Algemeen / vrijdag 05 april 2024

Voorbeschouwing FC Dender - KMSK Deinze, zaterdag 6 april 2024 20u

Voorbeschouwing FC Dender - KMSK Deinze, zaterdag 6 april 2024 20u

Met nog slechts drie wedstrijden te gaan, is het einde van de reguliere competitie in zicht. We staan op de derde plaats gerangschikt en hebben dus uitzicht op de play-offs. Voor de match is er happy hour

Vorig weekend werd er gewonnen tegen Club NXT. Nu zaterdag treffen we met KMSK Deinze een team met torenhoge ambities. Niets minder dan de promotie stond er in het begin van het seizoen als doelstelling aangekruist. Deinze staat, met één punt minder, net onder ons geklasseerd.
 

Hoe verliep het seizoen van SK Deinze tot dusver?

  
Deinze bevindt zich al een gans seizoen in de hogere regionen van het klassement. Eind januari bekleedde het zelfs de leidersplaats, maar de laatste weken gaat het iets minder vlot. Ze behaalden slechts 5 op 15, waardoor ze nu op de 4e plaats staan. Er werd in die periode enkel gewonnen tegen RSCA Futures, 4-1. Vorig weekend werd tegen Zulte Waregem, niet zonder veel moeite, 1-1 gelijkgespeeld, nadat het eerst op achterstand kwam.
 
Deinze is een vlot scorend team, 43 doelpunten. Topscorer is er clubcoryfee Lennart Mertens met negen doelpunten. Tijdens negen seizoenen Deinze, scoorde hij reeds 97 doelpunten voor zijn club. Jellert Van Landschoot heeft er al zeven doelpunten achter zijn naam staan. Grote naam en draaischijf is er Gaëtan Hendrickx met vier doelpunten en dertien assists. Deinze behaalde 19 van zijn 47 behaalde punten buitenshuis.

De onderlinge historiek

 
In de onderlinge duels helt de lat lichtjes over in het voordeel van Deinze. Acht overwinningen voor Deinze, zeven voor ons en vier gelijke spelen. 
Deinze was succesvoller qua doelpunten, 26 voor Deinze en 20 voor onze club. 
 
De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Een billijke uitslag waarbij we eerst op achterstand kwamen na een knullig tegendoelpunt. Lallemand wist op aangeven van Soladio de gelijkmaker te netten.
 

 

Xavier Gies, de druk ligt bij de bezoekers

   
"Ik ben hier nu al aan mijn negende seizoen bezig en kan goed zien welke veranderingen er hier ondertussen al gebeurd zijn. Het gaat er hier heel professioneel aan toe. We zijn nu een volwaardige profploeg.
   
Onze ambitie is heel simpel, het winnen van alle wedstrijden. Op de trainingen wordt er hard gewerkt waardoor we steeds maar progressie blijven maken. Dat zie je ook aan het klassement, want we staan nu toch maar mooi op de derde plaats.
 
Natuurlijk ben ik tevreden met mijn negen clean-sheets. Dit is zeker niet alleen mijn verdienste, maar vooral die van de ploeg! Ik ben al sinds mijn jeugdopleiding gewend om als doelman de spelers voor mij te coachen, ook dit helpt uiteraard. Bovendien heb ik, met Dany Verlinden, een keeperstrainer met heel wat adelbrieven. Ik luister maar al te goed naar wat hij zegt.
 
We beseffen dat de wedstrijd tegen Deinze een sleutelmatch is. Wij hebben niet meer zenuwen dan voor andere wedstrijden. De druk ligt eerder bij de bezoekers, want zij deden in het begin van het seizoen heel wat investeringen om hun doelstellingen te kunnen waarmaken. Ze legden de lat heel hoog. Er mag uiteraard wat stress aanwezig zijn, want ik ervaar dit eerder positief.

Onze supporters betekenen veel voor ons, we bedanken ze dan ook heel graag na een wedstrijd." 
 

  
  

Timmy Simons, we gaan ook nu voor de winst

 
"Op Houdret en Yahaya na is iedereen beschikbaar. Ik mag dus ook heel tevreden zijn over de werking van de staf. Iedereen is mee in het verhaal. Ook de spelers weten wat er van hen verwacht wordt en trainen telkens voor de volle 100%. Dit maakt het mij uiteraard heel moeilijk want er zijn heel wat spelers die op de poort komen kloppen... 
 
De wedstrijd tegen Deinze wordt er één zoals alle andere. We gaan opnieuw voor de winst. In het begin van het seizoen stelden we enkele targets. Het eerste, in 1b blijven, werd al gerealiseerd. Nu we op de derde plaats staan is het logisch dat we verder kijken en voor de play-offs gaan. Rekenen doen we helemaal niet.  
 
Waar we wel op rekenen zijn onze supporters. Zij betekenen een enorme steun tijdens de wedstrijden. Ik verwacht nu zaterdag niets anders." 
  


 
We mogen alvast over een onvervalste topper spreken waarbij alle ingrediënten aanwezig zijn. Een duel tussen twee provinciegenoten waarin het om de knikkers gaat. Een strijd om zo hoog mogelijk te eindigen.

Onze spelersgroep rekent zaterdag alvast op jullie steun.  
Zorg dat je erbij bent! 

Vergeet als abonnee niet je gratis ticket aan te vragen!

 
SUPPORTERS OP POST! 
 
 
Zaterdag 6 april 2024, 20u: FC Dender - SK Deinze.

 
Wedstrijdleiding: Simonini Matonga - Monteny Kevin - Debeuckelaere Kevin - Ledda Massimiliano
 
 

 Valckenier als matchsponsor FC Dender - KMSK Deinze

Bekijk onze commerciële partners