Algemeen / vrijdag 05 juli 2024

St. Luik - FC Dender, 1-5. Rouches vlot opzij gezet

Ons team trok vandaag richting Luik om er te oefenen tegen tienvoudig landskampioen St. Luik. Er werden eigenlijk twee wedstrijden afgehaspeld van respectievelijk 60 en 45 minuten, telkens met totaal andere elftallen.

Eerste wedstrijd, 1-3

Coach Euvrard vatte de eerste wedstrijd aan met Dietsch, Masangu, Cools, Goncalves, Viltard, M’Barki, Rodes, Hens, Kvet, Nsimba en Berte.
Standard kwam vrij vroeg op voorsprong dankzij een misverstand in onze verdediging, Benjdida had de bal maar in het lege doel te trappen, 1-0.
Ons team bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Het was Malcolm Viltard die er na bijna 30 minuten in slaagde om de 1-1 te scoren.
We toonden veel grinta, stoorden vrij snel, waren meester over de bal en eisten het middenveld op.
Na 36 minuten kwamen we verdiend op voorsprong toen M’Barki de bal onderschepte en Nsimba de vrijgelopen Kvet kon bedienen. Roman nette via de paal de 1-2.
We bleven verder voor gevaar zorgen, terwijl onze verdediging Standard ver van doelman Dietsch weg hield.
Net voor affluiten duwde Kvet zijn tweede doelpunt binnen, 1-3.

Tweede wedstrijd, 0-2

De spelers voor de tweede wedstrijd waren Devriendt, Fofana, Ruyssen, Pupe Hrncar, Debodt, Acquah, Van oudenhove, Akman, Soladio en Ferraro.
We zagen eenzelfde scenario als tijdens de 1e helft.
Ook nu ging ons team het felst van start en was het de dominante ploeg.
Akman lukte al vrij snel de 0-1 maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Een kopbal van Soladio werd door de doelman onschadelijk gemaakt.
In de 17e minuut kwam de 0-1 toch op het scorebord toen Soladio de bal strak voorbij de doelman kopte.
Er was nog een kans voor Hncar die maar net over doel ging.
Na 36 minuten moest de Luikse doelman redding brengen, maar de goed gevolgde Ali Akman poeierde, vanop links, de bal keihard in doel, 0-2 of… 1-5.
We bleven de wedstrijd domineren en speelden de match zonder kansen weg te geven uit.

Sterke partij van ons team!
Het blijft uiteraard een oefenwedstrijd maar we toonden zich op alle vlakken de betere van St. Luik.
Zowel op fysiek, technisch als tactisch vlak was de thuisploeg een maatje te klein. We waren scherp in de duels en toonden veel intensiteit.
Meer dan verdiende overwinning.

De volgende oefenwedstrijd heeft nu woensdag, uit, plaats tegen Club Brugge. Ook deze speelt zich af achter gesloten deuren.

Momenteel zijn er al een massa abonnementen de deur uit!