Algemeen / donderdag 28 maart 2024

Voorbeschouwing Club NXT - FC Dender, vrijdag 29 maart 2024, 20u

Voorbeschouwing Club NXT - FC Dender, vrijdag 29 maart 2024, 20u

Volgend weekend staat de 27e speeldag op het programma. We trekken dan richting Roeselare om er in The Nest Club NXT te bekampen.

Voor de interlandbreak, wonnen we vrij vlot met 4-1 van SL 16 FC. We staan nu met 45 punten op de vierde plaats. 
 

Club NXT speelt een zorgeloos seizoen

 
Club NXT telt 34 punten en draait al een gans seizoen vlot mee in de buik van het klassement.
 
Tijdens de laatste vier weken behaalden ze drie overwinningen en een gelijkspel (RFC Seraing). Ook bij dit gelijkspel, lag de overwinning lang binnen handbereik, maar in de 88e minuut zag men er de bezoekers gevleid langszij komen.
 
Ze zitten dus in een goede flow en staan van de vier U23-teams het hoogst geklasseerd op de negende plaats. Club NXT heeft een negatief doelpuntensaldo, 36/42. Beste goalgetters zijn er Lenn De Smet (6), Viktor Barbera (5) en Mohamed Salah (4).
 

Historiek FC Dender / Club NXT

 
We bekampten elkaar nog maar drie keer.
Vorig seizoen zagen we telkenmale twee heel aangename doelpuntrijke wedstrijden. In The Nest verloren we met 4-1 en thuis werd er met 3-2 gewonnen.
 
De heenmatch eindigde op een 2-0 met twee goals van Ali Akman. De Brugse youngsters Kwamen er nog goed vanaf, want een penalty werd niet benut terwijl de paal tot viermaal toe in de weg stond. 

De Brugse doelman Nick Shinton heeft een verleden in onze jeugdacademie. 
 

        

Jasper Van Oudenhove, ik tankte tegen KVM extra vertrouwen

 

"Ik verliet op 13-jarige leeftijd FC Dender voor Club Brugge en keerde toen ik 20 jaar was terug naar FC Dender. Onze komende tegenstander Club NXT roept dan ook wat herinneringen op. Ik zat in Brugge op internaat en als jonge voetballer stak ik er ook heel wat kennis op. De trainingen waren zwaar en aan concurrentie was er ook al geen gebrek. 
 
Club NXT heeft heel wat talent in de rangen lopen en zijn momenteel stevig bezig. Bovendien hebben ze een nieuwe coach, dan is het steeds oppassen geblazen want iedere speler wil zich dan van zijn beste kant laten zien.
  
Ik ben nu volledig hersteld van mijn blessure aan de hamstrings, die me een viertal weken aan de kant hield.
   
Vermoedelijk gaan wij tegen Club NXT het spel moeten maken. Door de grote concurrentie staat iedereen bij ons heel scherp. Dit viel vorige week ook op tijdens de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. We wonnen met 2-1. Ik tankte ook nog wat extra vertrouwen door het eerste doelpunt te scoren. Alleen voor de keeper plaatste ik de bal in de verste hoek. 
 
We gaan er alles aan doen om de drie punten mee brengen naar Denderleeuw, want de top zes is onze uiteindelijke doelstelling. In onze reeks zijn er maar weinig zekerheden, iedereen kan van iedereen winnen!"
 

     

Timmy Simons, heel wat talent bij Club NXT

 

"Wegens de interlandbreak lasten we vorige week een oefenwedstrijd tegen KVM in. Een team dat maar net de Play Offs miste. Ik ben zowel over de uitslag, 2-1, als de prestatie tevreden. Ik liet vooral spelers opdraven die de laatste weken wat minder aan bod kwamen. De meesten speelden ook de volledige 90 minuten.
 
Club NXT kent voor mij maar weinig geheimen want ik was ooit hun U16-coach. Ze doen het de laatste weken niet slecht. Het is een typische jeugdploeg met veel talent. Het komt er op aan om het niet in de wedstrijd te laten komen. Van bij de aanvang moeten we dominant proberen te zijn. Het blijft natuurlijk afwachten hoe ze gaan reageren op de recente trainerswissel, maar we blijven ons stramien trouw en gaan ook nu voor de drie punten!"


We zitten nu in de laatste rechte lijn richting finish. Voor ons team het momentum om zijn plaats binnen de top zes te vrijwaren of te verstevigen. 
Daarom hebben we ook nu vrijdag jullie steun broodnodig! 

SUPPORTERS OP POST! 


Wedstrijdleiding:
 Clerkx Klass - De Cuyper Michiel - Devriese Brecht - Vermeire Jordy
 
Vrijdag 29 maart 2024, 20u: Club NXT - FC Dender 
The NEST - Diksmuidsesteenweg 374, Roeselare.

Bekijk onze commerciële partners