Algemeen / vrijdag 12 april 2024

Voorbeschouwing FC Dender vs Zulte Waregem, zaterdag 13 april 2024, 20u

Voorbeschouwing FC Dender vs Zulte Waregem, zaterdag 13 april 2024, 20u

Nu zaterdag, voorlaatste speeldag, ontvangen we Zulte Waregem. Voor beide clubs een uiterst belangrijke wedstrijd.

Als gedoodverfd titelkandidaat moet Zulte Waregem er nog volop tegenaan om zijn zesde plaats te kunnen behouden, om dan via de eindronde alsnog de beoogde promotie te kunnen afdwingen.


Voor ons liggen de kaarten enigszins anders. Wij, tweede plaats en reeds zeker van de eindronde, bevinden ons nu dus op een rechtstreekse promotieplaats richting 1A.


Voor onze club kan het dus nog alle richtingen uit. Bij winst en puntenverlies van Lommel is de promotie een feit. Maar niets moet, alles mag!
 

Hoe doet Zulte Waregem het?

 
ZW kende een goede heenronde waarbij het steeds in de top drie gerangschikt stond. Sinds Nieuwjaar verloopt het er heel wat stroever want van de 12 wedstrijden wist het er slechts drie winnend af te sluiten.
 
De laatste weken speelde het veelal gelijk. Zo ook vorig weekend toen het thuis, tegen Patro Eisden, niet verder geraakte dan een 0-0 gelijkspel. 
 
Het bevindt zich nu met 45 punten op de zesde plaats, telt 43 doelpunten en 32 tegendoelpunten. Verdedigend staat het dus vrij sterk. Topscorer is er niemand minder dan Jelle Vossen (12). Gano (8), Machado (4) en Ndour (4) zijn er de andere trefzekere offensieve spelers.  
 

Historiek FC Dender – Zulte Waregem

 
Wat de onderlinge duels betreft moeten we al 15 jaar terug in de tijd. In 1e klasse toonde onze club zich meestal de betere van ZW, drie van de vier wedstrijden werden gewonnen.

Dit seizoen, heenmatch, geraakten we niet voorbij ZW. Ons team domineerde de ganse wedstrijd, had ook de beste en meeste kansen maar de efficiëntie was toen zoek. Het was Rajsel die met een magistraal schot in de 90e minuut de 1-1 op het scorebord zette.
 

   
  

Oli Myny: "de druk ligt bij Zulte Waregem"

 
"Ik heb mijn jeugdopleiding bij Zulte Waregem gehad en ken de club dus vrij goed.
De druk ligt zaterdag bij hun. Als degradant legden ze de lat logischerwijs heel hoog. Ambities die nu in het water dreigen te vallen. Voor deelname aan de Play-Offs kunnen ze zich maar weinig puntenverlies veroorloven. 
 
De Play-Offs zijn voor ons sowieso al binnen, wat het grootste doel was. Al wat er nu bijkomt is een serieuze surplus. Wij kennen dus geen stress. Dit is ook de sterkte van ons team, niets moet! We beschikken over een sterke groep. Alle neuzen wijzen dezelfde richting uit, ook bij de spelers die minder aan spelen toekomen.
 
We staan nu voor een wedstrijd die misschien wel de promotie kan opleveren. Toch beschouwen we dit als een alledaagse wedstrijd, want we gaan zoals altijd voor de drie punten. Natuurlijk is het hele team gemotiveerd, een promotie wil iedereen op zijn palmares. Een mooi moment in je carrière!
 
De heenwedstrijd moesten wij winnend afgesloten hebben. Alle statistieken waren er in ons voordeel. We kenden er wel pech op vlak van de afwerking. Gelukkig bracht de loeier van Rajsel gerechtigheid.
 
Ik heb begrepen dat er al heel wat tickets de deur uit zijn. Een heel positief signaal van de supporters. Hopelijk maken ze er op de tribunes opnieuw een feestje van want zoiets motiveert ons des te meer."
 


Timmy Simons: "We gaan opnieuw voor winst, maar we moeten realistisch blijven"

 
"We beseffen dat er voor beide teams veel op het spel staat. Zulte Waregem legde de lat hoog. Ze behielden grotendeels hun kern om volgend seizoen opnieuw in 1A uit te komen. 
 
Voor ons is dit een wedstrijd zoals een andere, ook nu gaan wij voor de drie punten.
Met nog twee wedstrijden te gaan, zelfs voor de 6 op 6. Of dit gaat lukken is een ander paar mouwen. In voetbal weet je maar nooit, gezond realisme is de boodschap. Een rode kaart, een penalty... Er zijn veel zaken die het resultaat kunnen beïnvloeden. 
 
Bij ons staat iedereen op scherp. We gaan er dan ook alles aan doen om onze supporters tevreden te stellen. We willen ze belonen voor de fantastische steun die we dit seizoen hebben gekregen."

We staan opnieuw voor een onvervalste topper in het Dender Football Complex. Een strijd tussen twee teams die vooral gebaat zijn met de drie punten. 

Onze spelersgroep rekent zaterdag alvast op jullie steun.  
Zorg dat je erbij bent! 

 
SUPPORTERS OP POST!
   
 
OPGELET: Het is een wedstrijd die onder de combiregeling valt. De loketten blijven dus voor de aanvang van de wedstrijd gesloten. 
Reserveer online .
 
Zaterdag 13 april 2024, 20u: FC Dender - Zulte Waregem

 
Wedstrijdleiding: Smet Wim - Devillers Romain - Toeback Maarten - Diskeuve Theophile
 

Matchsponsor is onze cateraar Dave Lampole

Bekijk onze commerciële partners