Algemeen / vrijdag 09 augustus 2024

Voorbeschouwing FC Dender - KV Kortrijk, zaterdag 10 augustus 2024, 16u

Voorbeschouwing FC Dender - KV Kortrijk, zaterdag 10 augustus 2024, 16u

Na onze schitterende seizoenstart volgt er nu zaterdag al een nieuwe uitdaging, we ontvangen dan KV Kortrijk.

Tegen de toppers Union en AA Gent behaalden we 4 op 6, waarmee we momenteel op de 5e plaats gerangschikt staan. 

 

Ook de Kerels namen goede start

KV Kortrijk moest vorig seizoen tot het bittere einde strijden om het behoud te verzekeren. Het kon zich pas via de verlengingen in de Play Offs redden tegen Lommel SK.
Tijdens de oefencampagne zette het wisselvallige uitslagen neer, tweemaal winst en verlies.
 
De competitie vatte het veel beter aan. AA Gent ging in de seizoenopener namelijk in het Guldensporenstadion op een diefje met de drie punten lopen!
Vorig weekend toonde het zich wel de betere van Cercle door er met 1-2 te gaan winnen, doelpunten gescoord door Perri en Mampassi.
 
KVK was deze zomer, met een elftal nieuwe spelers, zowat de bedrijvigste ploeg op de transfermarkt. Uiteraard zitten er ook nog enkele routiniers in de kern, zoals Bruno – Mehsalou – Ambrose en ex-FCD-er en Denderleeuwenaar Dion De Neve.

   
   

Historiek

Onze slechtste herinnering dateert uit 1998, toen het voormalige FC D de eerste mogelijkheid ooit tot promotie naar 1e klasse letterlijk in het water zag vallen. In de laatste en beslissende eindrondewedstrijd scoorde toen Denderleeuwenaar Andy Deprez, in de gutsende regen, de winning goal voor KVK. 

Het laatste onderlinge duel werd vorig seizoen in de Croky Cup uitgevochten. Een wedstrijd tussen twee evenwaardige ploegen die op 1-1 eindigde en waarbij de Kerels dankzij de penalty’s, 3-4, een ronde verder konden geraken.
  

       

Bruny Nsimba: er heerst veel vertrouwen binnen de groep

"We mogen tot dusver helemaal niet klagen met wat we al gepresteerd hebben. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Union kozen we vooral voor zekerheid. Tegen Gent vatten we de wedstrijd aanvallender, met twee spitsen, aan - wat meer kansen opleverde.

Onze coach gaf ons in het begin van het seizoen meteen een heel goed gevoel waardoor we nu met vertrouwen aan de aftrap verschijnen.
Ik voel mij hier sinds dag een goed thuis en werkte hier vorig seizoen een prachtig kampioenschap af. Het is ook mooi meegenomen dat we nu in de JPL spelen.
 
Het klonk ook fijn in de oren dat ik deze week al in het Team van de Week stond. Ik probeer mijn sterke punten volop te benutten.
  
Het aanwerven van een nieuwe spits vind ik een positief gegeven, het verscherpt de concurrentie en je tilt elkaar naar een hoger niveau. 
 
Op basis van het eindklassement van vorig seizoen lijkt KVK een makkelijke opgave, maar in de JPL bestaan er geen simpele opdrachten. Het komt er op aan om, zoals bij onze eerste twee wedstrijden, opnieuw goed georganiseerd te spelen.
We hebben KVK goed ontleed. Het is een team dat zich stevig versterkte. We ontvangen dan ook een totaal andere tegenstander dan het Kortrijk van vorig seizoen tijdens de Croky Cup."
  

   

Vincent Euvrard: staan voor moeilijke opdracht

"Ik ben tevreden met wat we tegen Union en Gent lieten zien en hoop natuurlijk op deze manier verder te kunnen presteren. We beseffen dat er ons met KVK een andere, zelfs moeilijkere, opdracht wacht. Ook Kortrijk kende een goede seizoenstart en beschikt nu ook over een positieve dynamiek.
 
Wij moeten wel realistisch blijven en beseffen dat het telkens 90 minuten knokken gaat worden.
Ons balbezit was misschien wel aan de lage kant maar er zijn andere normen die veel belangrijker zijn. Zoals onze expected goals die tegen Gent aan de hoge kant lagen.
 
Onze nieuwe spits, Scheidler, is nog niet volledig wedstrijdfit. Hij deed de voorbereiding mee met Bari en is hier nu ook al paar dagen aan de slag. Van nul hoeft hij dan ook niet te beginnen. Hij werd goed ontvangen maar moet zich toch nog wat inburgeren.
 
Lallemand, breuk enkel, steunt al op zijn voet en geneest goed. Uiteraard een proces van lange adem.
Yahaya, spierblessure, evolueert goed.
Van Oudenhove kan vanaf volgende week weer volop meetrainen."
 

Trekken we de positieve lijn door?

Tot dusver mogen we uiterst tevreden terugblikken op onze eerste twee wedstrijden, ook de manier waarop de 4 op  6 tot stand kwam kon bekoren.
We bleven echter niet stilzitten en versterkten ons deze week zelfs nog met de Franse spits Aurélien Scheidler. Aurélien komt op huurbasis over van het Italiaanse Bari.
 
Ook onze supporters toonden zich tot dusver al langs hun beste kant. Meer dan 450 FC-supporters woonden de Oost-Vlaamse derby bij. Een grote stimulans voor ons team.
Trek nu zaterdag je blauwzwarte kleuren aan en kom onze jongens naar de overwinning schreeuwen.
  
SUPPORTERS OP POST!
 

Wedstrijdleiding: 
Ref: Bourdeaud'Hui Simon - Monteny Kevin - Seeldraeyers Michele - Lambrechts Erik 
 
Voor deze wedstrijd geldt een combiregeling! De loketten zullen dus vóór de wedstrijd gesloten zijn! De online ticketverkoop stopt om 12u
 
Ticketing: 
Je kan tickets bestellen via dender.roboticket.com of aan het loket op:
Vrijdag: 14u-16u,
Zaterdag: 10u-12u.
 
Alle info vind je hier

Bekijk onze commerciële partners