Algemeen / zaterdag 24 augustus 2024

Voorbeschouwing FC Dender - Club Brugge, zondag 25 augustus 2024, 13u30

Voorbeschouwing FC Dender - Club Brugge, zondag 25 augustus 2024, 13u30

Aanstaande zondag ontvangen we landskampioen Club Brugge in ons Dender Football Complex, meteen één van de topwedstrijden in ons stadion.

Vorig weekend hadden we het niet makkelijk in Sint-Truiden, uiteindelijk werd er toch nog een verdiend 3-3 gelijkspel uit de brand gesleept toen Akman in de extra tijd een voorzet van Hens raak kon koppen.
Na deze spectaculaire wedstrijd staan we met acht punten nog steeds bovenaan het klassement gerangschikt.
Net zoals RSCA en OHL zijn we nog steeds ongeslagen en bezitten we het beste doelpuntensaldo. Cijfers om fier op te zijn.

 

Club kende valse start

Brugge speelde in zijn eerste competitiewedstrijd verrassend 1-1 gelijk tegen KV Mechelen.
Nadien werd er - uit - tweemaal verloren: 1-0 op Standard en 3-2 op KRC Genk.
Vorig weekend stelde het thuis orde op zaken en kon Club wel winnen van de landskampioen van twee seizoenen geleden, RFC Antwerp. Veel overschot had het niet want pas tien minuten vóór affluiten kon Nilsson vanop de stip het enige doelpunt markeren.
 
Dankzij deze nipte zege is de zware druk die er op de schouders van coach Nicky Hayen rustte toch wat weggeëbd. Vorig seizoen nam Hayen een zwalpend Club over van Ronny Deila en slaagde er alsnog in om de landstitel te veroveren.
 
Club staat nu met 4 punten op de 13e plaats en wilt uiteraard zo snel mogelijk hogerop klimmen. Het scoorde al viermaal en incasseerde vijf tegendoelpunten. Enkel Olsen slaagde er in om meer dan 1 doelpunt te scoren.

De historiek: slechts vijf ontmoetingen

Ons laatste onderling treffen had deze zomer plaats toen we er oefenden tegen een mix van opkomend talent en A-kernspelers, 0-0. 
 
Voor officiële wedstrijden moeten we al terug naar het jaar 2009 en vroeger.
Onze eerste duel werd met 2-0 verloren in Jan Breydel. De terugwedstrijd eindigde op 1-0. Paco Sanchez maakte toen met een strakke streep iedere FC-er dolgelukkig.
 
Tijdens ons tweede seizoen in 1e klasse gingen we in Brugge, dankzij een doelpunt van clubicoon Steven De Petter, 1-1 gelijkspelen. De thuiswedstrijd eindigde op 0-2, twee doelpunten van Chavez die pas in de 88e en 91e minuut vielen. 
 
Al bij al geen slechte cijfers tegen topper Club Brugge.

    

In tegenstelling tot Club misten wij onze start niet. Onze acht punten zijn niet gestolen. Wij hebben niets te verliezen, terwijl Club moet winnen. Ze kunnen zich wel optrekken aan hun laatste 1-0 overwinning. Club zal ons zeker niet onderschatten, maar onze coach heeft ook zijn plannetje klaar.
Binnen mijn entourage zitten er veel Club-supporters, die zullen dus talrijk aanwezig zijn zondag" - Joedrick Pupe

“Club kende een mindere seizoenstart qua resultaten, maar toonde zich wel telkens vrij dominant. Deze wedstrijd is een serieuze challenge, het grootste tegen het kleinste budget. De druk ligt bij Club. Wij willen gewoon de positieve lijn doortrekken.” - Coach Vincent Euvrard

Weetjes

De Brugse coach Nicky Hayen heeft een Dender’s verleden als coach (seizoen 13/14) en bekampte ons team eerder ook al met Club NXT in de Challenger Pro League.
Ook enkele Club-spelers waren hier eerder ook al te gast met Club NXT. 
  
Onze stadionomroeper Luc Vanden Meersschaut nam vorig weekend, na 23 jaar, afscheid van het Brugse publiek en kan zich nu volop concentreren op onze club waar hij nu aan zijn 28e seizoen als jullie omroeper bezig is. 
 
 
Met Club als tegenstander staan we voor één van de zwaarste opdrachten van het seizoen, maar we bewezen eerder al dat we voor geen kleintje vervaard zijn en gaan ook nu ons vel duur verkopen tegen favoriet Club Brugge, dat overal voor de winst gaat.
We rekenen dan ook deze keer op jullie onvervalste hevige steun. 

 
SUPPORTERS OP POST!

 

Wedstrijdleiding:
Ref. : Lambrechts Erik - De Weirdt Jo - Monteny Kevin - Stevens Tom

Bekijk onze commerciële partners