Algemeen / zaterdag 24 februari 2024

Met 2-1 onderuit tegen RSCA Futures

Ons team ontmoette vandaag in het Koning Boudewijnstadion de U23 van RSCA. Een tegenstander waartegen we in de heenronde met 2-3 verloren.

Tegenover de wedstrijd tegen Beveren vielen er 3 wijzigingen te noteren. Akman, Lallemand en Rajsel namen de plaats in van Marzo, Soladio en M’Barki.
De wedstrijd ging van start op een slecht bespeelbaar veld.

In de beginfase nam RSCA Futures het meeste initiatief. Dit resulteerde na 13 minuten in een strafschop, Goto zette meteen de 1-0 op het scorebord.
Onze spelers hadden het vooral moeilijk met de snel storende tegenstanders.
We zagen een kopbal van Cools die door de plaatselijke doelman onschadelijk gemaakt werd. De Cat knalde voor RSCA rakelings over doel.
Nog voor het half uur moest de zich onwel voelende Pupe vervangen worden door Ragolle.
Myny bediende Nsimba maar Van Houtte kon de bal onderscheppen.
Geen al te gemakkelijke eerste helft waarin het voor onze jongens vooral zoeken was naar openingen.

Coach Simons wisselde bij de rust Akman en Lallemand voor Yahaya en Soladio.
Dit bracht meteen meer animo in ons spel.
Soladio wachtte net iets te lang om af te drukken bij balverlies van RSCA. De doorgebroken Yahaya werd in de 16 stevig omver geduwd.
Ons team zette nu de thuisploeg onder druk. In de 56e minuut slaagden we erin om langszij te komen. Hens krulde een vrije trap netjes in de linker benedenhoek, 1-1.
Ons team bleef nu hoge druk zetten en ging op zoek naar de winning goal.
Veel doelgevaar viel er langs beide kanten echter niet te noteren.
Bouwhouari trapte over doel en Gies moest redding brengen op een schot van Decorte.
Met nog 10 minuten te gaan zag Hens zich bestraft worden met een tweede gele kaart.
Drie minuten later stond het al 2-1 toen Monticelli de bal voorbij Gies kon tikken.
Er waren nog kansen voor Rajsel en Soldadio maar de stand wijzigde niet meer.

Ons team had het vooral tijdens de eerste helft moeilijk om in zijn spel te komen en kansen te creëren.
De tweede helft startte beter maar ook dan vielen de RSCA-youngsters moeilijk te bespelen.
Toen we met 10 man verder moesten werd het nog een moeilijkere karwei om onze wil op te dringen.
Ons team leed zo zijn 5e nederlaag van het seizoen waarvan 4 tegen U23-ploegen.

Volgende week zondag ontvangen we om 13u30 Beerschot in het Dender Football Complex.

FC Dender: Gies, Ruyssen, Cools, Pupe (34' Ragolle), Lallemand (46' Yahaya - 90' Acquah), Myny (79' Acquah), Rôdes, Akman (46' Soladio), Hens, Rajsel, Nsimba.

Doelpunten: 11' Goto (P) 1-0, 56' Hens 1-1, 83' Monticelli 2-1.