Algemeen / vrijdag 02 augustus 2024

Voorbeschouwing AA Gent - FC Dender, zondag 4 augustus 2024

Voorbeschouwing AA Gent - FC Dender, zondag 4 augustus  2024

Nu zondag staat onze eerste verplaatsing van het seizoen, KAA Gent, op ons programma. Het resultaat van onze opener tegen topper Union, 0-0, mocht best gezien worden. Met La Gantoise als tegenstander mogen we opnieuw van een heel te duchten opponent spreken.

    

KAA Gent, een gevestigde waarde in het Belgisch voetbal

De Gentenaren staan ieder jaar gerant voor een plaatsje net onder de top drie van ons voetbal, streden telkens mee in de Play Offs en behaalden ook meestal Europees voetbal.
Vorig seizoen zat het echter wat tegen want ze eindigden pas op de 7e plaats in de reguliere competitie.
 
Vriendschappelijk speelden ze deze zomer vijf oefenpartijen. Tegen Merelbeke en Kalken zetten ze monsterscores op het scorebord. Tegen Lille, Zulte Waregem en Westelo gingen ze echter de boot in.
 
Toch bleek de opener van het seizoen, op KVK Kortrijk meteen succesvol te zijn. Kortrijk had veel balbezit, makkelijk ging het echter niet om de 3 punten te kunnen meepakken. Het was nieuwkomer Gudjohnsen die Gent met een inleggertje over de streep kon trekken, 0-1.
 
Europees waren ze vorige en deze week donderdag beter bij schot toen ze thuis Vikingur (Faeröer) met 4-1 huiswaarts stuurden en uit met 0-3 gingen winnen. 

Historiek FC Dender – KAA Gent

FC Dender en KAA Gent betwistten nog maar vier onderlinge duels. De lat ligt mooi in evenwicht, beide elk een overwinning en twee gelijke spelen. De overwinningen vonden telkens plaats op verplaatsing.
 
Onze 2-4 zege tegen Gent spreekt nog steeds tot de verbeelding. Op een bevroren ondergrond stond er na 20 minuten al 0-2 (De Pever- Munyaneza) op het scorebord. Gent lukte nog de aansluitingstreffer, maar Sylla gaf met twee snedige aanvallen de thuisploeg op het uur de definitieve doodsteek. Het betere werk ooit van ons in de hoogste voetbalklasse.
 
KAA Gent versterkte zich deze zomer vooral met jeugdig talent: Gudjohnson (22), Delorge (19), Dean (20) en Lagae (20). Met Tissoudali zag het ook één van zijn betere spelers vertrekken. Coach Hein Vanhaezebrouck werd er vervangen door Wouter Vrancken.  

Vincent Euvrard: 

 

"Afgelopen zaterdag speelden we een hoopvolle wedstrijd. Die lijn moeten we nu doortrekken. Er wacht ons zondag opnieuw een uitdaging, deze keer op verplaatsing. Na de wedstrijd tegen Union, moeten we de uitdaging volledig aangaan en met vertrouwen naar Gent reizen."

Schitterende opener tegen Union

Ons team liet zich in de eerste wedstrijd van het seizoen onmiddellijk van zijn betere kant zien. Het toonde zijn groot strijdershart tegen Union. Als stevig blok konden we zelfs nog enkele uitgelezen kansen versieren. Paal en randje buitenspel waren de spelbrekers.  
Uiteraard willen onze jongens hier een vervolg aan breien.  

Heel wat supporters gaven al te kennen mee af te zakken naar de Planet Group Arena. Er is geen combiregeling voor deze wedstrijd, je kan dus gewoon met eigen vervoer naar het stadion! Tickets verkrijgbaar via https://dender.roboticket.com/

 
Zondag 4 augustus 2024, 19u15: KAA Gent - FC Dender

 

Tot dan! 

Bekijk onze commerciële partners