Algemeen / vrijdag 26 januari 2024

Voorbeschouwing FC Dender - Patro Eisden

Voorbeschouwing FC Dender - Patro Eisden

Als eerstvolgend tegenstander ontvangen we het uitstekend presterende Patro Eisden Maasmechelen van Stijn Stijnen.

Onze eerste speeldag na de winterbreak viel, met de 2-4 winst op Lierse, een succes te noemen. We konden hier echter, ingevolge de onbespeelbaarheid van ons terrein, geen vervolg aan breien.
De geplande wedstrijd tegen RFC Seraing werd uitgesteld en staat nu gepland op woensdag 7 februari, 20u. 
   

Hoe presteert Patro als eerstejaars?

De Limburgse promovendus, onder leiding van Stijn Stijnen, is voor de tegenstanders al een gans seizoen een te duchten en moeilijk te ontwrichten opponent.
Ze staan dan ook, met één wedstrijd meer op de teller, één plaats hoger gerangschikt dan ons. Patro kende een schitterende seizoenstart. Het stokte er enkel een beetje tijdens de maand oktober. 
 
Ze behaalden reeds negen overwinningen en vier gelijke spelen. Ze wisten 25 doelpunten te scoren en incasseerden er 19.
Topscorer is er Elisha Sam (vijf). Sigurðarson en verdediger Kis hebben elk reeds vier doelpunten achter hun naam staan, Dansoko drie.
Nieuwkomer Lukas Van Eeno (ex-Westerlo) kon in zijn eerste wedstrijd ook meteen al een doelpuntje meepikken.
 
De Limburgers spelen als een compact geheel en springen heel zorgvuldig om met de kansen. Coach Stijnen beschikt over een heel ervaren team met verschillende spelers van 30+.


Vorig weekend lieten ze SL 16 FC geen schijn van kans en wonnen vrij vlot met 3-1. Een overwinning die vooral gestalte kreeg tijdens een sterke tweede helft. Naast Lukas Van Eeno versterkte Patro zich ook nog met doelman Justin Heekeren van Schalke 04.
 

 

Historiek FC Dender - Patro Eisden

Beide teams bekampten mekaar al vrij veel.
In de onderlinge duels ligt de lat in evenwicht, met vooral veel gelijke spelen, die bovendien meestal op 1-1 eindigden. 
 
Ook de wedstrijd tijdens de heenronde eindigde op een 1-1 gelijkspel. Patro kwam op het half uur via strafschop (Kis) op voorsprong, Kobe Cools kopte net voor rusten een hoekschop van Hens netjes voorbij doelman Belin.
Wij creëerden de betere kansen maar globaal gezien mochten we over een billijk gelijkspel spreken. 

22/09/23 Patro Eisden 1 - 1 Dender
05/03/22 Dender 3 - 0 Patro Eisden
04/12/21 Patro Eisden 1 - 1 Dender
07/09/19 Dender 0 - 0 Patro Eisden

  

Timmy Simons

"De afgelasting vorig weekend viel spijtig te noemen, maar dat is nu eenmaal voetbal. Erg is het niet. We spelen profvoetbal en fysisch gezien mag het geen enkel probleem vormen om begin februari drie wedstrijden op acht dagen tijd te spelen. De derde wedstrijd kan er voor sommigen misschien wat te veel aan zijn, maar gelukkig hebben we een brede kern. 
 
Op Kenneth Houdret en Louange Muhire na, is iedereen wedstrijdfit en dus selecteerbaar.  
Met Patro Eisden krijgen we een stevige tegenstander voorgeschoteld waartegen het moeilijk spelen is.
 
Patro versterkte zich ook met een ervaren rot zoals Lukas Van Eeno. Hij trad vorig weekend al aan tegen SL 16 FC en was er meteen de gevaarlijkste man op het plein. Hij past ook volledig in het stramien van Patro, dat vooral gevaarlijk tracht te zijn op stilstaande fases. We gaan vooral op ons hoede moeten zijn voor hun vrije trappen, hoekschoppen en verre inworpen. Onze spelers zijn gewaarschuwd."

Beide teams liggen er uiteraard op gebrand om hun positie bovenaan het klassement te vrijwaren en om minstens mee te strijden om een plaats in de top zes. 
Het belooft dus eens te meer een spannende wedstrijd te worden. 
 
SUPPORTERS OP POST! 
 
De loketten gaan open om 19u. 
Maak het je makkelijker en bestel je ticket online .
 

Zaterdag 27 januari 2024, 20u: FC Dender - Patro Eisden Maasmechelen
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Letellier Anthony - Borms Kristof - Gonnissen Ben - De Couvreur Hannes

Bekijk onze commerciële partners