Algemeen / dinsdag 06 februari 2024

Voorbeschouwing FC Dender - RFC Seraing, woensdag 7 februari 2024, 20u

Voorbeschouwing FC Dender - RFC Seraing, woensdag 7 februari 2024, 20u

Ons team zakte, ingevolge twee gelijke spelen, ietwat terug in het klassement en bevindt zich momenteel op zevende plaats, met zeven punten achterstand op leider Beerschot.

In Lommel toonden onze jongens veel wilskracht en bleven ze vechten om uiteindelijk een achterstand om te zetten in een 2-2 gelijkspel. 
Woensdag staat er de inhaalwedstrijd tegen degradant RFC Seraing op het programma. Een mogelijkheid om terug wat hogerop te klimmen. 
 

Hoe doet RFC Seraing het in de CPL?

Voor de Luikenaren verloopt het verblijf in 1B niet te best.
Ze tellen slechts 15 punten en konden dit seizoen nog maar driemaal winnen. Club Next, Francs Borains en SL 16 FC waren de slachtoffers. 
 
Seraing bevindt zich helemaal onderaan het klassement. De laatste overwinning dateert er van eind oktober. Tussentijds werd er enkel nog driemaal gelijk gespeeld. 
 
Seraing, dat bijna iedere wedstrijd wist te scoren, nette zelf reeds 21 doelpunten en incasseerde 34 tegendoelpunten.
Geen al te beste cijfers, waardoor coach Grégory Proment, na de 1-5 thuisnederlaag tegen Francs Borains, zelf de handdoek gooide. Hij werd ondertussen vervangen door Mbaye Leye. 
Op ouderdomsdeken Christophe Lepoint (39 jaar) na, beschikt Seraing over een heel jong team. 
Vorig weekend waren ze een maatje te klein voor Jong Genk, 1-3. 
 

Historiek FC Dender - FC Seraing

In de onderlinge confrontaties telt Seraing de meeste overwinningen. Van de laatste 10 wedstrijden won Seraing er 5 en werd er viermaal gelijkgespeeld. 
   
De heenwedstrijd dit seizoen eindigde op een 1-3 overwinning voor ons team. Een heel sterke wedstrijd van onze spelers, waarbij Nsimba tijdens de eerste helft tweemaal wist te scoren en kapitein Hens, net voor affluiten, met ons derde doelpunt de kroon op het werk zette.
Sindsdien zette ons team de klim naar de top van het klassement in. 

22/02/20 RFC Seraing 1 - 1 Dender
28/09/19 Dender 0 - 1 RFC Seraing
17/08/19 Dender 1 - 3 RFC Seraing
09/02/19 RFC Seraing 2 - 2 Dender
06/10/18 Dender 0 - 4 RFC Seraing
17/03/18 Dender 1 - 1 RFC Seraing

 

Ridwane M'Barki

"Zoals te verachten was kregen we in Lommel een moeilijke tegenstander voorgeschoteld. Op het einde van de wedstrijd behaalden we de bovenhand en hadden zelfs nog zicht op de overwinning. Maar al bij al was de 2-2 een terechte uitslag.
 
Nu woensdag belooft het opnieuw geen gemakkelijke wedstrijd worden. Seraing is niet te best bezig en moet dus voor ieder punt vechten. Kwalitatief is het een sterke tegenstander maar er moet “iets” ontbreken waardoor het er niet vlot. Voordeel voor ons is nu misschien dat Seraing niet tevreden kan zijn met een gelijkspel, het moet telkens voor de 3 punten gaan om onderaan weg te geraken. Dit biedt misschien meer ruimte voor ons.
 
Bovenin het klassement wordt de situatie stilaan duidelijk. De strijd speelt er zich af tussen acht clubs, met Beerschot als koploper. Net eronder hangt alles nog dicht bij mekaar.
Kunnen we onze inhaalwedstrijd tegen Seraing winnen vestigen we ons opnieuw wat hogerop. We weten dus maar al te goed wat er ons te doen staat."
 


 

Coach Simons

"Ik ben tevreden met wat mijn spelers tot dusver al lieten zien. Iedereen klopt aan de deur om zijn optreden te kunnen maken. Als we de invalbeurten bekijken, mag ik zeker niet klagen. Onze invallers zijn meteen ook resultaatbepalend.
 
Seraing verloor dit weekend met 1-3 tegen Jong Genk en staat allerlaatste in het algemeen klassement. Het blijft echter oppassen want we kennen de uitspraak over een gewond dier...! We moeten ze onmiddellijk bij de keel trachten te grijpen en niet meer te lossen."
 

Ons team blijft attractief voetbal spelen en wil bovenaan het klassement blijven meedraaien. 
Daarom hebben we ook nu woensdag jullie steun broodnodig! 
  
SUPPORTERS OP POST!

 
Wedstrijdleiding:
Vermeiren Ken - Seeldraeyers Gianni - Cochet Wouter - Van Laere Jari.
 
FC Dender - RFC Seraing: woensdag 7 februari 2024, om 20u.
 
De loketten gaan voor de wedstrijd open om 19u. 
Online je ticket bestellen is eveneens mogelijk. 

Bekijk onze commerciële partners