Algemeen / vrijdag 08 maart 2024

Voorbeschouwing FC Dender vs KV Oostende, zaterdag 9 maart 2024

Voorbeschouwing FC Dender vs KV Oostende, zaterdag 9 maart 2024

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen KV Oostende op het programma. Vorige speeldag waren we tot 2 minuten voor affluiten 3 punten rijker. Een vrije trap bracht Beerschot alsnog langszij. We tellen momenteel 39 punten en hebben nog steeds het meeste aantal doelpunten achter onze naam staan.

Hoe presteert KV Oostende in de CPL?

KVO kende een woelig seizoensbegin. De degradatie uit 1A was moeilijk verteerd. Het zag eind vorige seizoen meerdere basisspelers vertrekken en punten pakken leek een moeilijke opgave.
 
Ondertussen valt er aan de kust beterschap te noteren. KVO staat nu op een veilige 14e plaats. Het telt 22 punten uit zeven overwinningen en zeven gelijke spelen, min de zes puntenaftrek. Vijf van de acht wedstrijden na Nieuwjaar waren overwinningen. Daarvan zijn er vier uitzeges terwijl er in de Diaz Arena enkel tegen Zulte Waregem kon gewonnen worden. Oostende scoorde 22 doelpunten en incasseerde er 29. Topscorer is er Berte met vijf doelpunten. Henderson en Perez tellen respectievelijk vier en drie doelpunten.
Vorig weekend wonnen ze met 2-3 tegen SK Beveren. Op het einde van de wedstrijd bogen ze, in een tiental minuten tijd, een 2-0 achterstand om in een overwinning.
   

Historiek FC Dender - KV Oostende

Over de laatste negen wedstrijden gezien ligt de lat ongeveer in evenwicht. De zwaarste nederlaag die we aan de kust leden was de 6-1 nederlaag tijdens het seizoen ’11-’12. 
 
De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. We zagen een gelijk opgaande eerste helft waarin Marzo de 1-0 kon netten en een tweede waarin wij veruit de beste kansen creëerden. Net voor affluiten werd er een duidelijk buitenspel van Berte afgevlagd. De scheidsrechter gaf echter balvoordeel aan Gies, waarna KVO alsnog de gelijkmaker wist te scoren. 
 

22/10/23 Dender 1 - 1 KV Oostende
03/03/12 Dender 1 - 2 KV Oostende
23/10/11 KV Oostende 6 - 1 Dender
30/04/11 KV Oostende 2 - 3 Dender
19/01/11 Dender 1 - 3 KV Oostende

 

   

Nicolas Rajsel, nu proberen een reeks neer te zetten

“Ik heb een verleden bij KV Oostende en heb er heel fijne herinneringen aan.
 
KVO heeft het niet gemakkelijk dit seizoen, maar de laatste weken vertonen ze beterschap en pikken nu regelmatig een overwinning mee. Door de puntenaftrek staan ze ook lager geklasseerd dan wat ze eigenlijk waard zijn. We gaan er moeten oppassen. 
 
Wij hadden tegen Beerschot pech, zo in de laatste minuut punten verliezen was niet aangenaam. We speelden nochtans een heel goede wedstrijd. Alles hangt bovenaan het klassement nog dicht bij mekaar. De ploeg die nu een positieve reeks kan neerzetten klimt onmiddellijk enkele plaatsen hogerop. We weten dus wat er ons te doen staat.”
 

   

Timmy Simons, onderschat KVO niet

“Het is duidelijk dat KVO onder zijn waarde gerangschikt staat. Door hun puntenaftrek moeten ze nog steeds naar onder kijken. Het is nochtans een sterke tegenstander die in moeilijke omstandigheden wel zijn ding doet.
 
Bij ons zijn er geen geschorsten, ook Lennard is opnieuw beschikbaar. Ik was tegen Beerschot heel tevreden over de prestatie van zijn vervanger Acquah. Ik had er vertrouwen in dat hij het zou aankunnen, tijdens de trainingen zien wij maar al te goed hoe iedereen presteert. Er is stevige concurrentie, onze spelers duwen mekaar allemaal naar een hoger niveau.
 
Ook in de competitie valt het spannend te noemen. Binnen de eerste acht staan we op een zakdoek bij mekaar. Eens een reeks neerzetten kan nu wonderen doen!”

 
Na de vorige speeldag was de ontgoocheling groot, in de extra tijd de 3 punten verloren zien gaan waren een enorme domper. Nu, tegen KV Oostende, hopen we op meer.
We rekenen aan zee dan ook op de steun van onze supporters.
 
SUPPORTERS OP POST! 

Zaterdag 9 maart 2024, 20u: KV Oostende - FC Dender

 
Wedstrijdleiding: De Keyzer Tim - Gilon Dirk - Debeuckelaere Kevin - Vermeire Jordy

Bekijk onze commerciële partners