Algemeen / donderdag 12 september 2024

Voorbeschouwing FC Dender - Standard Luik

Voorbeschouwing FC Dender - Standard Luik

Op speeldag zeven ontvangen we thuis tienvoudig landskampioen Standard Luik. Standard zakte de laatste jaren ietwat weg maar blijft blijft sowieso een meer dan te duchten opponent.

Onze 2-1 winstpartij tegen Beerschot leverde ons een plaats helemaal bovenaan het klassement op. De doelpunten van Hrncar en Nsimba vielen tijdens een uitmuntend eerste kwartier. Nadien versierden we nog de betere kansen maar het was Beerschot dat nog de aansluitingstreffer wist te scoren.

Jonge Luikse spelerskern

Standard staat met slechts drie punten minder dan ons op de 10e plaats, punten die behaald werden dankzij twee overwinningen en twee gelijke spelen. De Rouches wonnen thuis telkens met 1-0, tegen Club en Beerschot. Gelijk speelde het thuis tegen KV Mechelen en uit op Genk, telkens 0-0. Op Kortrijk verloor het met 1-0. Op OHL ging het, mede dankzij een eigen doelpunt, met 2-0 de boot in. 
 
Veel doelpunten kregen de Luiksupporters nog niet te zien. Standard scoorde nog maar tweemaal en incasseerde drie tegendoelpunten. Ze blijken dus vrij verdedigend uit de hoek te komen.
  
Om het scoringsprobleem op te lossen werden er vorige week nog twee ervaren aanvallers binnen gehaald, nl. Dennis Eckert Ayensa (Union) en Andi Zeqiri (KRC Genk).
 
Coach Ivan Leko beschikt er over een heel jonge spelerskern, waarbij de risico’s duidelijk geschuwd worden.
    

      

De historiek

Er werden slechts vijf officiële onderlinge duels uitgevochten. De Walen zaten, op een 0-0 gelijkspel in 2007 na, telkens in het winnende kamp.
De laatste wedstrijd, in het kader van de Croky Cup, verloren we thuis nipt met 0-1. 

Deze zomer oefenden we in Luik. Er werden toen twee onderlinge wedstrijden, met telkens verschillende elftallen, gespeeld.

De eerste partij werd met 1-3, dankzij doelpunten van Viltard en Kvet (2), gewonnen. De tweede wonnen we met 0-2 door doelpunten van Soladio en Akman.

Zowel op fysiek, technisch als tactisch vlak was de thuisploeg toen een maatje te klein. We waren scherp in de duels en toonden vooral veel intensiteit. Het was toen duidelijk dat we al verder in de voorbereiding stonden dan Standard Luik.
   

Ons team toonde zich zowat iedere wedstrijd van zijn beste kant, stak zich nooit weg en ging ook telkens voor de drie punten.
Met slechts een nederlaag in zes wedstrijden, het beste doelpuntensaldo en het tweede hoogste aantal gescoorde doelpunten mogen terecht fier zijn. 
Ook nu vrijdag rekenen we op jullie support, die deel uitmaakt van ons succes.

SUPPORTERS OP POST!
 
Wedstrijdleiding: Ref. : Smet Wim - Lesceux Quentin - De Cuyper Michiel - De Keyzer Tim
 
 
Het betreft een wedstrijd met combiregeling, zodat de loketten vóór de wedstrijd gesloten blijven. 

Online kan je tickets bestellen tot vrijdagmiddag, 12u.
Zorg dus dat je tijdig je tickets hebt.

Natuurlijk kan je ook je tickets kopen aan ons loket op: 
Donderdag van 14u tot 16u en van 18u tot 20u
Vrijdag van 10u tot 12u

    
 

     

Fabio Ferraro: "Grote challenge voor ons"

"Ook al zijn de Rouches de laatste jaren wat weggezakt, Standard blijft toch wel een heel grote naam in het Belgisch voetbal. 
 
Wij lieten al mooie zaken zien en dat weekend rust zie ik ons geen nadeel bezorgen. Het dagje verlof was voor ons welgekomen. Voor mij persoonlijk gaat het voor de wind. Persoonlijk vind ik het makkelijker voetballen in 1A. Het gaat er sneller en technischer aan toe, meer mijn ding.
 
Als team hangen we goed aan mekaar. We hebben een compleet team en dankzij de positieve resultaten zit het in de hoofdjes ook goed. Deze wedstrijd is een grote uitdaging voor ons. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd." 
 
 

Coach Euvrard: "Defensief heel sterk Standard"

"We konden er dankzij de interlandbreak even de riem afleggen, maar op de training zag ik mijn mannen heel geconcentreerd en competitief bezig. 
  
Ik ben ook blij met de versterkingen, vooral defensief konden we nog iemand gebruiken. 
De rechtsvoetige Karol Fila is verdedigend sterk, kent de Belgische competitie en staat fysiek paraat. 
Dembo Sylla heeft nog wat tijd nodig om op niveau te komen.
 
Standard toonde zich tot dusver op defensief vlak heel sterk, offensief verliep het minder vlot maar daar werd vorige week - met aanwerven van 2 ervaren aanvallers - een mouw aan gepast. 
 
Het gaat geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar we kennen onze kwaliteiten en gaan die benutten. 
We scoorden al twaalfmaal en gaan de sterke Standard-verdediging onder druk proberen te zetten. 
We blijven onze strategie trouw en gaan ook tegen Standard volop voor de 3 punten. 
 
Oratmangoen is met zijn vaderland Indonesië op een toernooi bezig en wist er zelfs al te scoren. Scheidler herstelt goed en sluit volgende week aan bij de groep. Lallemand moet nog lang herstellen maar deed deze week al zijn eerste looptraining. Yahaya traint ondertussen ook al met de groep."
 
 

Bekijk onze commerciële partners