Algemeen / zaterdag 17 augustus 2024

STVV - FC Dender, 3-3. We blijven ongeslagen

Na de overtuigende 4-1 overwinning tegen KVK kon ons team vol vertrouwen naar hekkensluiter Sint Truiden trekken. STVV, nog steeds puntenloos, had de punten broodnodig.

Coach Euvrard voerde opnieuw enkele wissels door. Kapitein Hens en Soladio moesten plaats ruimen voor Viltard en onze topscorer Berte.
Euvrard: “Ik koos voor de beweeglijkheid van Viltard en Berte als troeven op het synthetische veld”.
Als meest ervaren JPL-speler kreeg Gilles Ruyssen de aanvoerdersband rond de arm.

Een eerste helft met twee gezichten

Ons team nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en drukte STVV achteruit.
Na pogingen van Hrncar en Nsimba konden we na goed 10 minuten reeds juichen toen een voorzet van Pupe bij Kvet terecht kwam. Roman krulde de bal netjes in de rechter benedenhoek, 0-1.

We monopoliseerden de bal, maar in minuut 22 werd Zahiroleslam door de buitenspelval geloodst. Verrips was kansloos op zijn harde knal, 1-1.
STVV tankte hieruit duidelijk vertrouwen en nam het initiatief over. Op het halfuur kwamen ze zelfs op voorsprong. Opnieuw Zahiroleslam kon, vrijstaand, zijn 2e doelpunt makkelijk binnen koppen, 2-1.
Bertacinni trapte rakelings voorlangs.

Ook in tweede helft schieten we sterk uit de startblokken

Net zoals in de 1e helft gingen we ook in de 2e opnieuw fel van start.
Al na 3 minuten bediende Pupe de vrijgelopen Nsimba die de bal enig mooi in de verste bovenhoek krulde, 2-2.

Vier minuten later waren we echter opnieuw op achtervolgen aangewezen! Op een snelle counter, omspeelde Bertaccini onze doelman en legde de 3-2 simpel in doel.
Opnieuw op zoek naar de gelijkmaker.

Viltard zag een schot rakelings naast gaan en listige verre lob van Ferraro diende door Kokubo vanonder de deklat geduwd te worden.

Grote kansen bleven plots achterwege en Euvrard verving Rodes, Kvet en Berte door Hens, Soladio en Acquah.

Een uittrap van Kokubo ging via de voet van Nsimba tegen de touwen, 75'. De gelijkmaker werd echter afgekeurd. De VAR mocht blijkbaar niet tussenbeide komen omdat de scheidsrechter reeds gefloten had net voordat de bal de doellijn overschreden had. Protest haalde weinig uit.

In de extra tijd kregen we toch wat we verdienden. Een scherp aangesneden vrije trap van Hens bereikte Akman die iedereen te snel af was en van dichtbij de 3-3 in doel kopte. Doelpunt dat eerst afgevlagd werd maar door de VAR terecht goedgekeurd werd.
Billijk gelijkspel.

Aangename spannende wedstrijd gekruid met veel doelpunten.
Onze verdediging had het niet gemakkelijk tegen de vinnige Truiense aanvallers die de ruimte op hun synthetisch terrein goed benutten.

We toonden vandaag veel weerbaarheid waardoor we in extremis toch nog een meer dan terecht verdiend gelijkspel uit de brand konden slepen. Er zat zelfs meer in maar om onduidelijke redenen werd Nsimba’s doelpunt afgekeurd.
We tellen nu 8 punten en zijn, na 4 wedstrijden, nog steeds ongeslagen.

Volgend weekend staat er, met de clash tegen landskampioen Club Brugge, een onvervalste topper op het programma.
De tickets vliegen de deur uit, treuzel dus niet.

Zondag 25 augustus 2024, om 13u15: FC Dender - Club Brugge.

STVV: Kokubo – Vanwesemael, Taniguchi, Van Helden, Godeau, Ogawa – Yamamoto, Fujita, Ito – Bertaccini, Zahiroleslam.

FC DENDER: Verrips – Hrncar (76’ Akman), Ruyssen  (76’ M’Barki), Cools, Pupe, Ferraro– Viltard, Rôdes (66’ Hens), Kvet (66’ Acquah) – Berte (66’ Soladio), Nsimba.

DOELPUNTEN: 13’ Kvet 0-1, 22’ Zahiroleslam 1-1, 30’ Zahiroleslam 2-1, 48’ Nsimba 2-2, 54’ Bertaccini 3-2; 94’ Akman 3-3.

GELE KAARTEN: 63’ Ruyssen, 90’ Van Helden.