan de tweede paal die de 0-1 nette. Ons team werd nu de dominante ploeg. Er waren nog kansen van Akman en Hens.
Er werd gerust bij 0-1.

Simons wisselde tijdens de rust zijn aanvalsduo Akman en Soladio voor Rajsel en Nsimba.
Lommel begon ook aan een hoog tempo aan de tweede helft.
Na zeven minuten scoorde Vetokele, op voorzet van De Grand, de gelijkmaker, 1-1.
Lommel bleef op zoek gaan naar een doelpunt . Zeven minuten later kwam het via een flipperkastdoelpunt ook op voorsprong, opnieuw was het Vetokele die scoorde, 2-1.

Gies moest nog eens plat op een moeilijke bal van Vancsa.
Ons team pakte nu het roer over en drukte de thuisploeg achteruit. Een schot van M’Barki belandde in het zijnet en Lallemand mikte net naast.
Ruyssen verlengde een vrije trap van Hens, de plaatselijke doelman hield de netten schoon.
Met nog 5 minuten te gaan werd Nsimba diep gestuurd door Rajsel. Nsimba omspeelde de doelman en zette de 2 2-op het scorebord.
We creëerden nog enkele kansjes maar de stand veranderde niet meer.

Het was een wedstrijd die evenwichtig was. Beide teams hadden quasi evenveel balbezit, doelkansen en periodes waarin ze de bovenhand namen en daarin ook wisten te scoren. Een terechte uitslag.
Een bitsige wedstrijd ook waarin er 9 gele kaarten getrokken werden.
Xavier Gies moest zich ook enkele malen van zijn beste kant tonen. Vooral met het stoppen van een penalty was hij resultaatbepalend.
Dankzij de 0-1 winst van Beveren tegen Zulte Waregem komt SK Beveren op gelijke hoogte met ons. Het telt 1 overwinning meer waardoor we nu plaatsje zakken naar de 7e plaats.
Woensdag 7 februari staat er voor ons team een inhaalwedstrijd op het programma. We ontvangen dan thuis RFC Seraing.

Lommel SK: De Busser, Aguilar, Wuytens (36‘ Tolinsson), Wouters, De Grand (83’ Oware), Granell, Karim, Schoofs, Talvitie, Vetokele (68‘ Fatah), Vancsa.
FC Dender: Gies, Ruyssen, Cools, Pupe, M’Barki (92‘ Ferraro), Marzo (73’ Myny), Rôdes, Hens, Van Oudenhove (77‘ Lallemand), Akman (46’ Nsimba), Soladio (46‘ Rajsel).

Doelpunten: 31‘ Soladio 0-1, 52’ Vetokele 1-1, 60‘ Vetokele 2-1, 86’ Nsimba 2-2.

Geel: 16‘ Gies, 28’ Soladio, 30’ Dermane, 34‘ Bould, 38’ Wouters, 41’ Pupe, 87‘ Granell, 90’ Nsimba, 94‘ Ruyssen.