Algemeen / zaterdag 17 februari 2024

Voorbeschouwing FC Dender - SK Beveren, zaterdag 17 februari 2024, 20u

Voorbeschouwing FC Dender - SK Beveren, zaterdag 17 februari 2024, 20u

Vorig weekend kenden we een uitdagende wedstrijd waarin we helaas het onderspit moesten delven. Gelukkig konden de spelers meteen de knop omdraaien en zijn ze klaar om morgen het beste van zichzelf te geven!

Door het verlies zakten we terug naar de zeven plaats, maar alles is nog mogelijk. SK Beveren staat met gelijke punten net boven ons.

Hoe verliep het seizoen voor SK Beveren tot dusver?

Beveren begon niet al te best aan het lopende seizoen. Het bengelde tot eind oktober onderaan het klassement, maar zette dan zeven ongeslagen wedstrijd op een rij neer. Het trok die positieve lijn tot nu door waardoor het momenteel op gelijke hoogte met ons staat.
 
Beveren scoorde reeds 32 doelpunten waarvan 11 door Koyalipou, de topscorer in onze reeks!
Op verdedigend vlak incasseerde het 23 tegendoelpunten, één doelpunt minder dan ons.
Met onder andere Limbombe (ex-Rode Duivel), Coopman, Ismaheel en vooral Koyalipou loopt er heel wat talent rond bij de Waaslanders.
Beveren versterkte zich tijdens de winterstop met Killian Hazard, Petar Vitanov en Erdon Daci.
 
Beveren, met jarenlange ervaring in onze hoogste voetbalklasse, wil uiteraard ook dit jaar een gooi naar de promotie doen. Vorig seizoen eindigde het als vice-kampioen en pakte het net naast de titel ten koste van RWDM. 
 
Zijn laatste twee wedstrijden won het tegen Zulte Waregem (0-1) en SK Lierse (3-1). Hierbij opnieuw 2 doelpunten van Koyalipou.
  

Historiek FC Dender / SK Beveren

Beide teams bekampten mekaar al meermaals. SK Beveren was hierbij meestal aan de winnende hand. 
 
Ook tijdens de heenronde moesten we op de Freethiel de duimen leggen. We lieten ons vroeg in de wedstrijd tweemaal verrassen en keken na 22 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Ons team schakelde dan een versnelling hoger, kwam nog langszij maar zag Limbombe met nog de 3-2 einduitslag op het scorebord zetten.
 
Onze spits Bruny Nsimba verdedigde vorig seizoen de kleuren van SK Beveren. In omgekeerde richting zagen wij vorige zomer Tiago Cukur naar Beveren vertrekken, maar Tiago trok tijdens de winterstop opnieuw naar zijn moederclub Fenerbahçe.

24/11/23

SK Beveren

3 - 2

Dender

11/02/23

SK Beveren

5 - 2

Dender

07/10/22

Dender

0 - 3

SK Beveren

04/09/21

Dender

1 - 0

SK Beveren

23/09/15

SK Beveren

2 - 1

Dender

10/03/12

SK Beveren

3 - 1

Dender

29/10/11

Dender

2 - 2

SK Beveren

 

Bruny Nsimba

“Vorige zondag lieten we ons ringeloren tegen Jong Genk, toch wel een team met heel wat potentieel in zijn rangen. Het was een spijtig voorval waar we niet op gerekend hadden, maar panikeren mogen we zeker niet doen want we doen nog steeds mee voor de top zes.  
We speelden voorheen zeven wedstrijden zonder nederlaag en dit betekent ook veel voor ons vertrouwen.
 
Bij Beveren loopt er met Koyalipou een serieuze concurrent rond voor de titel van topscorer, maar dat is niet echt mijn specifieke doelstelling is. Ik scoor natuurlijk wel graag, maar de drie punten voor ons team zijn des te belangrijker. Ik speel steevast in dienst van ons team.
 
Het wordt een belangrijke wedstrijd want beide teams willen binnen de top zes eindigen. Bovendien zijn er ook nog enkele andere belangrijke wedstrijden zoals Deinze – Beerschot. Er kunnen dus bovenaan opnieuw wat verschuivingen gebeuren.
 
In Beveren kenden we een moeilijke 1e helft. Hiervoor moeten we dus op onze hoede zijn.
We beseffen dat we zaterdag een stevige en vooral een heel gemotiveerde tegenstander gaan moeten bekampen. Beveren brengt ook heel wat supporters mee, wij rekenen dan ook op de voltallige steun van onze achterban."
 

 

Timmy Simons

"Zaterdag belooft het weer een stevig duel te worden tegen een team met toch wel heel wat klassespelers in de rangen.
In de heenwedstrijd werden we genekt door de sterke Limbombe die de wedstrijd besliste. We speelden op de Freethiel nochtans een goede tweede helft in een intense wedstrijd. 
Maar ik blijf bij mijn vast stramien en wil ook deze keer voor de winst gaan."
 

Voor beide teams is het komende duel een belangrijke wedstrijd, met de zesde plaats als inzet. 
Onze spelers willen ook zeker en vast revanche voor de verloren drie punten tegen Jong Genk.
Bovendien worden jullie getrakteerd op carnavaltoestanden o.a. Happy Hour en een optreden van prinses carnaval Denderleeuw.
Redenen genoeg om voor je club te komen supporteren.

SUPPORTERS OP POST !

 
Zaterdag 17 februari 2024, 20u: FC Dender - SK Beveren. 

Wedstrijdleiding: Stevens Tom - Bijnens Bryan - Borms Kristof - Clerkx Klass

Bekijk onze commerciële partners