Algemeen / vrijdag 03 mei 2024

Seizoen 2023 - 2024, in cijfers en beeld

Seizoen 2023 - 2024, in cijfers en beeld

Na een schitterend voetbalseizoen 2023 - 2024 mogen we fier achteruit kijken.

Vorig seizoen wisten we ons via de Play Downs te verzekeren van een langer verblijf in de Challenger Pro League. Dit seizoen werd de lat, het behalen van de top zes, iets hoger gelegd. 
  
Aanvankelijk nestelden we ons in de subtop van het klassement. We behaalden veel gelijke spelen en werden ook enkele keren niet naar waarde beloond.

Na de winterstop werd er een versnelling hoger geschakeld en drongen we, dankzij het winnen van de belangrijkste topwedstrijden, de top twee binnen.
 

De promotie binnen handbereik

Op de voorlaatste speeldag lieten we ons tegen Zulte Waregem nog enigszins verrassen, maar de week nadien werd de promotie afgedwongen via overtuigende 0-3 cijfers tegen Francs Borains. 
 
Wat zich na de wedstrijd op het plein afspeelde was onvergetelijk, de meegereisde supporters overspoelden het terrein en lieten tezamen met spelers, staf, medewerkers en bestuurslui hun emoties de vrije loop. 
De promotie naar de Jupiler Pro League was een feit. 
 

 

Fraaie cijfers

We strandden met 54 punten op slechts 2 punten van kampioen Beerschot. Bovendien beschikken we over het beste doelpuntensaldo (+23), meeste clean sheets (12), scoorden we het vaakst (55) en leden we de minste nederlagen (6). 
We zagen ook 14 verschillende spelers een doelpunt aantekenen en stonden ook garant voor heel mooie doelpunten. 
   

Ook individueel scoorden we uitermate goed

Xavier Gies veroverde de Clean Sheet-award door in 11 van zijn 29 matchen de nul te behouden. Ook Kosei Tani wist eenmaal de 0 te houden waardoor ons team ook hierin de primus was.
Nsimba (14 doelpunten) en Lennard Hens (11 assists) moesten nipt de duimen leggen tegen respectievelijk topscorer Koyalipou (Beveren) en assistenkoning Hendrickx (Deinze). 
Uitmuntende cijfers waaraan gans het team zijn verdienste heeft. 
 

 

Op twee promoties tijdens de drie vorige seizoenen mogen we als club en Trots van de Denderstreek terecht fier zijn! 
Onze eerdere passage in de Jupiler Pro League dateert al van 15 jaar geleden, waardoor de promotie naar de JPL een stap in het onbekende lijkt, maar dit dachten we ook van de promotie naar de Challenger Pro League...
 
We willen er volgend seizoen opnieuw een feestje van maken en rekenen ook dan op jullie fantastische steun.
Binnenkort mag je dan ook info verwachten wat de abonnementenverkoop betreft. 

 
  
Voor onze spelers is het weer verzamelen geblazen op maandag 3 juni 2024. 

Op vrijdag 26 juli gaat het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League van start. In het weekend van 14, 15 en 16 maart 2025 zit de reguliere competitie erop en weten we dus welke 6 teams voor de landstitel strijden, welke 6 voor een laatste Europees ticket en welke 4 voor het behoud in de Jupiler Pro League.
 
 

Highlights seizoen 2023 - 2024

      

Top vijf doelpunten april

Bekijk onze commerciële partners