Algemeen / zaterdag 02 maart 2024

Voorbeschouwing FC Dender vs Beerschot

Voorbeschouwing FC Dender vs Beerschot

Aanstaande zondag staat er in ons stadion een nieuwe topwedstrijd op het programma. We ontvangen dan leider Beerschot.

Vorig weekend liep het in het Koning Boudewijnstadion, tegen RSCA Futures, voor ons team slecht af. Er werd met 2-1 verloren waardoor we nu nog net binnen de top zes staan.
Maar alles is nog mogelijk! Wij tellen momenteel 38 punten, 5 minder dan leider Beerschot.
   

Hoe vergaat het Beerschot als competitieleider?

De Kielse Ratten bevinden zich, met de promotie als objectief, al geruime tijd bovenaan het klassement.

De laatste weken verliepen er, met 7 op 15, niet volledig naar wens. Hierdoor zag het zich bijgebeend worden door SK Deinze en kort op de hielen gezeten worden door nog enkele andere ambitieuze teams. Van SK Lommel (3-0) en SK Deinze (4-2) werd - uit - met overtuigende cijfers verloren. Succesvoller was het tegen de drie Luikse ploegen, namelijk twee overwinningen en een gelijkspel.
 
Beerschot is met 39 doelpunten ook goed bij schot. Absoluut topschutter is er Tom Reyners met 10 doelpunten. Michez en verdediger Nzita hebben elk vier doelpunten achter hun naam staan.Op verdedigend vlak zijn ze met 23 tegendoelpunten bij de betere uit de reeks.
 
De bekendste naam is er Derrick Tshimanga, met jarenlange ervaring in onze hoogste voetbalklasse. Op het Kiel werd er tijdens de wintermercato alles behalve stilgezeten.  
De aanvallers Sekou Diawara, Sean Wright-Phillips en Robin Simovic, middenvelder Dean Huiberts en de verdedigers Mike Van Beijnen en Cheick Thiam ondertekenden er in januari een verbintenis. Nieuwkomers Diawara en Wright-Phillips wisten er elk al een doelpuntje mee te pikken.
    

Historiek FC Dender - Beerschot

In de onderlinge duels blijkt Beerschot het beter te doen dan ons.
Vorig seizoen konden we een puntje meepikken uit het Olympisch Stadion. Stefano Marzo kon toen op aangeven van Rajsel de gelijkmaker scoren, 1-1.
Dit seizoen deden we al beter en wonnen we de heenwedstrijd met 0-1 op het Kiel. Het was een fel bevochten wedstrijd waarin Lallemand in de 89e minuut de winning goal scoorde. Tshimanga poeierde er net voor affluiten nog de bal tegen de deklat.  
 

29/10/23 Beerschot 0 - 1 Dender
04/12/22 Dender 2 - 3 Beerschot
16/10/22 Beerschot 1 - 1 Dender
14/01/17 Beerschot 1 - 0 Dender
15/10/16 Dender 0 - 2 Beerschot



 

Gilles Ruyssen

“Tegen RSCA Futures verloren we jammergenoeg, daardoor tellen we nu vier nederlagen tegen de U23 ploegen. We onderschatten deze teams nochtans niet en geven ons iedere wedstrijd voor de 100%.
Ik vond dat we niet verdienden te verliezen. De 1e helft was misschien van mindere kwaliteit, maar de tweede vatten we goed aan. Het tweede doelpunt van RSCA mocht er ook nooit gekomen zijn. Deze drie verloren punten moeten we dus ergens anders zien te recupereren.
  
Het verloop van de competitie is uiterst spannend. Zowel boven- als onderaan zijn er nog geen zekerheden. Wij gaan in iedere wedstrijd voor de winst en gaan nu zondag eveneens met die ambitie de wedstrijd tegen Beerschot aanvatten.


Voor ons hoeft er eigenlijk niets, zo kunnen we zonder druk spelen. Voor Beerschot - met al zijn titelambities - ligt het misschien iets moeilijker. Hopelijk zetten we, net zoals op het Kiel, opnieuw een sterke teamprestatie neer.”
     

Timmy Simons

“We waren zondag ontgoocheld ingevolge de nederlaag tegen de Futures. Bij winst hadden we een goed zaak kunnen doen in het klassement. De uitsluiting van Hens had geen invloed op de rest van de partij. We creëerden zelfs nog enkele kansen.
   
Tegen Beerschot moeten we het nu zonder onze kapitein Hens doen, maar onze bankzitters hebben al meermaals bewezen dat ze van goudwaarde zijn. Ik reken dus zondag op hen want het belooft een spannend treffen te worden.

 
Zondag rekenen we ook op onze achterban. Onze supporters bewezen al meermaals dat ze hun mannetje kunnen staan en een enorme steun betekenen. Tegen Beveren was de sfeer enorm aanwezig. Dat geeft het team ook extra motivatie. Hopelijk is dit zondag opnieuw het geval!"


Bij ons lopen er drie spelers rond met een Beerschot-verleden, namelijk Marzo, Ragolle en Cools. Voor onze keepertrainer Dany Verlinden en zijn zoon Thibaud, aanvaller bij Beerschot, betekent dit een speciaal treffen.
Thibaud trof dit seizoen voor Beerschot al driemaal raak. Het is vooral ook een heel beweeglijke speler die men best niet al te veel ruimte geeft en al acht assists achter zijn naam staan heeft. 

Onze spelersgroep rekent zondag alvast op jullie steun.  
 
SUPPORTERS OP POST! 
 
Zondag 3 maart 2024, 13u30: FC Dender - Beerschot

Bekijk onze commerciële partners