Algemeen / dinsdag 02 juli 2024

Supportersoverleg: start seizoen 2024-2025

Supportersoverleg: start seizoen 2024-2025

Afgelopen week hebben we een constructief overleg gehad met de supportersgroepen Liejeboys, Denders Finest en Black 'n Blue. Dit overleg was georganiseerd om de huidige stand van zaken te bespreken en om onze plannen en ideeën te delen met onze supporters. FC streeft ernaar om dichter bij de fans te staan en meer in overleg te gaan, om zo goed mogelijk in te spelen op jullie noden en wensen.

Wat is er allemaal besproken?

 

Beleving op wedstrijddag

Een belangrijk thema dat aan bod kwam, was de beleving op wedstrijddagen. Jullie hebben aangegeven dat er behoefte is aan een verbeterde beleving rondom de wedstrijden. De club heeft hier naar geluisterd en zal in samenspraak met jullie enkele veranderingen doorvoeren.

Veranderingen binnen het stadion

Installatie van barcontainers: Om de toegankelijkheid van drankvoorzieningen te verbeteren, zullen er twee barcontainers geplaatst worden achter tribune 2. Dit zorgt ervoor dat ook de supporters in tribune 3 van een drankje kunnen genieten. Onder tribune H zal er ook een extra gedeelte van de bar geopend worden.

Aanpassing van het stadion: De volledige binnenomheining van het stadion zal vervangen worden door een nieuwe permanente installatie. Dit zal de capaciteit en de toegankelijkheid verbeteren. Tevens zal er ledboarding geïnstalleerd worden over de volle 180 meter rondom het veld, en kiezen we voor uniforme doeken en baches rond het veld om het zicht voor iedereen aangenaam te maken.

Tijdelijke tribune: Voor 15 februari moet er een tijdelijke tribune geïnstalleerd zijn, wat een aanzienlijke impact zal hebben op het stadion. Hiervoor bekwam de club reeds enige tijd een vergunning voor 3 jaar vanuit de gemeente. De tribune zal zorgen voor 1900 extra plaatsen.

 

Opening jeugdhuis Stam X

Op wedstrijddagen zal jeugdhuis Stam X, in samenspraak met de ordediensten, open zijn. De Stam wordt hierover geïnformeerd en we streven naar een goede samenwerking om een veilige en gezellige sfeer te waarborgen.

 

Fandag

Gezien de vakantieperiode en het grote aantal supporters dat op reis is, is er besloten om geen fandag in juli te organiseren. In plaats daarvan zouden we iets voorzien voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Denk hierbij aan eet- en drankgelegenheden met diverse randanimatie. 

 

Oefenwedstrijd tegen RAAL La Louvière

In overleg met de politie is besloten dat de wedstrijd tegen RAAL La Louvière achter gesloten deuren zal plaatsvinden.

 

Abonnementen 

De verkoop van de abonnementen verloopt vlot! De abonnementen voor de supporters zullen vanaf volgende week afgehaald kunnen worden aan het secretariaat. Aangezien we onze trouwe supporters willen belonen met een speciale actie, duurde dit wat langer, waarvoor onze excuses. We hopen dat jullie de voordelen hiervan zullen appreciëren.

Meer info over de abonnementenverkoop vind je hier

 

FCD in de community

Als club zijn we reeds enkele maanden bezig met het opstellen van een community plan. Dit plan werd in overleg met de Pro League opgesteld. Vanuit de Pro League ontvingen we voor de plannen een subsidie ter ondersteuning van enkele activiteiten. We hopen dan ook om snel een eerste activiteit te kunnen communiceren richting jullie.

 

Online geruchten

Tot slot willen we duidelijk stellen dat de artikels die recent online verschenen over de verkoop van de club, en de aantrekking van enkele nieuwe spelers volledig ongegrond zijn. Aangezien het zeker niet de laatste keer zal zijn dat dergelijke geruchten de ronde zullen doen, wensen we hier verder niet op in te gaan, en vragen we aan iedereen om te vertrouwen op de communicatie vanuit de club.

 

We hopen dat we deze gesprekken op regelmatige basis kunnen onderhouden om zo tot een beter FC te komen voor iedereen!

Met sportieve groet,

Het bestuur van FCV Dender EH

Bekijk onze commerciële partners