Algemeen / zaterdag 29 juni 2024

RSC Anderlecht - FCD, 2-1. Nipte nederlaag na evenwichtige partij

Na de oefenpartij van gisteren tegen KVK Ninove trokken onze spelers vandaag richting Neerpede om er reeksgenoot RSC Anderlecht partij te geven.

Gisteren werd vrij vlot met 6-0 gewonnen, de tegenstand van Anderlecht – met namen als Rits, Verschaere, Ashimeru, e.a. - beloofde van een ander kaliber te zijn.

De wedstrijd begon ideaal voor onze jongens.
Het versierde al vrij vlug enkele hoekschoppen. Al na 6 minuten vloeide hieruit een doelpunt voort toen Ruyssen de bal naar doel kopte en deze via Sardella in doel verdween, 0-1.
Het spel ging, tussen 2 evenwaardige elftallen, vlot over en weer.
In de 25e minuut werd Amuzu diep gestuurd. Doelman Dietsch kon net voor de voet van de Anderlechtse aanvaller de bal ontzetten. Amuzu's spectaculaire val deed de scheidsrechter toch besluiten om penalty te fluiten. Amuzu slaagde erin om RSCA op gelijke hoogte te brengen, 1-1.
Een kopbal van Ruyssen werd door de doelman onschadelijk gemaakt.
In de 40e minuut zette Amuzu zich door op links, hij bediende Ure die de bal door de benen van onze doelman in doel trapte, 2-1.

In de tweede helft zagen we Berte met een subliem hakje Nsimba bedienen, zijn knal belandde op de kruising.
Ook Berte kreeg nog een kans maar de plaatselijke doelman bracht redding.
Dietsch moest nog een harde knal vanonder de deklat halen.
De wedstrijd eindige op 2-1.

Anderlecht haalde de overwinning in deze evenwichtige oefenpartij, met kansen langs beide kanten, binnen dankzij een heel licht toegekende penalty.
Na 3 gemakkelijk gewonnen oefenpartijen, tegen ploegen uit lagere reeksen, volgde er nu een zwaardere test waarop we bevredigend mogen terugblikken.

Op 8 juli trekt ons team op stage naar Nederland waar er 2 oefenwedstrijden gespeeld worden, nl. tegen FC Groningen en Heracles.

Op 27 juli vangen we de competitie aan tegen Union SG.

Momenteel zijn er al een massa abonnementen de deur uit!