Algemeen / vrijdag 30 augustus 2024

Voorbeschouwing Beerschot vs FC Dender, 31 augustus 2024, 18u15

Voorbeschouwing Beerschot vs FC Dender, 31 augustus 2024, 18u15

Nu zaterdag trekken we naar 't Kiel in Antwerpen om er in het Olympisch stadion medepromovendus Beerschot te bekampen.

We lieten ons zondag tijdens de eerste 15 minuten door Club Brugge compleet verrassen en kwamen zo nogal snel op een 0-2 achterstand te staan. We draaiden de knop om, maar bleven - na een fel bevochten wedstrijd - echter op 1-2 steken, meteen onze eerste nederlaag van het seizoen. Alleszins geen slecht resultaat tegen de landskampioen, maar er zat zeker meer in.  
 

Beerschot wil voor eigen publiek de knop omdraaien

Als hekkensluiter, met slechts een punt, kan men bij Beerschot niet echt tevreden terugblikken op de competitiestart. Tot dusver werd er enkel een puntje gesprokkeld in de openingswedstrijd van het seizoen. Tegen OHL bleef het thuis 0-0.
Ondertussen werd er nog viermaal verloren, dit tegen Union, Cercle, Genk en Standard Luik. 

De Ratten hebben ook geen al te best doelpuntensaldo. Ze incasseerden reeds 12 tegendoelpunten, zelf scoorden ze vijfmaal.

Op het Kiel liet men deze zomer hoofdzakelijk Belgische spelers vertrekken en zocht men zijn heil aanvankelijk vooral in het buitenland. Enkel doelman Nick Shinton, ex-FCD-jeugdspeler, werd er als enige Belg binnengehaald. Deze week werden er in laatste instantie bij RSCA nog 2 jeugdproducten, Colassin en Montegnies, weggeplukt. Er zijn in totaal zeven nieuwe spelers die bijna allemaal iedere wedstrijd al aan de aftrap verschenen.
 
Vorig weekend was er beterschap merkbaar. De 1-0 op Sclessin viel pas in de 72e minuut vanop de stip, nadat eerder Plat zijn gele kaart via de VAR omgezet zag worden in rood. Plat is daardoor geschorst en zal dus morgen niet aan de aftrap verschijnen. 

 

De historiek

Beerschot verwezenlijkte vorig seizoen de promotie door met 2 punten meer dan ons kampioen te spelen. 

We bekampten ze al meermaals. Van de laatste zes partijen wonnen de Antwerpenaren er drie, wij slechts een. Voor onze overwinning, de heenmatch vorig seizoen, was het wachten tot in de 89e minuut toen Lallemand een pass van Rajsel in doel kon knallen. De terugwedstrijd leken we ook te gaan winnen maar de 1-0 voorsprong (47’ Cools) werd in de extra tijd nog teniet gedaan, 1-1 (90’+2’ Weymans). 
  
   
Ook al verloren we vorige zondag, toch zijn we vol vertrouwen uit deze wedstrijd gekomen. We lieten mooie zaken zien en maakten het Club tot in de extra tijd het leven zuur. Een heel aangename wedstrijd, zowel op als naast het plein. 
Onze supporters maakten er in ons uitverkocht Dender Football Complex een waar feestje van waarbij enkel de kers op de taart ontbrak. 
Nu zaterdag is de inzet eveneens drie punten maar lijkt het toch wel een belangrijkere wedstrijd te kunnen worden. 


SUPPORTERS OP POST! 

 
Wedstrijdleiding: Ref: De Cremer Wesli - Seeldraeyers Michele - Seeldraeyers Gianni - Letellier Anthony
 
  
  

    

Beerschot gaat zich willen tonen voor eigen publiek

“De ontgoocheling van vorig weekend is volledig doorgespoeld. Ik kende in de laatste minuut tegen Club pech, ik zag Ordonez niet aankomen en was dan ook totaal verrast dat hij de bal net voor mijn voet nog kon buiten duwen. Het was heel sterk verdedigd want ik zag de 2-2 al op het scorebord staan, ook de medespelers en supporters waren al aan het juichen. 
 
Wij moeten ons nu op Beerschot concentreren. Ze kenden er een moeilijke start maar hebben toch heel wat kwaliteit rondlopen. Ze spelen nu thuis en gaan zich voor eigen publiek willen tonen. 

Alles gaat in 1A iets sneller en de efficiëntie ligt ook wat hoger. Meestal zijn het nu de details die bepalend kunnen zijn. De coach bereidt ons telkens goed voor op de nakende wedstrijd. Zijn analyses en voorbereidingen zijn top.

De steun van onze supporters is ook belangrijk. Zaterdag betekende hun steun een serieuze  boost, ze stuwden ons massaal vooruit. Jammergenoeg konden we hun net niet belonen met de gelijkmaker” - Jordy Soladio

 

Wij kijken niet naar de rangschikking

"Onze eerste nederlaag werd goed verwerkt. We hebben deze week nog eens de positieve en negatieve punten bekeken. Op het eerste kwartier na, presteerden we heel goed en waren we minstens de evenknie van de landskampioen. Er werden een paar foutjes gemaakt maar er werd niemand met de vinger gewezen.
 
Zaterdag is het een ander gegeven want Beerschot gaat hongerig zijn naar zijn eerste winst. De druk ligt bij hen, maar druk hoeft daarom niet altijd negatief te zijn.
 
Wij kijken voorlopig nog niet naar de rangschikking, we willen sowieso iedere keer voor de winst gaan. Ik ben vrij tevreden over ons huidig niveau, maar weet dat er nog verbetering mogelijk is. Ik kan het voorbeeld van Berte aanhalen, hij had het moeilijk tijdens de voorbereiding maar kende dan wel een heel goede start van de competitie.
 
Scheidler viel op training gekwetst uit en is 3 tot 6 weken onbeschikbaar.
Oratmangoen integreert zich heel goed, maar heeft nog een conditionele achterstand.
Jeugdproduct Ryan Adewesi liep deze week een meniscusletsel op en werd geopereerd."

- Vincent Euvrard

Bekijk onze commerciële partners